Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Απελπισία η εισβολή στο Kursk – Καμία ελπίδα νίκης για την Ουκρανία

National Interest: Απελπισία η εισβολή στο Kursk – Καμία ελπίδα νίκης για την Ουκρανία
Είναι απίθανο η επίθεση στο Kursk να φέρει κάτι χρήσιμο στην Ουκρανία υποστηρίζει το National Interest
Περιπέτεια απελπισίας χαρακτηρίζει το National Interest την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk, καθώς όπως υποστηρίζει, είναι απίθανο να φέρει κάτι χρήσιμο στην Ουκρανία.
«Από πρακτική άποψη, μια επίθεση στο Kursk είναι απίθανο να φέρει κάτι χρήσιμο στην Ουκρανία.
Tελικά, αυτή η απελπισμένη περιπέτεια δείχνει ότι οι Ουκρανοί πιθανότατα έχουν επίγνωση της δραματικής τους κατάστασης» αναφέρει ο αρθρογράφος του περιοδικού The National Interest, Zachary Yost.
Όπως επισημαίνει, ο κύριος στόχος της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Kursk - να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις από το Donbass - δεν επιτεύχθηκε ποτέ.
Επιπλέον, οι ενέργειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων «δεν σταμάτησαν ούτε καν επιβράδυναν» την προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ενώ αντιθέτως το Κίεβο απέσυρε τις πιο έμπειρες μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη ζώνη μάχης για χάρη της επίθεσης στο Kursk.
Μάλιστα ο αρθρογράφος μιλά για έναν πόλεμο φθοράς, τονίζοντας ότι «για να κερδίσεις μια τέτοια σύγκρουση είναι σημαντικό να ξεπεράσεις τον εχθρό σε πληθυσμό, πυροβολικό και αποφασιστικότητα».
«Με βάση και τους τρεις αυτούς παράγοντες, αποδεικνύεται ότι η Ουκρανία είναι καταδικασμένη σε ήττα σε έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς.
Το Κίεβο βιώνει έλλειψη ανθρώπων, όπλων και, τελικά, χρόνου» καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης