Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Intel εξετάζει συγχώνευση ή διάσπαση για να σωθεί από την κατάρρευση - «Άλμα» 7% στη μετοχή

Η Intel εξετάζει συγχώνευση ή διάσπαση για να σωθεί από την κατάρρευση - «Άλμα» 7% στη μετοχή
Ο ανταγωνισμός με NVIDIA και AMD στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει πλήξει την Intel
Άνοδο άνω του 7% καταγράφει η μετοχή της Intel στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, μετά την είδηση πως ο τεχνολογικός κολοσσός διερευνά επιλογές για να ξεφύγει από το αδιέξοδο.
Συγκεκριμένα, η γνωστή αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών συνεργάζεται με επενδυτικές τράπεζες και εξετάζει διάφορες επιλογές, όπως ο διαχωρισμός της διαστηριότητας προϊόντων από τη μονάδα παραγωγής που χάνει χρήματα, μετέδωσε το Bloomberg.
Παράλληλα, εξετάζει το κλείσιμο ορισμένων εργοστασιακών έργων. Η κατασκευή και η επέκταση των χώρων παραγωγής τσιπ βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών ανάκαμψης της Intel που επικεντρώνονται στο να γίνει κατασκευαστής συμβάσεων για άλλες εταιρείες τσιπ – ένα εγχείρημα έντασης κεφαλαίου που έχει καταπονήσει τα οικονομικά της εταιρείας.
Ο ανταγωνισμός με NVIDIA και AMD στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει πλήξει επίσης την Intel, με αποτέλεμα η μετοχή να «βουτήξει» 60% εντός του 2024 και η κεφαλαιοποίηση στη Wall Street να πέσει κάτω από 100 δισ. δολάρια για πρώτη φορά μέσα σε τρεις δεκαετίες.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία κατέγραψε καθαρή ζημιά 1,6 δισ. δολαρίων το β' τρίμηνο 2024, ενώ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι απολύει 15.000 υπαλλήλους.
«Σεβόμαστε τον σκεπτικισμό που έχουμε λάβει από την αγορά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής τσιπ, Pat Gelsinger, σε συνέδριο της Deutsche Bank στην Καλιφόρνια. «Πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης