Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις ΗΠΑ με σχέδιο… νίκης ο Zelensky - Η επιτυχία του θα εξαρτηθεί... από τον Biden

Στις ΗΠΑ με σχέδιο… νίκης ο Zelensky - Η επιτυχία του θα εξαρτηθεί... από τον Biden
Μπορεί για κάποιους να είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά για εμάς είναι πολύ σημαντικό είπε ο Zelensky
Σχέδιο… νίκης κατά της Ρωσίας πρόκειται να παρουσιάσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden – αλλά και στην αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές του Νοεμβρίου, Kamala Harris – o Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky.
O Zelensky υποστήριξε πως η επιτυχία του σχεδίου αυτού θα εξαρτηθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden και από το εάν οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να προχωρήσει «σε αυτό που περιέχει το σχέδιο» και από το εάν οι Ουκρανοί «θα είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν αυτό το σχέδιο».
Βασικό αίτημα του Zelensky είναι να επιτραπεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν τα αμερικανικά, και γενικά τα δυτικά όπλα προκειμένου να επιφέρουν πλήγματα βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας.
Μάλιστα οι Ουκρανοί φέρονται να έχουν ήδη παραδώσει στους Αμερικάνους έναν κατάλογο με στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.
«Μπορεί να είναι πολύ φιλόδοξο για κάποιους αλλά για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό σχέδιο» υπογράμμισε μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC News o Zelensky.

Η εισβολή στο Kursk μέρος του σχεδίου

Σύμφωνα με τον Zelensky η εισβολή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη ρωσική επαρχία του Kursk αποτελεί μέρος αυτού του σχεδίου… νίκης.
Όπως είπε, το Κίεβο σκοπεύει να κρατήσει τα ρωσικά εδάφη που κατέλαβε ο ουκρανικός στρατός με την εισβολή στο Kursk (οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι ελέγχουν μια περιοχή έκτασης 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων).
«Δεν χρειαζόμαστε τη γη τους.
Δεν θέλουμε να τους μεταφέρουμε τον τρόπο ζωής μας.
Αλλά η Ουκρανία θα διατηρήσει τα εδάφη αυτά, καθώς πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο σχέδιο νίκης προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος.
Προς το παρόν, τα χρειαζόμαστε» είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως θα παρουσιάσει τα σχέδια του στον πρόεδρο Biden.

Και νέα επίθεση;

Ερωτηθείς για το εάν η Ουκρανία στοχεύει να επαναλάβει τα όσα έπραξε στο Kursk και σε άλλες ρωσικές επαρχίες ή για το εάν προτίθεται να διεισδύσει περαιτέρω στο Kursk, ο Zelensky αρνήθηκε να αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις του.
«Δεν θα σας πω, λυπάμαι.
Με όλο το σεβασμό, δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό.
Πιστεύω ότι η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκπληξη» υπογράμμισε ο Zelensky.

Δεν γνώριζαν οι Αμερικάνοι

Όπως είπε, η κυβέρνηση Biden δεν ήταν ενήμερη σχετικά με τα σχέδια εισβολής στο Kursk.
«Πραγματικά, δεν ενημερώσαμε κανέναν.
Και δεν έχει να κάνει με έλλειμμα εμπιστοσύνης προς κάποιον» επισήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος, αναφέροντας πως η περσινή καλοκαιρινή αντεπίθεση απέτυχε μεταξύ άλλων ακριβώς γιατί με διάφορους τρόπους είχε διαφημιστεί.
«Αυτήν την φορά δεν γνώριζαν ούτε οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.
Συρρίκνωσα στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον κύκλο των ανθρώπων που γνώριζαν για αυτήν την επιχείρηση.
Πιστεύω ότι αυτός ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους υπήρξε επιτυχημένη» σημείωσε ο Zelensky.

Οι Ρώσοι μετακίνησαν 60.000 στρατιώτες

Μάλιστα ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι ένας από τους βασικούς στόχους αυτής της επιχείρησης ήταν να αποσύρουν οι Ρώσοι δυνάμεις από το μέτωπο της Ουκρανίας, και ιδιαίτερα από τα ανατολικά εδάφη.
Σε αυτό το σημείο υποστήριξε πως πράγματι οι Ρώσοι μετέφεραν περίπου 60.000 στρατιώτες τους από το μέτωπο της Ουκρανίας στο Kursk, κάτι πάντως που απορρίπτει κατηγορηματικά η Μόσχα, η οποία λέει πως ούτε μια μονάδα που μάχεται στην Ουκρανία και στο ανατολικό μέτωπο, δεν έφυγε να για να υπερασπιστεί το Kursk.

Zakharova (Ρωσία): Δεν λυπούνται ούτε τους πολίτες ούτε τους στρατιώτες τους

Η κατάσταση στο μέτωπο για τους Ουκρανούς επιδεινώνεται ραγδαία και για αυτό το λόγο το Κίεβο προσπαθεί να άρει τους περιορισμούς που έχουν θέσει οι Δυτικοί σχετικά με την χρήση των δυτικών όπλων για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος τονίζει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
«Όπως γνωρίζετε, το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί επιμελητές του συνεχίζουν να επιδιώκουν να μας επιφέρουν στρατηγική ήττα.
Στο πλαίσιο μιας σταθερά επιδεινούμενης κατάστασης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο μέτωπο, το καθεστώς του Κιέβου ανέλαβε την προώθηση ενός νέου σχεδίου, όπως το διατύπωσε.
Συνεχίζουν να ικετεύουν τη Δύση να άρει τους περιορισμούς στις επιθέσεις στο έδαφος της χώρας μας με όπλα μεγάλης εμβέλειας» είπε η Zakharova μιλώντας στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ.
«Ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Umerov παρέδωσε στους Αμερικανούς έναν κατάλογο στόχων στο ρωσικό έδαφος.
Τι υποδηλώνει αυτή η δραστηριότητα του καθεστώτος του Zelensky;
Ότι έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.
Λέει ότι δεν λυπούνται κανέναν στο έδαφος της Ουκρανίας, ούτε τους πολίτες τους ούτε εκείνους που τους έσυραν με τη βία στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» είπε η Zakharova, απευθύνοντας μια σαφή προειδοποίηση για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που δοθεί αυτή … η άδεια στον Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης