Τελευταία Νέα
Διεθνή

Levada Center (Εταιρία Δημοσκοπήσεων): Το 78% των Ρώσων υποστηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

Levada Center (Εταιρία Δημοσκοπήσεων): Το 78% των Ρώσων υποστηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία
Η δημοσκόπηση του Levada Center δείχνει ότι η χαμηλότερη ρωσική υποστήριξη για τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν τον Φεβρουάριο του 2022
Πρόσφατες ρωσικές εγχώριες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εισβολή της Ουκρανίας στην Περιφέρεια Kursk δεν έχει επιδράσει την εσωτερική υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η ανεξάρτητη ρωσική εταιρία δημοσκοπήσεων Levada δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας μηνιαίας δημοσκόπησης στις 30 Αυγούστου και διαπίστωσε ότι περίπου το 78% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία — μια αύξηση από 75% τον Ιούλιο του 2024 και 77% τον Ιούνιο του 2024.
Η δημοσκόπηση του Levada Center δείχνει ότι η χαμηλότερη ρωσική υποστήριξη για τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν τον Φεβρουάριο του 2022 με το 68% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει τον πόλεμο και ότι η υποστήριξη του πολέμου μεταξύ των ερωτηθέντων δεν έχει πέσει κάτω από το 70% από τον Μάρτιο του 2022.
Το Levada Centre ρώτησε επίσης τον Αύγουστο του 2024 για την ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk και διαπίστωσε ότι το 91% των ερωτηθέντων ανησυχούν για τις ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Το Levada Center ανέφερε επίσης ότι το 57% των ερωτηθέντων δεν αναμένει δεύτερο κύμα κινητοποίησης και το 60% δεν βλέπει την ανάγκη για ένα δεύτερο κύμα κινητοποίησης τους επόμενους μήνες.
Το γεγονός ότι η ρωσική κοινωνία γενικά φαίνεται να μην εμφανίζει κόπωση από τον πόλεμο δίνει στο Κρεμλίνο ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να διεξάγει έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς κατά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης