Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικός σεισμός για το γερμανικό κατεστημένο στις εκλογές (1/9) – Το ακροδεξιό AfD καλπάζει, διεκδικεί τη νίκη σε δύο Περιφέρειες

Πολιτικός σεισμός για το γερμανικό κατεστημένο στις εκλογές (1/9) – Το ακροδεξιό AfD καλπάζει, διεκδικεί τη νίκη σε δύο Περιφέρειες

Ο πολιτικός σεισμός θα μπορούσε να καταστρέψει το γερμανικό κατεστημένο στις εκλογές

Σχετικά Άρθρα
Το αντιμεταναστευτικό, αντι-παγκοσμιοποιητικό κόμμα Alternative für Deutschland (AfD) πρόκειται να επιτύχει το καλύτερο εκλογικό του αποτέλεσμα, καθώς διεκδικεί δύο περιφερειακές εκλογές στις πολιτείες της Σαξονίας και της Θουριγγίας την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.
Εάν επιβεβαιωθούν, τέτοια αποτελέσματα θα σηματοδοτούσαν μια θεαματική απόρριψη των κυβερνώντων κομμάτων της Γερμανίας και θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις λαϊκιστικές φωνές σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα, το οποίο έχει επικρίνει έντονα τον κυβερνητικό αριστερό-φιλελεύθερο συνασπισμό στο Βερολίνο για την υπέρ της μετανάστευσης και τη ριζοσπαστική πράσινη ατζέντα του,  προβλέπεται να τερματίσει στην πρώτη θέση και να λάβει το 30% των ψήφων στη Θουριγγία.
Η Bild περιγράφει τις εκλογές ως πιθανό πολιτικό σεισμό, καθώς τα κύρια κόμματα που βασίστηκαν στην κοινή διακυβέρνηση μόνο και μόνο για να κρατήσουν μακριά το «ακροδεξιό» AfD, δεν θα μπορούν πλέον να συνεργάζονται καθώς δεν θα έχουν την υποστήριξη της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων.
«Υπάρχουν διάφορα σενάρια που θα μπορούσαν να εκτυλιχθούν μετά τις εκλογές, αλλά σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις θα οδηγήσουν σε μια σοβαρή αλλαγή στο πολιτικό τοπίο της Γερμανίας», σύμφωνα με το συντηρητικό έντυπο Tichys Einblick.
Το AfD έχει επίσης επιτεθεί στην κυβέρνηση για την επιθετική υποστήριξή της στην Ουκρανία στον πόλεμο της με τη Ρωσία και για την αποκοπή της Γερμανίας από τις φτηνές ρωσικές πηγές ενέργειας, αντί να προσπαθεί να επιτύχει την ειρήνη.



Στη γειτονική Σαξονία, πρόκειται να κερδίσει το 31% των ψήφων, με μια αύξηση 3,5 μονάδων, η οποία θα εξασφάλιζε τη δεύτερη θέση για το κόμμα πίσω από το κεντροδεξιό CDU (33%).
Στη Θουριγγία, το CDU πιθανότατα θα είναι το δεύτερο πίσω από το AfD, με 22%.


Ο ηγέτης του CDU απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με οποιοδήποτε σχήμα ή μορφή με το AfD, ένα κόμμα που πολλοί στο γερμανικό κατεστημένο προσπαθούν να απαγορέψουν επειδή υποστηρίζει «εξτρεμιστικές» απόψεις - με άλλα λόγια, απόψεις που δεν είναι αποδεκτές από αυτούς.
Όπως και να έχει το βράδυ της Κυριακής (1/9/2024) το ακροδεξιό ΑFD ετοιμάζει την μεγάλη ανατροπή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης