Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απεργούν 10.000 υπάλληλοι ξενοδοχείων στις ΗΠΑ – Ζητούν αυξήσεις μισθών και προσλήψεις

Απεργούν 10.000 υπάλληλοι ξενοδοχείων στις ΗΠΑ – Ζητούν αυξήσεις μισθών και προσλήψεις
Μέλη του συνδικάτου υποστηρίζουν επίσης ότι οι μισθοί τους συχνά δεν τους επιτρέπουν πλέον να καλύψουν τα τρέχοντα τους έξοδα και ότι «πολλοί αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα»
 Περίπου 10.000 εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό τομέα ξεκίνησαν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2023 απεργία σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ με αιτήματα για αυξήσεις μισθών και προσλήψεις προσωπικού.
Σύμφωνα με το συνδικάτο Unite Here, περίπου 10.016 μέλη του συμμετείχαν στην απεργία σε 25 εγκαταστάσεις των ξενοδοχειακών κολοσσών Hilton, Hyatt και Marriott.
Η μεγαλύτερη συμμετοχή ξενοδοχοϋπαλλήλων στην απεργία καταγράφηκε σε ξενοδοχεία στη Βοστώνη, το Σαν Φρανσίσκο και τη Χονολουλού, συνολικά σε οκτώ πόλεις, σύμφωνα με το Unite Here, ενώ ξενοδοχοϋπαλλήλοι σε τέσσερις άλλες πόλεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενταχθούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι απεργίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο έως τρεις ημέρες, τόνισε σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έρχονται εν μέσω διακοπών ενός από τριημέρου διακοπών στη χώρα, καθώς το Σαββατοκύριακο ακολουθεί η ομοσπονδιακή αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις ΗΠΑ, (που γιορτάζεται φέτος αύριο 2 Σεπτεμβρίου).
Το τριήμερο αυτό είναι κάθε πολύ κερδοφόρο για την τουριστική βιομηχανία.
Σύμφωνα με το Unite Here, η ξενοδοχειακή βιομηχανία «εκμεταλλεύτηκε» την πανδημία της Covid-19 για να μειώσει το εργατικό δυναμικό, χωρίς να το αναπληρώσει πλήρως μετά την άρση των περιορισμών υγείας.
Μέλη του συνδικάτου υποστηρίζουν επίσης ότι οι μισθοί τους συχνά δεν τους επιτρέπουν πλέον να καλύψουν τα τρέχοντα τους έξοδα και ότι «πολλοί αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα».
Την ίδια ώρα, τονίζουν, ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει ανακάμψει πλήρως από την κρίση της Covid-19.
Το 2023, η μέση τιμή ενός δωματίου ξενοδοχείου στις ΗΠΑ έφτασε τα 156 δολάρια ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο, ένα ρεκόρ, σύμφωνα με το STR.
Ο μέσος όρος εσόδων ανά δωμάτιο ήταν επίσης υψηλότερος από ποτέ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τους τελευταίους μήνες, πολλές επιχειρήσεις έχουν συνάψει νέες συμβάσεις με εργαζομένους τους, αλλά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων δεν κατέληξαν σε συμφωνίες σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
«Είμαστε απογοητευμένοι που η Unite Here επέλεξε να κηρύξει απεργία ενώ η Hyatt παραμένει πρόθυμη να διαπραγματευτεί", τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Macro Ambrosio, επικεφαλής εργασιακών σχέσεων στον ξενοδοχειακό όμιλο στις ΗΠΑ.
«Θέλουμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε δίκαιες συμφωνίες και να αναγνωρίζουμε τις συνεισφορές των εργαζομένων της Hyatt», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος είχε λάβει μέτρα για να «ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο μιας απεργίας στις επιχειρήσεις της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης