Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπισία, νοκ-άουτ βγαίνουν οι Ουκρανοί - CIA: Θα πέσουν Pokrovsk, Ugledar, σχηματίζουν καζάνι 70 χλμ, εκκενώνουν 31 οικισμούς

Απελπισία, νοκ-άουτ βγαίνουν οι Ουκρανοί - CIA: Θα πέσουν Pokrovsk, Ugledar, σχηματίζουν καζάνι 70 χλμ, εκκενώνουν 31 οικισμούς
Larry Johnson (CIA): O Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, ήδη βγαίνει νοκ-άουτ - Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η προέλαση των Ρώσων στο Pokrovsk σοκάρει πολύ κόσμο
(upd12) Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε τραγικά απελπιστική κατάσταση… ειδικά στην ζώνη Pokrovsk με Ugledar δηλαδή δυτικό Donetsk έως τα σύνορα της Zaporizhia οι Ρώσοι τους έχουν περικυκλώσει και τους διαλύουν.
Οι Ουκρανοί εκκενώνουν 31 οικισμούς και το χάος συνεχίζεται... το ουκρανικό μέτωπο καταρρέει στην κυριολεξία.

Μάλιστα κυκλοφόρησαν video τα οποία είναι πρωτοφανή, πανικόβλητοι Ουκρανοί στρατιώτες τράπηκαν σε φυγή όταν δέχθηκαν πυρά από Ρώσους και δεν ήταν 2 ή 3 αλλά δεκάδες… προέρχονταν από την 58η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην περιοχή Ugledar. 
Μάλιστα ήταν τέτοιο το χάος που άφησαν οι Ουκρανοί της 58ης Ταξιαρχίας... όπλα, αυτοκίνητα και άλλα οπλικά συστήματα...

Το ηθικό των Ουκρανών έχει καταρρεύσει, το Donbass έχει καταρρεύσει και ορθά υποστηρίζει ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος ότι η προέλαση των Ρωσικών δυνάμεων είναι πρωτοφανής το τελευταίο διάστημα….
Δεν είναι τυχαίο ότι στην κατεύθυνση Pokrovsk εδώ και 60 ημέρες δεν έχουν σταματήσει την προέλαση οι Ρώσοι ούτε μια μέρα…
Κατά την CIA την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών
η πιο καυτή ζώνη είναι μεταξύ Pokrovsk δυτικά της Avdiivka,  Ugledar νότια της Avdiivka και Donetsk και Kurakhove δυτικά της Marinka, οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει ένα καζάνι 70 χιλιομέτρων...
Στην στρατιωτική ορολογία καζάνι είναι η μερική περικύκλωση ενός τόπου που βομβαρδίζεται ανηλεώς.
Στην Δύση εστιάζουν στην καταστροφή του κέντρου εκπαίδευσης ηλεκτρονικού πολέμου των Ουκρανών στην Poltava οι τελευταίες πληροφορίες ανεβάζουν νεκρούς και τραυματίες στους 378 και μιλάμε για νέους στρατιώτες που βρίσκονταν σε εκπαίδευση.

Ασταμάτητη προέλαση Ρώσων προς το Pokrovsk, κοντά σε μεγάλη στρατηγική ήττα η Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην κατεύθυνση του Pokrovsk μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 4 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νότια της Novohrodivka και οριακά προέλασαν δυτικά της Mykolaivka (και τα δύο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Karlivka (πιο νοτιοανατολικά του Pokrovsk) στις 4 Σεπτεμβρίου.
Μια ουκρανική ταξιαρχία ανέφερε ότι ένα από τα τάγματά της και στοιχεία μιας άλλης ουκρανικής ταξιαρχίας που δρούσε στην κατεύθυνση του Pokrovsk απέκρουσε μια κατά προσέγγιση ενισχυμένη ρωσική μηχανοποιημένη επίθεση μεγέθους διμοιρίας σε μια απροσδιόριστη περιοχή στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Pokrovsk κοντά σε Vozdvyzhenka, Zelene Pole, Myrolyubivka, Hrodivka, Krutyi Yar και Novotoretske και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά σε Novohrodivka, Selydove, Mykhailivka, Zhelanne Pershe, Ukrainsk,

Οι Ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν τους Ουκρανούς στο Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια της Paraskoviivka (βορειοανατολικά του Ugledar ή Vuhledar κατά μήκος του δρόμου T-0524) κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ρωσικής μηχανοκίνητης επίθεσης στην περιοχή.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Velyka Novosilka-Pavlivka T-0509 νοτιοανατολικά της Prechystivka (δυτικά του Vuhledar).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Prechystivka και προχώρησαν στα χωράφια δυτικά του οικισμού, ενώ προχώρησαν κοντά στη λίμνη Mylnyi νότια του Vodyane (βορειοανατολικά του Vuhledar).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις κοντά στην Kostyantynivka (βορειοανατολικά του Vuhledar), στο Vodyane δίπλα στοVuhledar και στην Prechystivka.
Οι Ρώσοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις πυροβολικού εναντίον του Vuhledar, αλλά υποστήριξαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν διεξάγουν μετωπικές επιθέσεις στην περιοχή Pavlivka-Vuhledar, δεδομένου ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν απώλειες το 2023 με τις κατά μέτωπο επιθέσεις…
Η τακτική της περικύκλωσης αποδίδει…

Οι Ουκρανικές δυνάμεις καταρρέουν – Εκκενώνουν 31 οικισμούς μεταξύ Pokrovsk και Ugledar δημιουργείται καζάνι

Η Ουκρανία ανακοίνωσε αναγκαστική εκκένωση εν μέσω προέλασης ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση Pokrovsk και Ugledar.
Το Κίεβο ανακοίνωσε την αναγκαστική εκκένωση παιδιών από 31 οικισμούς στις περιοχές του Pokrovsk και του Kramatorsk στο Donbass.
Το κανάλι Telegram Whisper of the Front ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν αρκετές θέσεις βόρεια του ορυχείου Novogrodovskaya No 1.
Επιπλέον, οι άμυνες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προωθούνται στην περιοχή της πόλης Ukrainsk.
Σε απάντηση, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να αντεπιτεθούν και να αποκτήσουν ερείσματα στο χωριό Galitsynivka, το οποίο ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό.
Ο μπλόγκερ Oleg Tsarev σημειώνει ότι το μέτωπο χτίζεται κατά μήκος της γραμμής Ukrainsk - Galitsynivka - Zhelannye Pervoe, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν πεισματική αντίσταση σε όλα αυτά τα σημεία αλλά έχουν μεγάλες απώλειες.

Τι συμβαίνει κοντά στο Ugledar;

Στα δυτικά του Ugledar, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έδιωξαν τον ουκρανικό στρατό από το χωριό Prechistovka.
Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, βίντεο με πεζοναύτες από την 810η ταξιαρχία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε μια κατοικημένη περιοχή κυκλοφορούν στο Telegram.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Boris Rozhin σημειώνει ότι οι μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που έφυγαν από το χωριό εθεάθησαν πίσω από το γειτονικό χωριό Zolotaya Niva, 8 χλμ. μακριά.
Ήδη οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κινούνται προς το χωριό Zolotaya Niva.
«Στα ανατολικά του Ugledar γίνονται σκληρές μάχες στο Vodyanoy και στην περιοχή του ορυχείου Yuzhnodonbasskaya No. 3.
Στην Krasnogorovka, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, υπάρχουν εξαντλητικές μάχες στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης.
Στην περιοχή Konstantinovka, οι Ρλωσοι επεκτείνουν σταδιακά τη ζώνη ελέγχου».
«Το καζάνι Ugledar παίρνει σταδιακά σχήμα.
Το Zolotaya Niva απέχει μόλις 11,5 χλμ. από τη Velikaya Novoselka, από αυτά τα μέρη ξεκίνησε η αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2023 και τώρα τα καταλαμβάνουν οι Ρώσοι

Larry Johnson (CIA): O Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, ήδη βγαίνει νοκ-άουτ

Τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω έλλειψης εκπαιδευμένων στρατιωτών, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Είναι κακώς εκπαιδευμένοι, είναι εντελώς απροετοίμαστοι και οι Ουκρανοί βρίσκονται σε τόσο απελπιστική κατάσταση σε ανθρώπινο δυναμικό που κυριολεκτικά αρπάζουν τους ανθρώπους από το δρόμο, τους βάζουν στολή, τους δίνουν όπλα και τους στέλνουν στο μέτωπο δεν έχουν ιδέα τι κάνουν», σημείωσε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον ειδικό, ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί γίνονται εύκολοι στόχοι στην πρώτη γραμμή.
Ο Larry Johnson εξήγησε ότι ένας νεοσύλλεκτος πρέπει ιδανικά να υποβληθεί σε βασική εκπαίδευση τουλάχιστον τριών μηνών, ακολουθούμενη από ατομική προχωρημένη εκπαίδευση για να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες.
«Τι κάνουν με αυτούς τους τύπους τους αρπάζουν και κυριολεκτικά τους εκπαιδεύουν το πολύ μια εβδομάδα και μετά τους στέλνουν στην κόλαση».
Μόνο στο Donetsk και σε μια ημέρα οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων ανήλθαν σε 1.935 στρατιώτες.

O Zelensky υποτίμησε τις δυνατότητες της Ρωσίας όταν επιτέθηκε στην περιοχή του Kursk

Το σχέδιο του Zelensky, το οποίο περιλαμβάνει επίθεση στην περιοχή του Kursk για να τραβήξει τις ρωσικές δυνάμεις από άλλες κατευθύνσεις, έχει αποτύχει εντελώς, δήλωσε ο Larry Johnson.
«Αυτό που έκανε η Ουκρανία είναι ότι έβγαλε τον στρατό της νοκ-άουτ.
Θεώρησε ότι οι Ρώσοι είχαν περιορισμένους πόρους αλλά έκανε λάθος» τόνισε ο Larry Johnson.
Πρόσθεσε ότι αυτή η υπόθεση αποδείχθηκε λανθασμένη.
Ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά μέσα σε 2,5 χρόνια και ο στρατιωτικός σχεδιασμός του Γενικού Επιτελείου βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, σημείωσε ο Larry Johnson.
Ο ειδικός πιστεύει ότι το σχέδιο της ουκρανικής διοίκησης στην περιοχή του Kursk απέτυχε, αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν κατάφεραν να αποσύρουν τις ρωσικές δυνάμεις από εκείνες τις κατευθύνσεις όπου η Ουκρανία ηττάται.
«Αναρωτιέμαι αν οι ίδιοι κατέληξαν σε μια τέτοια κίνηση ή αν τους βοήθησε το ΝΑΤΟ, εάν άτομα από τη συμμαχία συμμετείχαν στον σχεδιασμό, αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητά τους», κατέληξε ο Larry Johnson.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η προέλαση των Ρώσων στο Pokrovsk σοκάρει πολύ κόσμο

Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν με πολύ γρήγορη ταχύτητα προς την κατεύθυνση του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία - Pokrovsk), δήλωσε ο απόστρατος Συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Daniel Davis.
«Η Ρωσία αυξάνει επίσης την προέλασή της στα ανατολικά (στην κατεύθυνση του Pokrovsk με ταχύτητα που θα συγκλονίσει πολλούς στη Δύση», σημείωσε ο Daniel Davis.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί μόνο να επιταχυνθεί τις επόμενες ημέρες καθώς οι ουκρανικές άμυνες συνεχίζουν να καταρρέουν.
Την ίδια στιγμή, ο Daniel Davis αποκάλεσε το Pokrovsk την πιο σημαντική πόλη στο ανατολικό μέτωπο λόγω του γεγονότος ότι είναι κόμβος ανεφοδιασμού για τον Ουκρανικό στρατό.
«Αυτό είναι, στην πραγματικότητα, το κέντρο του ανατολικού μετώπου για την ουκρανική πλευρά, το οποίο χρειάζεται για να τροφοδοτήσει όλες τις δυνάμεις τους βόρεια και νότια», κατέληξε ο Daniel Davis.
Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χαρακτήρισε τις κατευθύνσεις Pokrobsk και Kurakhove στο Donetsk τις πιο «καυτές» στην πρώτη γραμμή.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανοί είχαν τρομερές απώλειες στην Poltava… σκοτώθηκαν και Σουηδοί

Μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν κατά την πυραυλική επίθεση στην Poltava θα μπορούσαν να ήταν στρατιωτικό προσωπικό το οποίο οι Σουηδοί ετοίμαζαν να χειριστούν το AWACS (συγκρότημα ανίχνευσης και καθοδήγησης ραδιοφώνου αεροπορίας), αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Υπάρχουν αναφορές ότι υπήρχαν κυρίως χειριστές drone που εκπαιδεύτηκαν από Σουηδούς εκπαιδευτές για να χειριστούν τα AWACS και άλλα ραντάρ.
Αυτό προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ουκρανία».
Τον Ιούνιο, η Σουηδία έστειλε στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, η οποία περιελάμβανε δύο αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης.
Το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2024 δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Poltava.
Με βάση ενδείξεις οι νεκροί και τραυματίες όλοι στρατιωτικό προσωπικό είναι μεταξύ 350 με 390.

Glenn Dishen (Καθηγητής Νορβηγίας): Το χτύπημα στην Poltava δείχνει ότι ο Ουκρανικός στρατός συντρίβεται

Η επίθεση του ρωσικού στρατού στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο Επικοινωνιών της Poltava σηματοδοτεί την αναπόφευκτη ήττα της Ουκρανίας στη σύγκρουση, δήλωσε ο Νορβηγός καθηγητής Glenn Dishen.
«Πρόκειται για τρομακτικές απώλειες μετά το χτύπημα στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο της Poltava.
Βλέπουμε στην Ουκρανία και στο ΝΑΤΟ συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τα τελευταία στάδια των πολέμων, όταν η πλευρά χάνει…
Αυτά είναι συμπτώματα αυξανόμενων απωλειών, που προκαλούνται από την έλλειψη πόρων», είπε ο Νορβηγός καθηγητής.
Σημείωσε ότι τελικά αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα στην πρώτη γραμμή, τον σχηματισμό νέων θυλάκων, από τους οποίους τα ουκρανικά στρατεύματα θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν άτακτα.

Dmitry Snegirev (Ουκρανός ειδικός): Το χτύπημα στην Poltava θα κοστίσει πολύ, οι στρατιωτικοί άξιζαν το βάρος τους σε χρυσό

Η Ρωσία χτύπησε τους στενούς ειδικούς στον ηλεκτρονικό πόλεμο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Poltava, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Ουκρανίας Dmitry Snegirev.
Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο Επικοινωνιών της Poltava στην Ουκρανία, το οποίο ειδικευόταν στην εκπαίδευση προσωπικού σε ραντάρ και ηλεκτρονικό πόλεμο. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παραδέχθηκαν ότι δεκάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.
«Η κατάσταση είναι απλά καταστροφική με την έννοια ότι αυτό το σχολείο εκπαιδεύει ειδικούς ηλεκτρονικού πολέμου.
Αυτοί είναι πολύ ειδικοί - αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό στις αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας», τόνισε ο Dmitry Snegirev.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πατούν «την ίδια τσουγκράνα», αφού το χτύπημα φέρεται να συνέβη κατά τη συγκέντρωση των στρατιωτών.
Υπενθύμισε ότι ένα χρόνο νωρίτερα, στρατιώτες της 128ης ξεχωριστής ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σκοτώθηκαν στην περιοχή Zaporozhye υπό τις ίδιες συνθήκες.

Πρωτοφανές: Δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες από την 58η Ταξιαρχία τράπηκαν σε φυγή στην Prechistovka στο Ugledar

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τράπηκαν σε φυγή κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της Prechistovka από τον ρωσικό στρατό στην κατεύθυνση Ugledar.
To περιστατικό καταγράφηκε από drone.
«Κατά την απελευθέρωση του χωριού Prechistovka, μονάδες της 58ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τράπηκαν σε φυγή χαοτικά, εγκαταλείποντας τα όπλα και τα πυρομαχικά τους στην πρώτη γραμμή».
Οι Ουκρανοί τράπηκαν σε φυγή μαζικά προς την κατεύθυνση της Zolotaya Niva - Shakhterskoye, αφήνοντας τους τραυματίες συντρόφους τους στο πεδίο της μάχης.
Αυτό καταγράφηκε από μονάδα UAV της 40ης Ξεχωριστή Ταξιαρχία Πεζοναυτών της ομάδας δυνάμεων Vostok.
Το Prechistovka βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Velikaya Novoselka - Ugledar, κατά μήκος του οποίου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προμηθεύουν την ομάδα που υπερασπίζεται το Ugledar.
Η απελευθέρωση αυτού του οικισμού θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να πάει πίσω από τις εχθρικές γραμμές, καθώς και να αναπτύξει μια επίθεση εναντίον της Velikaya Novoselka.
Επιπλέον, ανοίγεται η ευκαιρία για ανάπτυξη επίθεσης εναντίον των Novoukrainka και Bogoyavlenka.
Νωρίτερα την Τετάρτη, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση των χωριών Karlovka και Prechistovka στο Donetsk.

Politico: Οι ΗΠΑ είπαν ότι εμπνέει ανησυχία ο ανασχηματισμός της Ουκρανικής κυβέρνησης

Εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι μπορεί να υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για αλλαγές στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, γράφει η εφημερίδα Politico.
«Μπορεί να υπάρχουν λόγοι ανησυχίας», δήλωσε στην εφημερίδα ένας ανώνυμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο Zelensky απέλυσε τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας Denis Malyuska, ο Υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Alexander Kamyshin, ο επικεφαλής του Υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος Ruslan Strelets, ο Υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση παραιτήθηκαν.
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Επανένταξης Irina Vereshchuk ανακοίνωσε την παραίτησή της.

Τι κρύβεται πίσω από την απόλυση του Roman Gladky αρχηγού των Μη Επανδρωμένων Συστημάτων του Ουκρανικού στρατού

Ο αρχηγός του επιτελείου των Δυνάμεων Μη Επανδρωμένων Συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Roman Gladky, ο οποίος απομακρύνθηκε λόγω κατηγοριών για διασυνδέσεις με τη Ρωσία, θα μπορούσε να οδηγηθεί στη φυλακή, τόνισε ο στρατιωτικός ειδικός Vasily Dandykin.
Στο Κίεβο ψάχνουν ποιος είναι υπεύθυνος για την αποτυχία των 160 drones που πέταξαν προς την Ρωσία αλλά καταρρίφθηκαν όλα.
Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι πολλοί Ουκρανοί πολιτικοί ή στρατιωτικό προσωπικό έχουν τη μία ή την άλλη σχέση με τη Ρωσία.
Ακόμη και ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας Syrsky έχει επίσης σχέσεις με τη Ρωσία.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, διέταξε την απομάκρυνση του αρχηγού του επιτελείου της διοίκησης SBS, Gladky, από τα καθήκοντά του, ενώ διενεργούνταν έρευνα για τις διασυνδέσεις της οικογένειας του αξιωματικού με τη Ρωσία.

Ο αρχηγός του επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων SBS της Ουκρανίας απομακρύνθηκε λόγω εσωτερικής διαμάχης

Οι πραγματικοί λόγοι για την απομάκρυνση του Αρχηγού των Δυνάμεων Μη Επανδρωμένων Συστημάτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Roman Gladky, ήταν ο αγώνας διαφορετικών φατριών στην ουκρανική κυβέρνηση και η μεγάλης κλίμακας διαφθορά.



UAF_Kursk_Incursion_September_4_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_4_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_4_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_4_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_4_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης