Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Πικρό το εκλογικό αποτέλεσμα σε Θουριγγία και Σαξονία - Να σχηματιστούν κυβερνήσεις χωρίς ακροδεξιούς

Scholz: Πικρό το εκλογικό αποτέλεσμα σε Θουριγγία και Σαξονία - Να σχηματιστούν κυβερνήσεις χωρίς ακροδεξιούς
«H AfD βλάπτει τη Γερμανία»
Σχετικά Άρθρα
«Πικρό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα στις κρατιδιακές εκλογές της Θουριγγίας και της Σαξονίας ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, ζητώνταςαπό τις «δημοκρατικές δυνάμεις» να αποκλείσουν την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) από τους κυβερνητικούς συνασπισμούς.
«Όλα τα δημοκρατικά κόμματα καλούνται τώρα να σχηματίσουν σταθερές κυβερνήσεις χωρίς ακροδεξιούς», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος στο πρακτορείο Reuters. Η Γερμανία «δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνηθίσει» την AfD, υπογράμμισε.
«H AfD βλάπτει τη Γερμανία. Αποδυναμώνει την οικονομία και καταστρέφει τη φήμη της χώρας μας», σημείωσε. Παράλληλα, εξέφρασε σχετική ικανοποίηση για τα ποσοστά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), το οποίο ήταν και ο μόνος από τους κυβερνητικούς εταίρους που δεν καταποντίστηκε. «Κάναμε μια καλή και ξεκάθαρη προεκλογική εκστρατεία και άξιζε τον κόπο, γιατί δεν επιβεβαιώθηκαν οι ζοφερές προβλέψεις. Αποδεικνύεται ότι η μάχη αξίζει τον κόπο».
Σε ανάλυσή του, το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD επισημαίνει ότι μόλις πριν από λίγα χρόνια, η AfD ήταν το κλασικό κόμμα διαμαρτυρίας και σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να λύσει πραγματικά προβλήματα. «Η AfD όμως μαθαίνει: αν και οι διαμάχες στο εσωτερικό του κόμματος παραμένουν τόσο σφοδρές όσο ποτέ, τέτοια πράγματα σπάνια φτάνουν στον έξω κόσμο. Το κόμμα καταβάλλει προσπάθεια να θεωρηθεί πιο επαγγελματικό -και αυτή η προσπάθεια για πρώτη φορά έχει πλέον αποδώσει», αναφέρει το ARD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης