Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία σχεδιάζει να χτυπήσει με Storm Shadow τη Μόσχα και την προεδρική κατοικία του Putin στο Sochi - Ρωσία: Παγκόσμια κλιμάκωση από ΗΠΑ

Η Ουκρανία σχεδιάζει να χτυπήσει με Storm Shadow τη Μόσχα και την προεδρική κατοικία του Putin στο Sochi - Ρωσία: Παγκόσμια κλιμάκωση από ΗΠΑ
Η Δύση ωθεί τους Ουκρανούς σε μία ξέφρενη κλιμάκωση που απειλεί να τινάξει τον κόσμο στον αέρα
Οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να χτυπήσουν σημαντικούς στόχους στη Ρωσία με πυραύλους cruise Storm Shadow με εμβέλεια 400 χιλιόμετρα, αναφέρουν αμερικανικές πληροφορίες.
Οι επιλεγμένοι στόχοι φέρεται να περιλαμβάνουν: τον ρωσικό στόλο στο Novorossiysk, την προεδρική κατοικία στο Sochi, το σύστημα αεράμυνας στη Σεβαστούπολη, στρατιωτικά εργοστάσια, σε νότια Ρωσία, Μόσχα και Αγία Πετρούπολη και κόμβους μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού και καυσίμων για τον ρωσικό στρατό.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το Παρίσι συζήτησε το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν την κατοικία του Vladimir Putin στο Sochi καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις βαθιά στη Ρωσία.
Telegraph και Guardian ανέφεραν επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε χτυπήματα με Storm Shadow σε ρωσικό έδαφος χωρίς επίσημη έγκριση.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το Κίεβο σχεδιάζει να διευρύνει τον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας του, να τροποποιήσει στρατιωτικά αεροσκάφη, να τα οπλίσει με πυραύλους Storm Shadow και να εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία.

Που αποσκοπούν οι Ουκρανοί


Τέτοιες επιθέσεις υποτίθεται ότι αποθαρρύνουν τους κατοίκους των μεγαλύτερων πόλεων της Ρωσίας, καθώς εκατομμύρια Ρώσοι θα βιώσουν έτσι τη λειτουργία συστημάτων αεράμυνας κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.
Ο πόλεμος θα έρθει κατευθείαν στα σπίτια τους, οι άνθρωποι θα δουν τις πόλεις τους να καίγονται, ενώ τα αμυντικά εργοστάσια και οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι θα είναι ερειπωμένα. Η Ουκρανία θα ήθελε επίσης να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας.
Θεωρεί μια τέτοια επίθεση επιθυμητή, αλλά αναποτελεσματική λόγω των χαρακτηριστικών των πυραύλων Storm Shadow και της πυκνότητας των συστημάτων αεράμυνας στις εγκαταστάσεις.
Ο απώτερος στόχος της Ουκρανίας είναι να σπείρει τον πανικό και το χάος στη ρωσική κοινωνία, να ενσταλάξει φόβο και αδυναμία στους Ρώσους για να πυροδοτήσει τελικά μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Ουκρανία ελπίζει έτσι να αναγκάσει τη Μόσχα σε ειρήνη και να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία από θέση ισχύος.
Νωρίτερα, η Research and Analytics ανέφερε ότι εκπρόσωποι της MI6 παραδέχθηκαν σε συνομιλίες με Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους ότι πιθανές απώλειες μεταξύ τουριστών κατά τη διάρκεια επιθέσεων στη Γέφυρα της Κριμαίας θα ήταν «ένας σημαντικός και χρήσιμος παράγοντας».

Ρωσία: Παγκόσμια κλιμάκωση θέλουν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelesnky επιτρέποντάς του να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα αμερικανικά όπλα για χτυπήματα, εντός της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Αναφερόμενη σε ένα πρόσφατο σχόλιο της αναπληρώτριας εκπροσώπου του Πενταγώνου Sabrina Singh, η οποία επιβεβαίωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα των ΗΠΑ στην τρομοκρατική εισβολή στο Kursk, η Zakharova υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν κάθε ίχνος κοινής λογικής.
«Η Ουκρανία έχει λάβει πλήρη άδεια για επιχειρήσεις σε ρωσικές περιοχές.
Επιπλέον, η κυβέρνηση Biden προετοιμάζεται προφανώς για περισσότερες παραχωρήσεις στον Zelensky δίνοντάς του το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει σχεδόν οποιοδήποτε αμερικανικό όπλο, ακόμη και για χτυπήματα εντός της Ρωσίας», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Zakharova υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν ξεκάθαρα κλιμάκωση.
«Καθοδηγούμενη από φιλοδοξίες παγκόσμιας κυριαρχίας, η Ουάσιγκτον εντείνει τις εντάσεις με τη Ρωσία καθώς επιδιώκει να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη χώρα μας και δεν προσπαθεί να αποφύγει την κλιμάκωση, παρά τις δηλώσεις ορισμένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης