Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία καλεί τη Μογγολία να συλλάβει τον Putin - Επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στις 3/9

Η Ουκρανία καλεί τη Μογγολία να συλλάβει τον Putin - Επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στις 3/9
Tο Κρεμλίνο δεν ανησυχεί για τη συμμετοχή της Μογγολίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Σχετικά Άρθρα
Να συλλάβει η Μογγολία τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου 2024, ζήτησε η Ουκρανία, βάσει του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
«Καλούμε τις αρχές της Μογγολίας να συμμορφωθούν με το υποχρεωτικό διεθνές ένταλμα σύλληψης και να μεταφέρουν τον Πούτιν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του στην εφαρμογή Telegram.
Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο δεν ανησυχεί για τη συμμετοχή της Μογγολίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) επειδή η Μόσχα και το Ουλάν Μπατόρ διατηρούν «έναν θαυμάσιο διάλογο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov στους δημοσιογράφους.
Ο Peskov τόνισε ότι όλες οι πτυχές της επίσκεψης έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά. «Δεν ανησυχούμε, διατηρούμε έναν θαυμάσιο διάλογο με τους φίλους μας στη Μογγολία», ανέφερεαπαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Στις 17 Μαρτίου 2023, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο Putin και τη Ρωσίδα προεδρική επίτροπο για τα δικαιώματα των παιδιών Maria Lvova-Belova με την κατηγορία της «παράνομης απέλασης» ουκρανικών παιδιών. Στις 25 Ιουνίου 2024, το Προδικαστικό Τμήμα του ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Sergei Shoigu και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Valery Gerasimov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης