Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία και Αίγυπτος βάζουν τα θεμέλια συνεργασίας - Συνάντηση el-Sisi με Erdogan στην Άγκυρα

Τουρκία και Αίγυπτος βάζουν τα θεμέλια συνεργασίας - Συνάντηση el-Sisi με Erdogan στην Άγκυρα
Ο Abdel Fattah el-Sisi έφτασε σήμερα 4/9 στην Άγκυρα
Σχετικά Άρθρα
Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία ως πρόεδρος της Αιγύπτου, πραγματοποίησε ο Abdel Fattah el-Sisi, ακολουθώντας την αντίστοιχη κίνηση του Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος επισκέφθηκε μετά από 12 χρόνια την Αίγυπτο τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο Abdel Fattah el-Sisi έφτασε σήμερα 4/9 στην Άγκυρα, συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπεία. Οι ηγεσίες σε Τουρκία και Αίγυπτο έχουν πια θέσει τις σχέσεις τους σε τροχιά αποκατάστασης, έπειτα από μία δεκαετία εντάσεων, απόρροια της ανατροπής του Mohamed Morsi.
Ο Αιγύπτιος ηγέτης δήλωσε κατά την άφιξή του στην Τουρκία, ότι υπάρχει κοινή βούληση από τις δύο πλευρές οι σχέσεις τους να εισέλθουν σε μια νέα φάση. Τούρκος και Αιγύπτιος πρόεδρος συζήτησαν για τις εξελίξεις σε Λίβανο, Γάζα και Δυτική Όχθη.
«Η ευθύνη για κάθε αθώο άτομο που πεθαίνει στη Γάζα από πείνα, δίψα ή έλλειψη φαρμάκων βαρύνει το Ισραήλ και τους υποστηρικτές του», είπε ο Recep Tayyip Erdogan στη συνέντευξη Τύπου. Αναφερόμενος στη δολοφονία του Ismail Haniyeh, ανέφερε ότι το Ισραήλ έδειξε τη νοοτροπία του σκοτώνοντας τον άνθρωπο με τον οποίο διαπραγματευόταν την εκεχειρία στη Γάζα.
Αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου, ο Recep Tayyip Erdogan δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θέλει να εμβαθύνει τους δεσμούς της με την Αίγυπτο στα πεδία του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας, αλλά και ότι οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να βελτιώσουν τις σχέσεις τους σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του εμπορίου, της άμυνας, της υγείας, της ενέργειας και του περιβάλλοντος.
Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν 17 διμερείς συμφωνίες.
.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης