Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Με Kinzhal πλήξαμε εγκαταστάσεις αμυντικής βιομηχανίας στη Lviv

Ρωσία: Με Kinzhal πλήξαμε εγκαταστάσεις αμυντικής βιομηχανίας στη Lviv
Παρήγαγαν και επισκεύαζαν ηλεκτρονικά μέρη για τα αεροσκάφη και το πυροβολικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων λέει το υπ. Άμυνας της Ρωσίας
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικό πλήγμα κατά της αμυντικής βιομηχανίας της Lviv χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και drones αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Σήμερα το πρωί, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικό χτύπημα με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal και drones, σε επιχειρήσεις της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας που βρίσκονται στην πόλη Lviv» υποστηρίζει το ρωσικό υπ. Άμυνας, υποστηρίζοντας πως οι αμυντικές αυτές εγκαταστάσεις παρήγαγαν και επισκεύαζαν ηλεκτρονικά εξαρτήματα αεροσκαφών και πυραυλικών όπλων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην Lviv ο κυβερνήτης Maksym Kozytskyi υποστήριξε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά πλήγματα.
Σύμφωνα με τον Kozytskyi από τις επιθέσεις αυτές επλήγησαν και πολυκατοικίες με αποτέλεσμα 5 από τους τραυματίες να είναι παιδιά ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι μια 14χρονη.
Επιπλέον, γίνεται λόγος για την καταστροφή ιστορικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης με τον δήμαρχο της Lviv, Andriy Sadovyi να μιλά για τουλάχιστον 50 κατεστραμμένα κτήρια.

Νέο αίτημα Zelensky στους Συμμάχους για πλήγματα βαθιά στη Ρωσία

Μετά την επίθεση στη Lviv ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας με δυτικά όπλα.
«Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις» υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.
1111_2.jpg

12111.jpg
Συναγερμός στην Πολωνία

Η ρωσική αυτή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πολωνία, από όπου απογειώθηκαν μαχητικά προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της
«Ήταν άλλη μια πολυάσχολη νύχτα για όλο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία, εξαιτίας της «παρατηρηθείσας δραστηριότητας της αεροπορίας μακρού βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ανέφερε σε ανάρτηση της στο X η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης