Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία αποκαλύπτει τελεσίγραφο των ΗΠΑ για Γάζα: Θα αποσυρθούν από τις συνομιλίες εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε 2 εβδομάδες

Η Τουρκία αποκαλύπτει τελεσίγραφο των ΗΠΑ για Γάζα: Θα αποσυρθούν από τις συνομιλίες εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε 2 εβδομάδες
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πριν τις προεδρικές εκλογές
Για τον κίνδυνο απόσυρσης των ΗΠΑ από τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προειδοποιεί η Τουρκία.
Ειδικότερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών φέρεται να δήλωσε στο RIA Novosti, ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του στη Γάζα, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με την πηγή, η Ουάσινγκτον φαίνεται να καταβάλλει ειλικρινή προσπάθεια για να εξασφαλίσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, δεδομένων των επικείμενων προεδρικών εκλογών και της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή, αλλά δεν ασκεί πίεση στο Ισραήλ. «Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση, διότι θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης», τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, επανέλαβε προηγουμένως τη δέσμευσή του για την εξασφάλιση της συμφωνίας για τους ομήρους. Ωστόσο, κατηγόρησε τη Hamas για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης