Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Γεράκι» η Kamala Harris, θέλει ένα «ισχυρό Ισραήλ» - Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την αποστολή όπλων

«Γεράκι» η Kamala Harris, θέλει ένα «ισχυρό Ισραήλ» - Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την αποστολή όπλων
Κλειστά τα «χαρτιά» της για την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Για συνέχεια της αποστολής όπλων στο Ισραήλ δεσμεύθηκε η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια στις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024, Kamala Harris, στην πρώτη της συνέντευξη ως υποψήφια.
Μιλώντας στο (φιλο-Δημοκρατικό) κανάλι CNN, τάχθηκε υπέρ της επιλογής του Joe Biden να στηρίξει το Ισραήλ και απέρριψε τις εκκλήσεις ορισμένων στο Δημοκρατικό Κόμμα για επανεξέταση της αποστολής όπλων στο Ισραήλ. Ανέφερε ότι υποστηρίζει ένα ισχυρό Ισραήλ, αλλά «πρέπει να επιτύχουμε μια συμφωνία» για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο της Γάζας.
Υποσχέθηκε επίσης μια πιο σκληρή προσέγγιση για τη μετανάστευση κατά μήκος των νότιων συνόρων των ΗΠΑ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει τους νόμους» του κράτους κατά των συνοριακών διελεύσεων. «Έχουμε νόμους που πρέπει να ακολουθούνται και να επιβάλλονται, που αφορούν και αντιμετωπίζουν άτομα που περνούν παράνομα τα σύνορά μας και θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά.
Η K. Harris, μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο Tim Walz, σημείωσε επίσης ότι θα ήθελε να προσθέσει έναν Ρεπουμπλικανό στο υπουργικό της συμβούλιο εάν κερδίσει τις εκλογές: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε ανθρώπους στο τραπέζι που έχουν διαφορετικές απόψεις όταν λαμβάνονται μερικές από τις πιο σημαντικές αποφάσεις. Και νομίζω ότι θα ήταν προς όφελος του αμερικανικού κοινού να έχει ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου μου που ήταν Ρεπουμπλικανός».
Υπερασπίστηκε τον χειρισμό της ίδιας και J. Biden στον πληθωρισμό, λέγοντας ότι «κληρονόμησαν μια οικονομία που είχε καταστραφεί από την πανδημία, την οποία ο Donald Trump είχε κακοδιαχειριστεί. Είπε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά για τη μείωση των τιμών, αλλά παραδέχθηκε ότι «οι τιμές είναι ακόμα πολύ υψηλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης