Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marine Mind: Νεκρή «η φάλαινα κατάσκοπος» από τη Ρωσία Hvaldimir βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας

Marine Mind: Νεκρή «η φάλαινα κατάσκοπος» από τη Ρωσία Hvaldimir βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας
Την άνοιξη του 2019, Νορβηγοί ψαράδες ανακάλυψαν μια φάλαινα beluga, την οποία παρατήρησαν να φοράει λουρί με το λογότυπο μιας από τις εταιρείες της Αγίας Πετρούπολης
Το πτώμα της φάλαινας beluga που έφερε το όνομα Hvaldimir, η οποία ήταν ύποπτη για κατασκοπεία από τη Ρωσία λόγω ζώνης που έφερε στο σώμα της και ονομάστηκε Hvaldimir από τον Putin, βρέθηκε νεκρή στις ακτές της Νορβηγίας στις 31 Αυγούστου 2024, ανακοίνωσε η νορβηγική μη κερδοσκοπική οργάνωση για την προστασία των ζώων Marine Mind.
Την άνοιξη του 2019, Νορβηγοί ψαράδες στη βόρεια Νορβηγία ανακάλυψαν μια φάλαινα beluga, την οποία παρατήρησαν να φοράει λουρί.
Στην πόρπη της ζώνης βρέθηκε το λογότυπο μιας από τις εταιρείες της Αγίας Πετρούπολης.
Από αυτή την άποψη, άρχισαν εικασίες στα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ότι η φάλαινα beluga «δραπέτευσε από τη ρωσική αιχμαλωσία» και το ίδιο το ζώο ονομάστηκε Hvaldimir (συνδυασμός της νορβηγικής λέξης hval δηλαδή φάλαινα και το όνομα του Ρώσου Προέδρου).
Η Νορβηγική Υπηρεσία Αλιείας προέτρεψε επίσης τους πολίτες να αποφύγουν την επαφή με τη «ρωσική φάλαινα κατάσκοπο».
Εκεί έφθασε η υστερία των Νορβηγών.
«Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε την είδηση του θανάτου του Hvaldimir, έχοντας λάβει ένα μήνυμα από έναν κάτοικο της περιοχής, η ομάδα μας έφτασε και βρήκε το πτώμα του Hvaldimir», ανέφερε η οργάνωση Marine Mind στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.
Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πρόσθεσαν ότι θα γίνει νεκροψία για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου της φάλαινας.
Σε σχέση με το περιστατικό, οι New York Times έγραψαν, επικαλούμενοι τον ιδρυτή της Marine Mind, Sebastian Strand, ότι ο Hvaldimir ήταν σχετικά εξημερωμένος και ένιωθε άνετα ανάμεσα στους ανθρώπους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η φάλαινα παρέμενε γενικά σε πιο πολυσύχναστα νερά από άλλες φάλαινες Beluga, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ επιστημόνων και ακτιβιστών.
Η φάλαινα beluga είναι ένα είδος οδοντωτής φάλαινας από την οικογένεια narwhal, που βρίσκεται σε όλα τα παράκτια ύδατα των θαλασσών της αρκτικής λεκάνης, καθώς και στις θάλασσες White, Bering και Okhotsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης