Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί «έδωσαν»… την Poltava στους Ρώσους για 500.000 δολ. - Εξοντώθηκαν 378 στρατιώτες ηλεκτρονικού πολέμου

Οι Ουκρανοί «έδωσαν»… την Poltava στους Ρώσους για 500.000 δολ. - Εξοντώθηκαν 378 στρατιώτες ηλεκτρονικού πολέμου
Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τις απώλειες - Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για 51 νεκρούς
(upd4) Ουκρανοί στρατιώτες φέρεται πως ήταν αυτοί που έδωσαν στους Ρώσους τις κατάλληλες πληροφορίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί το πλήγμα στο στρατιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο επικοινωνίας των Ουκρανών στην Poltava που εξόντωσε τουλάχιστον 378 Ουκρανούς στρατιώτες ηλεκτρονικού πολέμου.
Δημοσίευμα του Forbes υποστηρίζει πως το κόστος της πληροφορίας ανήλθε στα 500.000 δολάρια.
Όπως αναφέρεται, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποιεί ενεργά τέτοιες μεθόδους, πληρώνοντας γενναιόδωρα για πληροφορίες σχετικά με σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Αυτό υποδηλώνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν πηγές εντός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τους Ρώσους με αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά.
Υπενθυμίζεται πως η επίθεση στην Poltava αποτελεί την πλέον πολύνεκρη επίθεση των Ρώσων εντός του 2024.
H επίθεση έγινε με δύο πυραύλους Iskander.

Στο συγκεκριμένο στρατιωτικό κέντρο πραγματοποιούνταν η εκπαίδευση των Ουκρανών στον ηλεκτρονικό πόλεμο και στον χειρισμό drones.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και πολλοί ξένοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές.

Με 2 Iskander-M οι Ρώσοι διέλυσαν 300 Ουκρανούς στρατιώτες στην Poltava

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μη στρατιωτικές υποδομές και στρατιωτική εκπαιδευτική εγκατάσταση στην πόλη Poltava με δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τουλάχιστον 300 στρατιώτες ενώ άλλες πηγές αναφέρουν 600 στρατιώτες, ως μέρος μιας ευρύτερης σειράς χτυπημάτων τη νύχτα στις 3 Σεπτεμβρίου.
Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 3 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M/Βορειοκορεατικό KN-23 από την Κριμαία, έναν πύραυλο κρουζ Kh-59/69 από την περιφέρεια Kursk και 35 drone Shahed-136/131 από την περιφέρεια Kursk και το ακρωτήριο Chauda της Κριμαίας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 51 και τραυμάτισε τουλάχιστον 271 στρατιώτες.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba είπε στο CNN στις 3 Σεπτεμβρίου ότι μόνο τα συστήματα αεράμυνας Patriot και SAMP/T είναι ικανά να αναχαιτίσουν τους βαλλιστικούς πυραύλους της Ρωσίας.
Το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2024, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν δύο εκρήξεις στην Poltava εν μέσω αεροπορικής επιδρομής.
Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο Επικοινωνιών της Poltava, το οποίο εκπαίδευε μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στους τομείς του ραντάρ και του ηλεκτρονικού πολέμου.
Στο κτήριο βρίσκονταν περισσότεροι από 500 στρατιωτικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ως αποτέλεσμα, «οι απώλειες του εχθρού ανέρχονται σε εκατοντάδες».

Times: Το Ρωσικό χτύπημα στην Poltava ήταν τρομερό, από τα πιο ισχυρά από την εισβολή στην Ουκρανία

Το χτύπημα στο εκπαιδευτικό κέντρο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Poltava έγινε ένα από τα πιο ισχυρά από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, γράφει το βρετανικό περιοδικό Times.
«Η επίθεση στο ινστιτούτο της Poltava ήταν μια από τις χειρότερες στην Ουκρανία από το 2022», ανέφερε το Times
Τα θύματα κατά την Ουκρανία ήταν 322, άλλες πηγές μιλούν για 500 και ο πρώην βουλευτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας Igor Mosiychuk ανακοίνωσε δεκάδες νεκρούς και έως και 600 τραυματίες.
Κατηγόρησε τη στρατιωτική ηγεσία ότι επέτρεψε μια μαζική συγκέντρωση στρατιωτικού προσωπικού σε ένα μέρος.
poltava-1-768x1024.jpg
11_61.jpg
112_4.jpg
7_79.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης