Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Γερμανοί, δουλέψτε περισσότερο για να αποφύγουμε την ύφεση» - Το μήνυμα του CEO της Deutsche Bank

«Γερμανοί, δουλέψτε περισσότερο για να αποφύγουμε την ύφεση» - Το μήνυμα του CEO της Deutsche Bank
Οι πολίτες της ΕΕ εργάζονται κατά μέσο όρο περίπου 34 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι Γερμανοί 28
Σχετικά Άρθρα
Έκκληση να δουλέψουν περισσότερο εάν θέλουν να επαναφέρουν τη γερμανική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης, απηύθυνε προς τους Γερμανούς ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, εν μέσω στασιμότητας στην «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκης οικονομίας.
Πρόσφατα το Ifo προειδοποίησε ότι η Γερμανία «παραπαίει σε κρίση». Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου υποχώρησε στο 86,8 τον Αύγουστο από αναθεωρημένο 87 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας το 85,8 που είδαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών επίσης επιδεινώθηκε. Οι προσδοκίες επιδεινώθηκαν τόσο στη μεταποίηση όσο και στις υπηρεσίες.
Την ίδια στιγμή, το Ινστιτούτο του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία προβλέπει ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί και το 2024, κατά 0,1%, έχοντας διολισθήσει 0,3% πέρυσι. Για το 2025, οι προσδοκίες ανάπτυξης έχουν μειωθεί περισσότερο από το μισό, από 1,1% σε 0,5%.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας μειώθηκε απροσδόκητα κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο 2024, ενώ ο Παγκόσμιος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της S&P παρέμεινε για δεύτερο μήνα τον Αύγουστο κάτω από το επίπεδο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
«Οι επενδυτές μας λένε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ότι αμφιβάλλουν για την ικανότητα της Γερμανίας και της Ευρώπης να αποδώσουν, και ακόμη χειρότερα, για τη βούληση να αποδώσουν». «Ας επιστρέψουμε στο να δουλεύουμε τόσο σκληρά όσο ο μέσος όρος της ΕΕ» δήλωσε ο Christian Sewing σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη την Τετάρτη 4/9.
Ανέφερε δε ως παράδειγμα ότι οι πολίτες της ΕΕ εργάζονται κατά μέσο όρο περίπου 34 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι Γερμανοί περίπου 28 ώρες. «Πρέπει απλώς να πούμε στους συμπολίτες μας ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο», υπογράμμισε.
Η δήλωση του τραπεζικού αξιωματούχου ήρθε λίγες ημέρες αφότου η εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen γνωστοποίησε ότι εξετάζει το κλείσιμο εργοστασίων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης