Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι φοβάται ο Buffett και ξεφορτώθηκε μετοχές της BofA αξίας 5,4 δισ. δολ. - Η ύφεση στη ΗΠΑ και η «φούσκα» στην τεχνητή νοημοσύνη

Τι  φοβάται ο Buffett και ξεφορτώθηκε μετοχές της BofA αξίας 5,4 δισ. δολ.  - Η ύφεση στη ΗΠΑ και η «φούσκα» στην τεχνητή νοημοσύνη
Από τα μέσα Ιουλίου, ο δισεκατομμυριούχος έχει περικόψει περίπου το 13% του μεριδίου του στην BofA, δημιουργώντας έσοδα 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων...
Οι παρατηρητές της αγοράς έχουν προβληματιστεί από την απότομη πώληση εκ μέρους της Berkshire Hathaway του Warren Buffett του μακροχρόνιου μεριδίου της στην Bank of America ύψους δισεκατομμυρίων από τα μέσα Ιουλίου.
Το ξεπούλημα των μετοχών του Buffett θα μπορούσε να οφείλεται στην επικείμενη απειλή η οικονομία των ΗΠΑ να εισέλθει σε νέο γύρο ύφεσης και στον κύκλο μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), που θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα έχουν αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα απο τόκους.
Ή ενδεχομένος ο 94χρονος δισεκατομμυριούχος έχει αυξήσει τα αποθέματα μετρητών σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των αυξημένων αποτιμήσεων των μετοχών εν μέσω της «φούσκας» στις αποτιμήσεις των εταιρειών τεχνολογίας που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη.
Ό,τι κρατά τον Buffett ξύπνιο τη νύχτα σχετικά με το BofA έχει σίγουρα ενδιαφέρον... 
Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημείο καμπής για την αγορά.
Από τα μέσα Ιουλίου, ο δισεκατομμυριούχος έχει περικόψει περίπου το 13% του μεριδίου του στην BofA, δημιουργώντας έσοδα 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Αυξήθηκε στο ρεκόρ μετρητών της Berkshire - Το ξέπλυμα απο την 

Ο δισεκατομμυριούχος παρέμεινε σιωπηλός  όσον αφορά την ενλόγω κίνηση...μετά τη δημοσιοποίηση από το Bloomberg σημείωσε ότι ο Buffett πούλησε επιπλέον μετοχές αξίας 982 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ένας άλλος πιθανός λόγος για την ξαφνική πώληση μετοχών του Buffett θα μπορούσε να είναι ο φόβος για μια ρυθμιστική έρευνα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες γύρω από το ξέπλυμα μετρητών από τις πωλήσεις φαιντανύλης* στην Toronto-Dominion Bank θα μπορούσε να επεκταθεί σε μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ.
Ο Sam Cooper, ερευνητής δημοσιογράφος και ο David Asher, πρώην ανώτερος ερευνητής για το State Department, απποκάλυψαν ότι τα περισσότερα από αυτά που βλέπουμε σχτίζονται με την υπόθεση της TD BanK, και υπάρχουν πολλά άλλα.
Θα δούμε ποια από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ θα πάρει η μπαλα στη συνέχεια, σημείωσαν.


*Η φαιντανύλη (fentanyl) είναι συνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης