Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντί για σύλληψη, συνεργασία – Putin (Ρωσία): Οι σχέσεις μας με την Μογγολία αναπτύσσονται προς όλες τις κατευθύνσεις

Αντί για σύλληψη, συνεργασία – Putin (Ρωσία): Οι σχέσεις μας με την Μογγολία αναπτύσσονται προς όλες τις κατευθύνσεις
Ο Ρώσος πρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στον Μογγόλο ομόλογό του να επισκεφθεί τον Οκτώβριο τη Ρωσία για τη Σύνοδο των BRICS
Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin στη Μογγολία όχι μόνο δεν έφερε τη σύλληψη του στο πλαίσιο του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει σε βάρος του το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (μέλος του οποίου είναι η Μογγολία) αλλά ανέδειξε ότι οι σχέσεις των δύο κρατών ολοένα και βελτιώνονται.
«Οι σχέσεις μας με τη Μογγολία αναπτύσσονται προς όλες τις κατευθύνσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Putin κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μογγόλο ομόλογό του, Ukhnaagiin Khurelsukh.
Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, ιδιαίτερα αποτελεσματική δουλειά γίνεται στον ανθρωπιστικό τομέα, και συγκεκριμένα στο πεδίο της εκπαίδευσης.
«Σήμερα στο πλαίσιο των εργασιών μας, θα στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στην επιστροφή της συνεργασίας μας και στον τομέα της οικονομίας» είπε ο Putin, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον Ukhnaagiin Khurelsukh να επισκεφθεί τη Ρωσία τον Οκτώβριο, και συγκεκριμένα την πόλη Καζάν όπου και θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των BRICS.
«Θα ήθελα να σας προσκαλέσω στη Ρωσία, στο Καζάν, όπου θα φιλοξενήσουμε τη σύνοδο κορυφής των BRICS φέτος.
Αυτή θα είναι η πρώτη εκδήλωση αυτού του επιπέδου μετά την επέκταση του οργανισμού.
Ελπίζω ότι θα λάβετε μέρος στη μορφή BRICS+.
Σας περιμένουμε» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος προσκάλεσε τον Μογγόλο ομόλογό του και στις εορταστικές εκδηλώσεις του ερχόμενου Μαΐου, όταν και συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη νίκη της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας.

Ποια σύλληψη…

Η επίσκεψη του Putin στη Μογγολία είναι η πρώτη που πραγματοποιεί σε κράτος που είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Σε βάρος του Putin έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Μάρτιο του 2023 ως υπόπτου για παράνομο εκτοπισμό παιδιών από την Ουκρανία προς τη Ρωσία.
Η Μογγολία, βάσει του Καταστατικού της Ρώμης, έπρεπε να προχωρήσει στη σύλληψη του Putin.
Κίνηση που προφανώς δεν έγινε μια και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μπορεί να προτρέψει τα κράτη μέλη του να σεβαστούν τις αποφάσεις αλλά δεν μπορεί να τα αναγκάσει.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η επίσκεψη αυτή του Putin συνιστά μια πράξη ανοιχτής πρόκλησης προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, την Ουκρανία, τα δυτικά κράτη και τις οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν ζητήσει τη σύλληψη του Ρώσου προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης