Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς τα όπλα της Δύσης για την Ουκρανία καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατών στην Αφρική

Πώς τα όπλα της Δύσης για την Ουκρανία καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατών στην Αφρική
Επίσημη καταγγελία για την Ουκρανία και τη Δύση από το Μάλι στον ΟΗΕ
Πολλά από τα δυτικά όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία καταλήγουν στην περιοχή Sahel της Αφρικής, τροφοδοτώντας το έγκλημα και την τρομοκρατία, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Μάλι στα Ηνωμένα Έθνη Issa Konfourou .
«Ζητήσαμε μια ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτή τη συνάντηση για να τονίσουμε τη σοβαρή μας ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία», επεσήμανε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Έχει διαπιστωθεί ξεκάθαρα ότι ένα σημαντικό μέρος των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία χρησιμοποιούνται τελικά για την τροφοδότηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στο Sahel, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο περαιτέρω αστάθειας», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
«Προτρέπουμε τις χώρες που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία να εγγυηθούν ότι αυτά δεν θα πέσουν στα χέρια τρομοκρατών και εξτρεμιστικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Αφρική.
Το Μάλι δεν είναι πρόθυμο να αποτελέσει αρένα για πολέμους αντιπροσώπων μεταξύ παγκόσμιων δυνάμεων», τόνισε ο Konfourou .
Στις 25-27 Ιουλίου, τρομοκράτες επιτέθηκαν σε μονάδες του στρατού του Μάλι στην περιοχή Tinzaouaten στα βορειοδυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες απώλειες.
Ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Andrey Yusov δήλωσε αμέσως μετά ότι το Κίεβο συμμετείχε στην επίθεση που πραγματοποίησαν τρομοκρατικές ομάδες.
Το Μάλι και αργότερα ο Νίγηρας ανακοίνωσαν τον τερματισμό των διπλωματικών σχέσεων με την Ουκρανία λόγω της υποστήριξής της στους τρομοκράτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης