Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ολλανδία παρήγγειλε νέους εκτοξευτές για συστήματα αεράμυνας Patriot – Στόχος του ΝΑΤΟ η ενίσχυση της Συμμαχίας έναντι της ρωσικής υπεροχής

Η Ολλανδία παρήγγειλε νέους εκτοξευτές για συστήματα αεράμυνας Patriot – Στόχος του ΝΑΤΟ η ενίσχυση της Συμμαχίας έναντι της ρωσικής υπεροχής

Ο εκσυγχρονισμένος εκτοξευτής θα επιτρέψει την ανάπτυξη ενός νέου τύπου εμπορευματοκιβωτίων μεταφοράς και εκτόξευσης

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση εκτοξευτών M903 για το σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ολλανδία.
Το σχετικό έγγραφο δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Ως μέρος αυτής της παραγγελίας, η Ολλανδία θα λάβει δύο νέους εκτοξευτές M903LS και θα αναβαθμίσει επίσης τους δικούς της εκτοξευτές M901 στο επίπεδο M903.
Η συνολική αξία της παραγγελίας είναι 224 εκατομμύρια δολάρια, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης ανταλλακτικά, εκπαίδευση, πακέτο logistics κ.λπ.
Η προμήθεια και ο εκσυγχρονισμός του M903 θα επιτρέψει στην Ολλανδία να χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Patriot με τους νέους αντιαεροπορικούς πυραύλους MIM-104F.
Αυτός ο τύπος πυραύλου αναπτύχθηκε ειδικά για χρήση κατά βαλλιστικών στόχων, καθώς και για αποτελεσματική αναχαίτιση πυραύλων κρουζ.
Ο εκσυγχρονισμένος εκτοξευτής θα επιτρέψει την ανάπτυξη ενός νέου τύπου εμπορευματοκιβωτίων μεταφοράς και εκτόξευσης, που θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των βλημάτων στον εκτοξευτήρα σε 16 (PAC-3 ) και 12 (PAC-3MSE).

2000w_q95-e1696487227943-1.jpg

Η αναβάθμιση της αεράμυνας της Ολλανδίας αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας για την αντιμετώπιση της ρωσικής πυραυλικής απειλής.
Εκτός από την Ολλανδία, παραγγελίες για το Patriot έγιναν από τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Ουκρανία.
Επίσης, στο πλαίσιο της επέκτασης της υποστήριξης και παραγωγής πυραύλων MIM-104, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν τις ευρωπαϊκές χώρες που θα παράγουν πυραύλους και ανταλλακτικά:
Ισπανία, Γερμανία και Ρουμανία.
Η ισπανική εταιρεία Grupo Oesia σχεδιάζει να εντοπίσει την παραγωγή στοιχείων για πυραύλους PAC-3 MSE που χρησιμοποιούνται από τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot.
Ταυτόχρονα, η Ρουμανία έχει αρχίσει να αναπτύσσει την παραγωγή πυραύλων αναχαίτισης SkyCeptor για συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας Patriot.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης