Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης καταστροφή της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας – Ενίσχυση από την Ολλανδία 200 εκατ. ευρώ

Πλήρης καταστροφή της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας – Ενίσχυση από την Ολλανδία 200 εκατ. ευρώ
H πρώτη επίσκεψη του Dick Schoof ως πρωθυπουργού της Ολλανδίας στη Ουκρανία
Η Ολλανδία διέθεσε ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, το ανακοίνωσε στο X (πρώην Twitter) κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην πόλη Zaporozhye.
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 30 Αυγούστου η ΗΠΑ ανακοίνωσαν αντίστοιχη βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε την Ουκρανία», σημείωσε.
«Όχι μόνο στο μέτωπο, αλλά και στην καθημερινή ζωή, ως εκ τούτου, η Ολλανδία θα λάβει ένα νέο πακέτο βοήθειας άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα κονδύλια, είπε ο πρωθυπουργός, θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την προστασία και την επισκευή ενεργειακών υποδομών, καθώς και για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Αυτή η επίσκεψη στην Ουκρανία ήταν η πρώτη του Dick Schoof ως πρωθυπουργού της Ολλανδίας.
Κατά τη διάρκεια αυτής, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensly, επισκέφθηκε σχολείο και συναντήθηκε με βετεράνους.
Όπως ανέφερε το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας στα μέσα Ιουνίου, το συνολικό ποσό της βοήθειας που παρείχε η Ολλανδία στην Ουκρανία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ανήλθε σε 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ να στηρίξει το Κίεβο το 2025.
Η Ολλανδία διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στον συνασπισμό που προμηθεύει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16 και εκπαίδευση των πιλότων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης