Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο αλλά… ουκρανικό: Οι Ουκρανοί του Kursk… έτοιμοι να φτάσουν στη Μόσχα

Απίστευτο αλλά… ουκρανικό: Οι Ουκρανοί του Kursk… έτοιμοι να φτάσουν στη Μόσχα
Είμαστε έτοιμοι, αρκεί να μας δώσει το σήμα η διοίκηση του στρατού λέει Ουκρανός στρατιωτικός
Αν και οι μάχες στην ευρύτερη περιοχή του Kursk συνεχίζονται με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να έχουν υποστεί ένα συντριπτικό πλήγμα – γίνεται λόγος για περίπου 9.000 νεκρούς στρατιώτες και για περισσότερα από 750 κατεστραμμένα τεθωρακισμένα – παρόλο αυτά Ουκρανοί στρατιωτικοί δηλώνουν έτοιμοι να φτάσουν ακόμα και στη Μόσχα.
Μόνη προϋπόθεση, όπως επισημαίνουν, είναι να δοθεί η σχετική εντολή από τη διοίκηση του ουκρανικού στρατού.
Ουκρανός στρατιωτικός με το διακριτικό «Storm» υποστήριξε μιλώντας σε Δυτικούς δημοσιογράφους πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να φτάσουν στη Μόσχα, εάν η διοίκηση του ουκρανικού στρατού δώσει σχετική εντολή.
Πάντως, ο «Storm» δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους στρατιώτες του, αναφέροντας πως σε αρκετές περιπτώσεις ο ρωσικός στρατός έδωσε μια αρκετά σκληρή απάντηση.
Όπως είπε, αν και υπάρχει έλλειψη κατανόησης των μελλοντικών σχεδίων της διοίκησης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι στρατιώτες του είναι έτοιμοι να προχωρήσουν, βαθιά στη Ρωσία.
Σε δηλώσεις του Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου ανέφερε ότι οι διοικητές τους δεν είπαν στους στρατιώτες τους ότι βρίσκονταν σε ρωσικό έδαφος, τονίζοντας ότι η εντολή που είχαν, ήταν να καταλάβουν οικισμούς και χωριά χωρίς να έρθουν σε επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό.

Scott Ritter (πρώην CIA): Εξαντλούνται τα όπλα ΗΠΑ, ΕΕ

Την ίδια στιγμή ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είπε σε συνομιλία με δημοσιογράφους στο κανάλι YouTube Reporterfy Media & Travel, ότι οι προμήθειες όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ στο Κίεβο είναι «στα όρια της εξάντλησης».
Για αυτό και εκτίμησε ότι οι όγκοι των όπλων που θα δίνονται, θα είναι μειωμένοι.
Σύμφωνα με τον Ritter, τόσο η Ευρώπη όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και δεν μπορούν «να παραδώσουν στρατιωτικό εξοπλισμό στις ποσότητες που είναι αναγκαίες για να αποτρέψουν την εξάντληση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτή τη σύγκρουση».
«Είναι ένας πολύ ακριβός εξοπλισμός που μόλις μπει στη μάχη, καταστρέφεται» τόνισε ο Ritter, αναφέροντας πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν διάφορες μεθόδους κλιμάκωσης της σύγκρουσης για να λάβουν πρόσθετη βοήθεια από τη Δύση.
«Το Κίεβο βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.
Θα δούμε ακόμη περισσότερες ενέργειες που θα έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι με την υποστήριξη της Δύσης, η Ουκρανία έχει την ευκαιρία, αν όχι να νικήσει τη Ρωσία, τουλάχιστον να αποτρέψει τη δική της ολοκληρωτική ήττα» υπογράμμισε ο Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης