Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία πυραύλους αέρος - εδάφους Standoff μεγάλης εμβέλειας (JASSM)

Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία πυραύλους αέρος - εδάφους Standoff μεγάλης εμβέλειας (JASSM)
Το τυπικό JASSM έχει εμβέλεια περίπου 370 χιλιομέτρων και το εκτεταμένο JASSM (JASSM-ER) έχει εμβέλεια περίπου 1.000 χιλιομέτρων
Το Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να παράσχουν στην Ουκρανία κοινούς πυραύλους αέρος - εδάφους Standoff μεγάλης εμβέλειας (JASSM), αλλά θα απαιτηθούν μήνες έως ότου παραδοθούν.
Το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο τρεις πηγές, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών αξιωματούχων, ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά σε συμφωνία για την παροχή JASSM στην Ουκρανία και ότι οι πύραυλοι θα ανακοινωθούν σε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας το φθινόπωρο του 2024, αλλά ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τη συμφωνία.
Το Reuters σημείωσε ότι το JASSM έχει ενσωματωθεί μόνο σε αεροσκάφη αμερικανικής σχεδίασης και ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι «υπήρχαν προσπάθειες» να ενσωματωθεί το JASSM σε άλλα μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο στόλο της Ουκρανίας.
Το τυπικό JASSM έχει εμβέλεια περίπου 370 χιλιομέτρων και το εκτεταμένο JASSM (JASSM-ER) έχει εμβέλεια περίπου 1.000 χιλιομέτρων.
Το ISW έχει εκτιμήσει προηγουμένως ότι υπάρχουν τουλάχιστον 245 ρωσικά στρατιωτικά αντικείμενα - τουλάχιστον το 85% από τα οποία δεν είναι αεροδρόμια - εντός της εμβέλειας του ATACMS, και ακόμη και μόνο το τυπικό JASSM που εκτοξεύεται από τον ουκρανικό εναέριο χώρο πιθανότατα θα επεκτείνει περαιτέρω το σύνολο των στρατιωτικών αντικειμένων εντός Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης