Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή – Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας διαμόρφωσε σύστημα συναλλαγών με τη Ρωσία εκτός SWIFT

Ανατροπή – Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας διαμόρφωσε σύστημα συναλλαγών με τη Ρωσία εκτός SWIFT
Η Reserve Bank of India αναγνωρίζει ότι η χρήση εναλλακτική λύση SWIFT είναι εφικτή όσον αφορά τη Ρωσία
Η Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας αναγνωρίζει την πρωτοβουλία χρήσης μιας εναλλακτικής λύσης SWIFT για χρηματοοικονομικές συναλλαγές με τη Ρωσία ως εφικτή, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Businessline τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, συναντήσεις μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων της Reserve Bank of India (RBI) και ορισμένων τραπεζών του δημόσιου τομέα με τις ομολόγους τους στη Ρωσία πραγματοποιήθηκαν μετά την πρόσφατη συνάντηση του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στη Μόσχα, όπου συμφώνησαν να προώθηση του διακανονισμού συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα και εισαγωγή ψηφιακών χρηματοπιστωτικών μέσων σε αμοιβαίους διακανονισμούς
«Υπάρχει άποψη στην RBI ότι η πρόταση είναι εφικτή, αλλά οι συνομιλίες συνεχίζονται. Είναι ένα διπλωματικά ευαίσθητο θέμα, επομένως χρειάζεται περισσότερη εξέταση», δήλωσε στην εφημερίδα πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Το εμπόριο μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας αυξήθηκε στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023-2024 και οι δύο χώρες σκοπεύουν να επιτύχουν εμπόριο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
«Για να είναι πιο αποτελεσματικός ο διακανονισμός του εμπορίου σε εθνικό νόμισμα και η γρήγορη πληρωμή, είναι σημαντικό να υπάρχει ένας νέος μηχανισμός διευκόλυνσης των συναλλαγών», σημείωσε η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης