Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε άρματα μάχης Leopard 2A6 και M1A1 Abrams κοντά στην Avdiivka

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε άρματα μάχης Leopard 2A6 και M1A1 Abrams κοντά στην Avdiivka
Οι δύο αυτές κατηγορίες αρμάτων θεωρούνται από τις πιο ικανές που διαθέτουν οι Ουκρανοί
Σχετικά Άρθρα
Πλάνα που κυκλοφόρησαν από μονάδες του ρωσικού στρατού στην πρώτη γραμμή, κοντά στη στρατηγικής σημασίας πόλη Avdiivka (στην αμφισβητούμενη περιοχή του Donbas), δείχνουν την κατάληψη ενός άρματος μάχης Leopard 2A6 από τον ουκρανικό στρατό, καθώς και ενός -αμερικανικού- M1A1 Abrams.
Οι δύο αυτές κατηγορίες αρμάτων θεωρούνται από τις πιο ικανές που διαθέτουν οι Ουκρανοί και έχουν παραδοθεί σε πολύ μικρότερους αριθμούς από μέλη του ΝΑΤΟ, σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες όπως τα Leopard 2A4, Leopard 1 και T-72.
Ενώ τα Leopard 2A6 αναπτύχθηκαν στην πρώτη γραμμή τον Ιούνιο του 2023 και υπέστησαν γρήγορα μεγάλες απώλειες από τις ρωσικές δυνάμεις, το Abrams αναπτύχθηκε για πρώτη φορά για μάχη μόλις τον Φεβρουάριο του 2024 στην Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πολλά άρματα μάχης Abrams και Leopard 2 στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών Leopard 2A4 και Leopard 2A6. Η πλειοψηφία των Leopard 2 και η πλειοψηφία των αρμάτων μάχης Abrams που παραδόθηκαν στη χώρα έχουν καταληφθεί ή καταστραφεί, με την ικανότητα των δυτικών κρατών να αναπληρώσουν αυτές τις απώλειες να παραμένει περιορισμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης