Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταστροφή στην Poltava - Με 2 Iskander-M οι Ρώσοι διέλυσαν 300 Ουκρανούς στρατιώτες

Καταστροφή στην Poltava - Με 2 Iskander-M οι Ρώσοι διέλυσαν 300 Ουκρανούς στρατιώτες
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, δήλωσε ότι η επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 51 και τραυμάτισε τουλάχιστον 271 στρατιώτες
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μη στρατιωτικές υποδομές και στρατιωτική εκπαιδευτική εγκατάσταση στην πόλη Poltava με δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τουλάχιστον 300 στρατιώτες ενώ άλλες πηγές αναφέρουν 600 στρατιώτες, ως μέρος μιας ευρύτερης σειράς χτυπημάτων τη νύχτα στις 3 Σεπτεμβρίου.
Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 3 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M/Βορειοκορεατικό KN-23 από την Κριμαία, έναν πύραυλο κρουζ Kh-59/69 από την περιφέρεια Kursk και 35 drone Shahed-136/131 από την περιφέρεια Kursk και το ακρωτήριο Chauda της Κριμαίας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 51 και τραυμάτισε τουλάχιστον 271 στρατιώτες.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba είπε στο CNN στις 3 Σεπτεμβρίου ότι μόνο τα συστήματα αεράμυνας Patriot και SAMP/T είναι ικανά να αναχαιτίσουν τους βαλλιστικούς πυραύλους της Ρωσίας.
Το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2024, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν δύο εκρήξεις στην Poltava εν μέσω αεροπορικής επιδρομής.
Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο Επικοινωνιών της Poltava, το οποίο εκπαίδευε μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στους τομείς του ραντάρ και του ηλεκτρονικού πολέμου.
Στο κτήριο βρίσκονταν περισσότεροι από 500 στρατιωτικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ως αποτέλεσμα, «οι απώλειες του εχθρού ανέρχονται σε εκατοντάδες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης