Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην επίθεση η Ρωσία - Καταιγισμός πυραύλων, drones σε Κίεβο, Lviv

Στην επίθεση η Ρωσία - Καταιγισμός πυραύλων, drones σε Κίεβο, Lviv
Τουλάχιστον 7 νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες στη Lviv
(upd2) Με αμείωτη ένταση συνεχίζει να πλήττει την Ουκρανία η Ρωσία.
Μετά την επίθεση με δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά στρατιωτικού ινστιτούτου στην Poltava που άφησε πίσω της 51 νεκρούς και 271 τραυματίες (πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση εντός του 2024), η Μόσχα εξαπέλυσε μια νέα καταιγιστική επίθεση με πυραύλους και drones κατά του Κιέβου αλλά και της πόλης Lviv που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
Στο Κίεβο οι αρχές έκαναν λόγο για δύο κύματα επιθέσεων με drones και για πολλές εκρήξεις ενώ στην Lviv ο κυβερνήτης Maksym Kozytskyi υποστήριξε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά πλήγματα.
Σύμφωνα με τον Kozytskyi από τις επιθέσεις αυτές επλήγησαν και πολυκατοικίες με αποτέλεσμα 5 από τους τραυματίες να είναι παιδιά ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι μια 14χρονη.
Επιπλέον, γίνεται λόγος για την καταστροφή ιστορικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης με τον δήμαρχο της Lviv, Andriy Sadovyi να μιλά για τουλάχιστον 50 κατεστραμμένα κτήρια.
4_202.jpg
6_101.jpg
7_87.jpg
Νέο αίτημα Zelensky στους Συμμάχους για πλήγματα βαθιά στη Ρωσία

Μετά την επίθεση στη Lviv ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας με δυτικά όπλα.
«Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις» υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Συναγερμός στην Πολωνία

Η ρωσική αυτή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πολωνία, από όπου απογειώθηκαν μαχητικά προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της
«Ήταν άλλη μια πολυάσχολη νύχτα για όλο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία, εξαιτίας της «παρατηρηθείσας δραστηριότητας της αεροπορίας μακρού βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ανέφερε σε ανάρτηση της στο X η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης