Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αλλάζει οριστικά το πυρηνικό δόγμα λόγω προκλήσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Η Ρωσία αλλάζει οριστικά το πυρηνικό δόγμα λόγω προκλήσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
Οι δυτικές προκλήσεις αναγκάζουν τη Μόσχα να τροποποιήσει το πυρηνικό της δόγμα
Η Ρωσία επιβεβαίωσε την Τετάρτη (4/9/2024) πως θα αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες της συλλογικής Δύσης.
«Με φόντο τις προκλήσεις και τις απειλές που προκαλούν οι χώρες της λεγόμενης Συλλογικής Δύσης, η Ρωσική Ομοσπονδία εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων στο πλαίσιο της επικείμενης ανανέωσης του πυρηνικού δόγματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.
«Αυτή η αλλαγή απαιτείται από την τρέχουσα ατζέντα που προέκυψε ως συνέπεια των ενεργειών της συλλογικής Δύσης», είπε ο Peskov.
«Για τι είδους ενέργειες μιλάμε;
Περιλαμβάνουν την απόρριψη του διαλόγου με τη Μόσχα, τη συνεχιζόμενη επίθεση στα συμφέροντα και την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία.
Αυτό δεν μπορεί παρά να έχει συνέπειες.
Όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη από τη Μόσχα, αναλύονται και θα αποτελέσουν τη βάση για τις προτάσεις που θα διατυπωθούν», σημείωσε.

Στρατηγικοί κίνδυνοι

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova διευκρίνισε ότι η επικαιροποίηση του πυρηνικού δόγματος συνδέεται με τους «στρατηγικούς κινδύνους» που απορρέουν από την πολιτική των δυτικών χωρών γενικά και με «παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις για τη διεθνή ασφάλεια που πολλαπλασιάζονται χάρη στην απολύτως ανεύθυνη θέση της Δύσης».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ γίνονται όλο και πιο επιθετικές προς τη Ρωσία και πρέπει να παράσχουμε διευκρινίσεις σε ορισμένα θεμελιώδη ζητήματα» σχετικά με το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Viktor Litovkin στο Sputnik.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Είναι ένας πόλεμος μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το έδαφος της Ουκρανίας και τις ζωές Ουκρανών στρατιωτικών.
Είναι μια προσπάθεια να αποδυναμωθεί η Ρωσία, να καταστραφεί η Ρωσία και να στερηθεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στη διεθνή σκηνή», εξήγησε ο ειδικός.
Η Ρωσία «δεν πρόκειται να επιδιώξει την ηγεμονία, όπως κάνουν οι ΗΠΑ, αλλά δεν πρόκειται επίσης να χάσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και το δικαίωμα για ανεξάρτητη δράση», πρόσθεσε.
Το ΝΑΤΟ έχει δοκιμάσει επανειλημμένα τις κόκκινες γραμμές της Μόσχας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης αντιπροσώπων στην Ουκρανία, αυξάνοντας σταδιακά την παροχή των επιθετικών συστημάτων κρούσης, πληροφορίες και άλλη υποστήριξη στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης