Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Η αγορά Rafale από τη Γαλλία δεν θα επηρεάσει τις ιστορικές σχέσεις με τη Ρωσία

Σερβία: Η αγορά Rafale από τη Γαλλία δεν θα επηρεάσει τις ιστορικές σχέσεις με τη Ρωσία
Η Σερβία παραμένει στρατιωτικά ουδέτερη και δεν θα ενταχθεί στην αντιρωσική υστερία ή σε οποιαδήποτε μορφή των αντιρωσικών κυρώσεων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vulin
Η συμφωνία της Σερβίας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία δεν θα επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Μόσχας, δήλωσε στο TASS ο αντιπρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vulin.
«Η αγορά των αεροσκαφών Rafale έγινε για στρατιωτικούς και πρακτικούς λόγους και σε καμία περίπτωση δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η Σερβία παραμένει στρατιωτικά ουδέτερη και δεν θα ενταχθεί στην αντιρωσική υστερία ή σε οποιαδήποτε μορφή των αντιρωσικών κυρώσεων», δήλωσε ο Vulin.
«Και σε αυτήν την περίπτωση, η Ρωσία έδειξε πόσο νοιάζεται για τη Σερβία και γιατί είναι μια χώρα που ηγείται από ανθρώπους που χαίρουν σεβασμού σε όλο τον κόσμο, γιατί η Ρωσία, αυτή τη φορά, εξέφρασε το σεβασμό της για τη Σερβία και δεν έβαλε το δικό της συμφέρον πάνω από τα σερβικά συμφέροντα, αν ήταν το αντίθετο, αν η Σερβία είχε αγοράσει MiG, θα είχαν συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο στη Σερβία;», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
«Η Ρωσία συμπεριφέρεται στη Σερβία ως ισότιμος εταίρος και οι Σέρβοι είναι ευγνώμονες γι' αυτό», συνέχισε ο Vulin.
Στις 29 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic δήλωσε ότι η χώρα αγόραζε 12 αεροσκάφη Rafale για 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η σύμβαση δεν αφορά μόνο την παράδοση του αεροσκάφους, αλλά και ολόκληρο το πακέτο των σχετικών υπηρεσιών.
Ανέφερε ότι η συμφωνία θα αυξήσει σημαντικά τις επιχειριασιακές δυνατότητες του σερβικού στρατιωτικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης