Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα ΝΑΤΟ: Οι Ουκρανοί θέλουν να χτυπήσουν με πυραύλους JASSM τη Ρωσία στς 7/10 - Πανικός στις ΗΠΑ με την απάντηση Putin

Βόμβα ΝΑΤΟ: Οι Ουκρανοί θέλουν να χτυπήσουν με πυραύλους JASSM τη Ρωσία στς 7/10 - Πανικός στις ΗΠΑ με την απάντηση Putin
Λίστα με στόχους στη Ρωσία για χτυπήματα στις 7 Οκτωβρίου 2024 έχουν οι Ουκρανοί, όπως αποκαλύπτουν Τούρκοι ειδικοί 
Η Τουρκία αποκάλυψε το σχέδιο των ουκρανικών δυνάμεων να χτυπήσουν τη Ρωσία με πυραύλους cruise JASSM στα γενέθλια του Ρώσου ηγέτη Vladimir Putin στις 7 Οκτωβρίου. 
Οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν από τις ΗΠΑ να επιταχύνουν την επίλυση τεχνικών ζητημάτων που σχετίζονται με την προμήθεια πυραύλων, επισημαίνει το τουρκικό μέσο Onedio, επικαλούμενο στρατιωτικούς ειδικούς με γνώση του ζητήματος λόγω ΝΑΤΟ.
Το Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά σε συμφωνία για την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς JASSM, αλλά ανέφερε πως οι παραδόσεις μπορεί να διαρκέσουν αρκετούς μήνες.
Οι ειδικοί της Modern War Research πιστεύουν ότι οι πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια νέων όπλων εμφανίζονται όταν έχουν ήδη ξεκινήσει ή έχουν παραχθεί.
Για παράδειγμα, σχεδόν ταυτόχρονα με τη συζήτηση για τη μελλοντική τους μεταφορά, παραδόθηκαν ήδη στην Ουκρανία, M142 HIMARS, M270 MLRS, πύραυλοι ATACMS και Storm Shadow.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν επίσης χάρτες και λίστες με ρωσικούς στόχους που μπορούν να χτυπηθούν από πυραύλους JASSM, ATACMS και Storm Shadow.

Λίστα με ρωσικούς στόχους

Μεταξύ αυτών είναι σημεία μόνιμης ανάπτυξης ταξιαρχιών και συνταγμάτων, αρχηγεία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αεροδρόμια, μονάδες και τμήματα της Ρωσικής Φρουράς και της FSB, κέντρα επικοινωνιών, δυνάμεις αεράμυνας, γραφεία σχεδιασμού και εργοστάσια, αεροδρόμια, στρατιωτικές ακαδημίες και αποθήκες στις ρωσικές πόλεις.
Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί παραθέτουν πηγές σύμφωνα με τις οποίες, κατά την ώρα προβολής ντοκιμαντέρ για τον Ρώσο πρόεδρο θα σημειώνονται εκρήξεις στη Μόσχα.
Αποκαλύπτεται επίσης, πως οι ουκρανικές αρχές είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να εκδικηθούν προσωπικά τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Να σημειωθεί πως σχεδίαζαν ακόμη και να ανατινάξουν τη γέφυρα της Κριμαίας το 2022 στα γενέθλιά του.
Καταγράφηκαν επίσης στόχοι για πυραύλους και ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης: Eγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας και διαχείρισης στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής κατοικίας στο Sochi και της γέφυρας της Κριμαίας.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian έχει αναφερθεί σε ουκρανικά χτυπήματα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη «για να φέρει τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Τι επιδιώκουν οι Ουκρανοί με τις συνεχείς λίστες στόχων

Πληροφορίες από τις ΗΠΑ ανέφεραν στις 30/8 ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να χτυπήσουν σημαντικούς στόχους στη Ρωσία με πυραύλους cruise Storm Shadow με εμβέλεια 400 χιλιόμετρα.
Οι επιλεγμένοι στόχοι φέρεται να περιλαμβάνουν: τον ρωσικό στόλο στο Novorossiysk, την προεδρική κατοικία στο Sochi, το σύστημα αεράμυνας στη Σεβαστούπολη, στρατιωτικά εργοστάσια, σε νότια Ρωσία, Μόσχα και Αγία Πετρούπολη και κόμβους μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού και καυσίμων για τον ρωσικό στρατό.
Αναφέρθηκε ότι το Παρίσι συζήτησε το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν την κατοικία του Vladimir Putin στο Sochi καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις βαθιά στη Ρωσία.
Telegraph και Guardian ανέφεραν επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε χτυπήματα με Storm Shadow σε ρωσικό έδαφος χωρίς επίσημη έγκριση.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το Κίεβο σχεδιάζει να διευρύνει τον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας του, να τροποποιήσει στρατιωτικά αεροσκάφη, να τα οπλίσει με πυραύλους Storm Shadow και να εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία.
Τέτοιες επιθέσεις υποτίθεται ότι αποθαρρύνουν τους κατοίκους των μεγαλύτερων πόλεων της Ρωσίας, καθώς εκατομμύρια Ρώσοι θα βιώσουν έτσι τη λειτουργία συστημάτων αεράμυνας κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.
Ο πόλεμος θα έρθει κατευθείαν στα σπίτια τους, οι άνθρωποι θα δουν τις πόλεις τους να καίγονται, ενώ τα αμυντικά εργοστάσια και οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι θα είναι ερειπωμένα. Η Ουκρανία θα ήθελε επίσης να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας.
Θεωρεί μια τέτοια επίθεση επιθυμητή, αλλά αναποτελεσματική λόγω των χαρακτηριστικών των πυραύλων Storm Shadow και της πυκνότητας των συστημάτων αεράμυνας στις εγκαταστάσεις.
Ο απώτερος στόχος της Ουκρανίας είναι να σπείρει τον πανικό και το χάος στη ρωσική κοινωνία, να ενσταλάξει φόβο και αδυναμία στους Ρώσους για να πυροδοτήσει τελικά μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Ουκρανία ελπίζει έτσι να αναγκάσει τη Μόσχα σε ειρήνη και να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία από θέση ισχύος.
Νωρίτερα, η Research and Analytics ανέφερε ότι εκπρόσωποι της MI6 παραδέχθηκαν σε συνομιλίες με Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους ότι πιθανές απώλειες μεταξύ τουριστών κατά τη διάρκεια επιθέσεων στη Γέφυρα της Κριμαίας θα ήταν «ένας σημαντικός και χρήσιμος παράγοντας».

Ρωσία: Παγκόσμια κλιμάκωση θέλουν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelesnky επιτρέποντάς του να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα αμερικανικά όπλα για χτυπήματα, εντός της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Αναφερόμενη σε ένα πρόσφατο σχόλιο της αναπληρώτριας εκπροσώπου του Πενταγώνου Sabrina Singh, η οποία επιβεβαίωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα των ΗΠΑ στην τρομοκρατική εισβολή στο Kursk, η Zakharova υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν κάθε ίχνος κοινής λογικής.
«Η Ουκρανία έχει λάβει πλήρη άδεια για επιχειρήσεις σε ρωσικές περιοχές.
Επιπλέον, η κυβέρνηση Biden προετοιμάζεται προφανώς για περισσότερες παραχωρήσεις στον Zelensky δίνοντάς του το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει σχεδόν οποιοδήποτε αμερικανικό όπλο, ακόμη και για χτυπήματα εντός της Ρωσίας», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Zakharova υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν ξεκάθαρα κλιμάκωση.
«Καθοδηγούμενη από φιλοδοξίες παγκόσμιας κυριαρχίας, η Ουάσιγκτον εντείνει τις εντάσεις με τη Ρωσία καθώς επιδιώκει να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη χώρα μας και δεν προσπαθεί να αποφύγει την κλιμάκωση, παρά τις δηλώσεις ορισμένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ», επισήμανε.
russia_nuk.JPG
Η Ρωσία αλλάζει οριστικά το πυρηνικό δόγμα λόγω προκλήσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την Τετάρτη (4/9/2024) πως θα αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες της συλλογικής Δύσης.
«Με φόντο τις προκλήσεις και τις απειλές που προκαλούν οι χώρες της λεγόμενης Συλλογικής Δύσης, η Ρωσική Ομοσπονδία εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων στο πλαίσιο της επικείμενης ανανέωσης του πυρηνικού δόγματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.
«Αυτή η αλλαγή απαιτείται από την τρέχουσα ατζέντα που προέκυψε ως συνέπεια των ενεργειών της συλλογικής Δύσης», είπε ο Peskov.
«Για τι είδους ενέργειες μιλάμε; Περιλαμβάνουν την απόρριψη του διαλόγου με τη Ρωσική Ομοσπονδία, τη συνεχιζόμενη επίθεση στα συμφέροντα και την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία.
Αυτό δεν μπορεί παρά να έχει συνέπειες. Όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη από τη Μόσχα, αναλύονται και θα αποτελέσουν τη βάση για τις προτάσεις που θα διατυπωθούν», σημείωσε.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova διευκρίνισε ότι η επικαιροποίηση του πυρηνικού δόγματος συνδέεται με τους «στρατηγικούς κινδύνους» που απορρέουν από την πολιτική των δυτικών χωρών γενικά και με «παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις για τη διεθνή ασφάλεια που πολλαπλασιάζονται χάρη στην απολύτως ανεύθυνη θέση της Δύσης».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ γίνονται όλο και πιο επιθετικές προς τη Ρωσία και πρέπει να παράσχουμε διευκρινίσεις σε ορισμένα θεμελιώδη έγγραφα» σχετικά με το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Viktor Litovkin στο Sputnik.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Είναι ένας πόλεμος μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το έδαφος της Ουκρανίας και τις ζωές Ουκρανών στρατιωτικών. Είναι μια προσπάθεια να αποδυναμωθεί η Ρωσία, να καταστραφεί η Ρωσία και να στερηθεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στη διεθνή σκηνή», εξήγησε ο ειδικός.
Η Ρωσία «δεν πρόκειται να επιδιώξει την ηγεμονία, όπως κάνουν οι ΗΠΑ, αλλά δεν πρόκειται επίσης να χάσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και το δικαίωμα για ανεξάρτητη δράση», πρόσθεσε.
Το ΝΑΤΟ έχει δοκιμάσει επανειλημμένα τις κόκκινες γραμμές της Μόσχας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης αντιπροσώπων στην Ουκρανία, αυξάνοντας σταδιακά την παροχή των επιθετικών συστημάτων κρούσης, πληροφορίες και άλλη υποστήριξη στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης