Διεθνή

ΗΠΑ: «Βουτιά» 20% στη μετοχή της ιστορικής US Steel μετά την άρνηση Biden για εξαγορά από τη Nippon

ΗΠΑ: «Βουτιά» 20% στη μετοχή της ιστορικής US Steel μετά την άρνηση Biden για εξαγορά από τη Nippon
Και ο Donald Trump έχει απειλήσει να μπλοκάρει τη συμφωνία
Στο 20% έφθασε η «βουτιά» της μετοχής για την ιστορική χαλυβουργία των ΗΠΑ, US Steel, μετά την είδηση αμερικανικών ΜΜΕ για μπλόκο από την κυβέρνηση Biden στην εξαγορά από την ιαπωνική Nippon Steel.
Συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξαγορά των 14,9 δισ. δολαρίων θα αποτελούσε κίνδυνο εθνικής ασφάλειας που δεν θα μπορούσε να μετριαστεί από τις δύο εαιρείες.
Η απόφαση του Joe Biden, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, έρχεται καθώς η Kamala Harris -υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία- εντείνει την εκστρατεία της για ψήφους στην Πενσυλβάνια, έδρα της US Steel. Μιλώντας στην περιοχή τη Δευτέρα 2/9, ανέφερε ότι η εμβληματική αμερικανική χαλυβουργία θα πρέπει να παραμείνει «Αμερικανικής ιδιοκτησίας και αμερικανικής λειτουργίας».
Την ίδια στιγμή, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος Donald Trump, έχει απειλήσει να μπλοκάρει τη συμφωνία, ενώ αρνητική στάση διατηρούν και τα συνδικάτα
Η US Steel προειδοποίησε ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν στην Πενσυλβάνια εάν η εξαγορά αποτύχει, προσθέτοντας ότι η έλλειψη συμφωνίας θα εγείρει «σοβαρά ερωτήματα» σχετικά με τη διατήρηση της έδρας της στο Πίτσμπουργκ. Η διοίκηση της US Steel εξακολουθεί να δηλώνει πως δεσμεύεται από όσα έχει συμφωνήσει με την Nippon Steel, η οποία άλλωστε προέρχεται από μια χώρα, την Ιαπωνία, που ήταν και παραμένει ένας από τους στενότερους στρατηγικούς συμμάχους των ΗΠΑ.
«Δυστυχώς, και οι δύο πλευρές φαίνεται να θεωρούν το μπλοκάρισμα αυτής της συμφωνίας ως μια έξυπνη πολιτική κίνηση σε μια προεκλογική χρονιά», δήλωσε στους Financial Times η Nancy McLernon, επικεφαλής της Global Business Alliance. «Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην Πενσυλβάνια και τελικά στη χώρα είναι αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα για αυτήν την κοντόφθαλμη στάση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης