Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήταν αποστολή αυτοκτονίας – Σοκάρει η παραδοχή ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί θα συντριβούν στο Kursk, όλεθρος με ρωσικά τανκς

Ήταν αποστολή αυτοκτονίας – Σοκάρει η παραδοχή ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί θα συντριβούν στο Kursk,  όλεθρος με ρωσικά τανκς
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα χάσει νωρίτερα του αναμενομένου τα εδάφη που κατέλαβε στο Kursk - Δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση  
Συνεχώς νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την αυτοκτονική αποστολή των Ουκρανών στο Kursk.
Οι New York Times αποκαλύπτουν ότι ΗΠΑ και Βρετανία βοήθησαν τους Ουκρανούς για την εισβολή στο Kursk με στόχο την καλύτερη εκτέλεση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Το σημαντικότερο, όμως, που αποκαλύπτει η εφημερίδα είναι πως οι Αμερικανοί έχουν εκφράσει ανοιχτά τις αμφιβολίες τους σχετικά με το εάν η Ουκρανία μπορεί να κρατήσει τα εδάφη τα οποία κατέλαβε στη Ρωσία.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο παρείχαν στην Ουκρανία δορυφορικές εικόνες και άλλες πληροφορίες για την περιοχή του Kursk μετά την εισβολή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι New York Times.
«Κατά τις ημέρες της επίθεσης, οι ΗΠΑ και η Βρετανία παρείχαν στην Ουκρανία πληροφορίες για την περιοχή του Kursk», ανέφερε το άρθρο, επικαλούμενο δύο πηγές, οι οποίες εξήγησαν ότι αυτό ήταν «για να μπορέσουν οι διοικητές να παρακολουθούν καλύτερα τις κινήσεις των Ρώσων».
Κατανοώντας τη δύναμη του ρωσικού στρατού και την υπεροχή του, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τους New York Times, δεν πιστεύουν πως η Ουκρανία θα μπορέσει να διατηρήσει τη θέση της στη Ρωσία για πολύ.

«Δεν θα μπορέσουν οι Ουκρανοί να σταματήσουν τα ρωσικά τανκς»

«Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν σκάψει το είδος των εκτεταμένων τάφρων που απαιτούνται για την προστασία των στρατιωτών και του εξοπλισμού από τα εχθρικά πυρά, εάν η Ρωσία συγκεντρώσει αρκετή δύναμη πυρός για να αποκρούσει την επίθεση.
Δεν έχουν ναρκοπέδια για να επιβραδύνουν μια αντεπίθεση, ούτε έχουν κατασκευάσει φράγματα για να επιβραδύνουν τα ρωσικά τανκς»
, σημειώνουν οι New York Times.
«Αυτό που μας έχει δείξει ο πόλεμος μέχρι στιγμής είναι ότι ο τρόπος για να επιβραδύνει κανείς έναν στρατό είναι μέσω της «άμυνας σε βάθος»», δήλωσε ο Seth G. Jones, αντιπρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, αναφερόμενος στην στρατηγική χρήσης πολλαπλών επιπέδων άμυνας.
«Εάν οι Ουκρανοί δεν υπερασπιστούν τα εδάφη με ένα μείγμα χαρακωμάτων και ναρκών, είναι σχεδόν αδύνατο να κρατήσουν τα εδάφη»
, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί.

Χάθηκε η κοινή λογική στις ΗΠΑ

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον εξέφρασε τον σκεπτικισμό της για το εάν η Ουκρανία μπορεί να κρατήσει τα κατεχόμενα ρωσικά εδάφη συνεχίζει να ισχυρίζεται πως δεν ενημερώθηκε για τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου για την Ουκρανία, επισημαίνει ο στρατιωτικός αναλυτής Ahmed Adel.
Επίσης οι New York Times αποκάλυψαν ότι πρόκειται για άλλο έναν ψευδή ισχυρισμό από τις ΗΠΑ.
Αυτό επεσήμανε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov, ο οποίος δήλωσε στις 27 Αυγούστου ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ στη συνεχιζόμενη εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk είναι «ένα προφανές γεγονός».
«Η πορεία κλιμάκωσης της Ουάσιγκτον γίνεται ολοένα και πιο προκλητική», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος καταγγέλλοντας ότι οι Αμερικανοί νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.
«Η εντύπωση είναι ότι οι ΗΠΑ στερούνται πλήρως κοινής λογικής και πιστεύουν ότι όλα τους επιτρέπονται. Οι άνθρωποί τους στο Κίεβο ακολουθούν παρόμοιες προσεγγίσεις.
Οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο σοβαρές από αυτές που ήδη βιώνουν.
Ξέρουν πού και σε ποιους τομείς ανταποκρινόμαστε ουσιαστικά», είπε ο Ryabkov.
Η Ρωσία έχει ήδη αναφέρει ότι δυτικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων βρετανικών αρμάτων μάχης και αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων, χρησιμοποιήθηκαν από την Ουκρανία στο Kursk, ενώ το καθεστώς του Κιέβου έχει επιβεβαιώσει τη χρήση αμερικανικών πυραύλων HIMARS για την καταστροφή γεφυρών στην περιοχή.

Ο Zelensky και οι αυταπάτες του 

Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να κρατήσει τις θέσεις που καταλήφθηκαν στο Kursk, ο Zelensky ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου στις 24 Αυγούστου ότι η ουκρανική επιχείρηση βοήθησε στην αποτροπή κατάληψης του Sumy από τον ρωσικό στρατό.
«Σταματήσαμε μια ρωσική επιχείρηση στα βόρεια (της Ουκρανίας), (κάναμε) ένα προληπτικό χτύπημα και πετύχαμε.
Αποτρέψαμε την περικύκλωση τμήματος της Περιφέρειας Sumy», δήλωσε ο Zelensky.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Ρωσία επρόκειτο να ξεκινήσει μια επιχείρηση στην περιφέρεια Sumy, γι' αυτό και ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε πολλούς οικισμούς με πολύ μικρή αντίσταση.
Αντίθετα, η ουκρανική εισβολή έδωσε κίνητρο στο Κρεμλίνο να επεκτείνει τις δραστηριότητές του από την Ανατολική Ουκρανία στην Περιφέρεια Sumy για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας, ώστε οι Ρώσοι άμαχοι να μην μπορούν πλέον να στοχοποιούνται όταν οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απωθηθεί στα σύνορα.
Φαίνεται ότι μόνο ο Zelensky και ούτε καν οι Αμερικανοί, πιστεύουν ότι αυτή η επιχείρηση θα πετύχει τους στόχους της.

Η σκληρή ρωσική απάντηση

Στις 6 Αυγούστου 2024, ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή Kursk της Ρωσίας.
Η εισβολή σηματοδότησε την πιο σημαντική επιθετική ενέργεια της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας από τον Φεβρουάριο του 2022.
Σχολιάζοντας την επίθεση, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπογράμμισε ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε άλλη μια μεγάλης κλίμακας πρόκληση βάλλοντας αδιάκριτα κατά αμάχων.
Ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά στην ουκρανική πρόκληση.
Στις 26 Αυγούστου οι ρωσικές δυνάμεις με ένα απίστευτο πυραυλικό μπαράζ προκάλεσαν ενεργειακό σοκ στην Ουκρανία ενώ την ίδια μέρα καταγράφηκε η απώλεια του πρώτου F-16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης