Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λογοκρισία - Οι Δημοκρατικοί απειλούν με φυλάκιση τον Musk για το Χ – Ο Ackman προειδοποιεί τη Βραζιλία με φυγή κεφαλαίων

Λογοκρισία - Οι Δημοκρατικοί απειλούν με φυλάκιση τον Musk για το Χ – Ο Ackman προειδοποιεί τη Βραζιλία με φυγή κεφαλαίων
Η Κίνα διέπραξε παρόμοιες ενέργειες που οδήγησαν σε φυγή κεφαλαίων και σε κατάρρευση των αποτιμήσεων κρατικών assets», επισήμανε ο διαχειριστής hedge fund Bill Ackman

Παρότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεκλογικη περίοδο, οι Δημοκρατικοί έχουν το θράσος να απειλούν με φυλάκιση τον Musk επειδή υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου!
Την ίδια ώρα ,ο ίδιος επισημαίνει ότι μια ενδεχόμενη προεδρία της Kamala Harris θα επιτρέψει να επιβληθεί ένα καθεστώς γενικευμένης λογοκρισίας.
Ο πρώην υπουργός Εργασίας Robert Reich, ο οποίος υπηρέτησε κατά την προεδρία του Bill Clinton, σε άρθρο που έγραψε στον Guardian και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (30/8) επισήμανε ότι ο Elon Musk είναι «εκτός ελέγχου» και υποστήριξε ότι έπρεπε να τον «χαλιναγωγήσουν».
«Μπορεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Μπορεί να είναι ιδιοκτήτης μιας από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι να τον σταματήσουμε»
, έγραψε ο Robert Reich, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας με έξι πράγματα που οι άνθρωποι θα μπορούσαν κάνει για να χαλιναγωγήσει τον Musk.
Αφού ο Musk αγόρασε το Twitter το 2022, γνωστό πλέον ως X, ο Ράιχ θεώρησε την αγορά «επικίνδυνη ανοησία». Υποστήριξε ότι η αγορά του Robert Reich, αφορούσε «απλώς την εξουσία» και όχι την ελευθερία του λόγου.
Ο Reich κάλεσε για μποϊκοτάζ της Tesla και της πλατφόρμας X και πρόσθεσε: «Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να απειλήσουν τον Musk με σύλληψη εάν δεν σταματήσει να διαδίδει ψέματα και μίσος στο X».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές μπορεί ήδη να εξετάζουν το ενδεχόμενο να απειλήσουν τον Musk με σύλληψη, επικαλούμενος τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Telegram Pavel Durov από τη Γαλλία.
Ο Durov συνελήφθη στο αεροδρόμιο Le Bourget έξω από το Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας μεγάλης δικαστικής έρευνας που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος.
Οι Γάλλοι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι επέτρεψε την εγκληματική δραστηριότητα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και οι δικαστές τον διέταξαν να πληρώσει εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι ισχυρισμοί εναντίον του Durov περιλαμβάνουν ότι η πλατφόρμα του χρησιμοποιείται για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και διακίνηση ναρκωτικών και ότι η Telegram αρνήθηκε να μοιραστεί πληροφορίες ή έγγραφα με τους ερευνητές όταν απαιτείται από τη νομοθεσία.
«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θα πρέπει να απαιτήσει από τον Musk να αφαιρέσει ψέματα που είναι πιθανό να θέτουν σε κίνδυνο άτομα – και αν δεν το κάνει, να του κάνει μήνυση σύμφωνα με το Άρθρο 5 του νόμου FTC», υποστήριξε ο Reich.
«Τα δικαιώματα του Musk για την ελευθερία του λόγου βάσει της πρώτης τροπολογίας δεν υπερισχύουν του δημόσιου συμφέροντος».
Ο πρώην υπουργός Εργασίας πρότεινε επίσης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να ακυρώσει τα συμβόλαιά της με το Space X του Musk.

«Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιτρέπει στους δορυφόρους και τους εκτοξευτές πυραύλων του Musk να γίνουν κρίσιμοι για την ασφάλεια του έθνους όταν έχει δείξει απόλυτη περιφρόνηση για το δημόσιο συμφέρον;
Γιατί να δώσει στον Musk περισσότερη οικονομική δύναμη όταν το καταχράται επανειλημμένα και επιδεικνύει περιφρόνηση για το δημόσιο καλό;», έγραψ
ε.
Η τελευταία πρόταση του Reich ήταν οι Αμερικανοί «να φροντίσουν να μην εκλεγεί ο αγαπημένος υποψήφιος πρόεδρος του Musk».
Ο Musk υποστήριξε τον Donald Trump, αφού ο πρώην πρόεδρος επιβίωσε από μία απόπειρα δολοφονίας σε προεκλογική συγκέντρωση στο στην Πενσυλβάνια. 


Προειδοποίηση Ackman - Η Βραζιλία κινδυνεύει με φυγή κεφαλαίων 


Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2024, ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, Alexandre de Moraes, διέταξε τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου στη Βραζιλία να αποκλείσουν τους χρήστες του από την πρόσβαση στο X, αφού η εταιρεία κοινωνικών δικτύων αρνήθηκε να διορίσει έναν νόμιμο εκπρόσωπο στη χώρα για να αντιμετωπίσει αιτήματα για κατάργηση λογαριασμών οι οποίοι φέρεται να πραγματοποιούσαν παραπληροφόρηση.
Ο Moraes διέταξε επίσης το πάγωμα των κεφαλαίων που κατείχε μια άλλη από τις επιχειρήσεις του Musk, η Starlink, για να χρησιμεύσει ως εγγύηση για πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον X για μη τήρηση δικαστικών αποφάσεων.
Το «παράνομο κλείσιμο του X και το πάγωμα λογαριασμών της Starlink έβαλαν τη Βραζιλία σε ταχεία πορεία για να γίνει μια αγορά μη επενδύσιμη», δήλωσε ο Ackman σε μια ανάρτηση στο X το βράδυ του Σαββάτου 31 Σεπτεμβρίου 2024.
«Η Κίνα διέπραξε παρόμοιες ενέργειες που οδήγησαν σε φυγή κεφαλαίων και σε κατάρρευση των αποτιμήσεων κρατικών assets.
Το ίδιο θα συμβεί και στη Βραζιλία, εκτός εάν ανακαλέσει γρήγορα αυτές τις παράνομες πράξεις».
Το Σαββατοκύριακο (31/8-1/9), οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους παρόχους διαδικτύου της Βραζιλίας συμμορφώθηκαν με την εντολή, ωθώντας τους χρήστες στη χώρα να μεταναστεύσουν σε ανταγωνιστές του X.
Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Bluesky, που ιδρύθηκε από τον Jack Dorsey μετά την πώληση του Twiiter στον Musk, ανέφερε ένα εκατομμύριο νέους χρήστες το τριήμερο που έληξε το Σάββατο (31/8) και δημοσίευσε μια σειρά αναρτήσεων στα πορτογαλικά για να καλωσορίσει τους Βραζιλιάνους που εγγράφονται στην υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης