Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν HIMARS και ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα (video)

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν HIMARS και ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα (video)
Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε -στις 4 Σεπτεμβρίου- ότι δύο ακόμη αμερικανικής κατασκευής συστήματα M270 MLRS και M142 HIMARS των ουκρανικών δυνάμεων, καταστράφηκαν στην περιοχή Sumy.
Οι δύο πολλαπλοί εκτοξευτές στοχοποιήθηκαν με πυραύλους κοντά στον οικισμό Khrapovshchina, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι και οι δύο καταστράφηκαν στα πλήγματα, μαζί με δύο οχήματα συνοδείας και 20 Ουκρανούς στρατιώτες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προμηθεύσει τις δυνάμεις του Κιέβου με τουλάχιστον 39 εκτοξευτές HIMARS από την έναρξη του πολέμου, ενώ η Γερμανία υποσχέθηκε να αγοράσει άλλα τρία για την Ουκρανία. Την ίδια περίοδο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Γαλλία και η Γερμανία προμήθευσαν τη χώρα με τουλάχιστον 16 MLRS και MARS II -η γερμανική έκδοση του συστήματος.
Αυτοί οι εκτοξευτές είναι συνήθως οπλισμένοι με πυραύλους καθοδηγούμενους από GPS της σειράς M30/M31 GMLRS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές άνω των 70 χιλιομέτρων, ή με τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους MGM-140 ATACMS με βεληνεκές μεταξύ 165 και 300 χιλιομέτρων -ανάλογα με την έκδοση.
Σε ξεχωριστή δήλωση, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε ένα ακριβές χτύπημα με έναν μόνο πύραυλο κρουζ σε μια μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων του Κιέβου κοντά στον οικισμό Novye Basy στο Sumy.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε μέσα σε 15 λεπτά μετά τον εντοπισμό και την επαλήθευση του στόχου. Κατέστρεψε επτά φορτηγά, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, εννέα εκτός δρόμου οχήματα και άφησε περίπου 80 Ουκρανούς στρατιώτες νεκρούς ή τραυματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης