Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορυφαίος αξιωματούχος του Αφγανιστάν: Θέλουμε S-300 να υπερασπιστούν την Καμπούλ – Καλές οι σχέσεις των Ταλιμπάν με Κίνα και Ρωσία

Κορυφαίος αξιωματούχος του Αφγανιστάν:  Θέλουμε S-300 να υπερασπιστούν την Καμπούλ – Καλές οι σχέσεις των Ταλιμπάν με Κίνα και Ρωσία

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν έχει λάβει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων με τη γειτονική Κίνα και τη Ρωσία

Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής του τμήματος υλικοτεχνικής υποστήριξης του αφγανικού υπουργείου Άμυνας στρατηγός Sayed Abdul Basir Saberi είχε υποστηρίξει ότι η χώρα υπό τη νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν αποκτά ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας.
Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό μέσο TASS, ο αξιωματούχος δήλωσε όταν ρωτήθηκε τι είδους ρωσικά όπλα πιστεύει ότι έπρεπε να αποκτήσει η χώρα του, δήλωσε:
«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε εξοπλισμό αεράμυνας και ελέγχου εναέριου χώρου.
Έχουμε εξοπλισμό εδάφους.
Νομίζω ότι θα αγοράσουμε τέτοια προϊόντα από εσάς σε διεθνές επίπεδο, όταν υπάρχουν διεθνείς νομικές προϋποθέσεις γι’ αυτό.
Στο μέλλον, σχεδιάζουμε να αγοράσουμε εξοπλισμό ρωσικής κατασκευής που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια αεροπορική άμυνα.
Θα θέλαμε να έχουμε τέτοια όπλα, καθώς είστε η πιο προηγμένη χώρα στον κόσμο όσον αφορά αυτές τις τεχνολογίες».


article_66d140a5a0e8c7_10409781.jpg

Οι Αφγανικές Ένοπλες Δυνάμεις βασίζονται επί του παρόντος σε μεγάλο βαθμό σε στρατιωτικό εξοπλισμό που παρέχεται από τις ΗΠΑ, ο οποίος παρασχέθηκε κυρίως για την καταπολέμηση των δυνάμεων των Ταλιμπάν προτού πάρουν την εξουσία στη χώρα το 2021.
Επί του παρόντος, η χώρα διαθέτει ελάχιστα στοιχεία για να γνωρίζει τα μέσα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας.
Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν έχει λάβει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων με τη γειτονική Κίνα και τη Ρωσία.
Οι ευρείες αναφορές στη Δύση για πιθανή ανάγκη επιστροφής στο Αφγανιστάν μπορεί να έχουν τροφοδοτήσει ανησυχίες ότι οι αφγανικές δυνάμεις μπορεί να χρειαστούν για να καταπολεμήσουν μια πιθανή δεύτερη εισβολή στο μέλλον, αφού οι ΗΠΑ οδήγησαν σε μια επίθεση του συνασπισμού στη χώρα και ανέτρεψαν την κυβέρνησή τους στα τέλη του 2001.
Παραμένει πολύ αβέβαιο εάν το Αφγανιστάν μπορεί να αποκτήσει ρωσικά συστήματα αεράμυνας, με την πολυπλοκότητα πολλών συστημάτων που απαιτούν επίπεδα τεχνικής εκπαίδευσης που δεν πιστεύεται ότι επικρατούν στη χώρα.
Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έχουν επίσης εμπλακεί σε επιχειρήσεις κατά της εξέγερσης κατά της τρομοκρατικής ομάδας Ισλαμικό Κράτος, την οποία αξιωματούχοι τόσο από τους Ταλιμπάν όσο και από την πρώην αφγανική κυβέρνηση ισχυρίζονται ευρέως ότι υποστηρίζονται από δυτικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης