Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί παίρνουν διαζύγιο με την πραγματικότητα – Θα πληρώσουν και… το νέο σχέδιο Zelensky

Οι Ουκρανοί παίρνουν διαζύγιο με την πραγματικότητα – Θα πληρώσουν και… το νέο σχέδιο Zelensky
Το Κίεβο ικετεύει τη Δύση να επιτρέψει βαθιά πλήγματα στο ρωσικό έδαφος λέει η Maria Zakharova
Η κατάσταση στο μέτωπο για τους Ουκρανούς επιδεινώνεται ραγδαία και για αυτό το λόγο το Κίεβο προσπαθεί να άρει τους περιορισμούς που έχουν θέσει οι Δυτικοί σχετικά με την χρήση των δυτικών όπλων για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος τονίζει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
«Όπως γνωρίζετε, το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί επιμελητές του συνεχίζουν να επιδιώκουν να μας επιφέρουν, όπως το διατύπωσαν, την περιβόητη στρατηγική ήττα.
Στο πλαίσιο μιας σταθερά επιδεινούμενης κατάστασης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο μέτωπο, το καθεστώς του Κιέβου ανέλαβε την προώθηση ενός νέου σχεδίου, όπως το διατύπωσε.
Συνεχίζουν να ικετεύουν τη Δύση να άρει τους περιορισμούς στις επιθέσεις στο έδαφος της χώρας μας με όπλα μεγάλης εμβέλειας» είπε η Zakharova μιλώντας στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ.

Κατάλογος με στόχους

«Ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Umerov παρέδωσε στους Αμερικανούς έναν κατάλογο στόχων στο ρωσικό έδαφος.
Τι υποδηλώνει αυτή η δραστηριότητα του καθεστώτος του Zelensky;
Ότι έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.
Λέει ότι δεν λυπούνται κανέναν στο έδαφος της Ουκρανίας, ούτε τους πολίτες τους ούτε εκείνους που τους έσυραν με τη βία στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» είπε η Zakharova.

Άμεση εμπλοκή Δύσης

Όπως είπε, η Δύση εμπλέκεται ήδη άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία και συνεχίζει να το δείχνει όλο και πιο ευθαρσώς.
«Βλέπουμε ήδη την άμεση εμπλοκή της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η συλλογική Δύση είναι κυριολεκτικά ο βασικός πελάτης, ο βασικός υποκινητής της στρατιωτικής επιθετικότητας του Κιέβου.
Και ολοένα πιο ανοιχτά, πιο ευθαρσώς δείχνει την άμεση συμμετοχή της ως ενδιαφερόμενο μέρος» υποστήριξε η Zakharova, επισημαίνοντας ότι μέχρι πρόσφατα οι δυτικές αρχές δήλωναν ότι ο κύριος στόχος τους στην Ουκρανία «είναι να υποστηρίξουν το καθεστώς του Κιέβου στον δρόμο προς τη δημοκρατία».
«Αλλά τώρα, οι εκκλήσεις της Δύσης, οι ανακοινώσεις τους έχουν γίνει τόσο ειλικρινείς που οι ίδιοι αποτελούν άμεση απειλή», τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης