Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απρόσμενη αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο, για δεύτερο μήνα

Γερμανία: Απρόσμενη αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο, για δεύτερο μήνα
Η άνοδος οφείλεται στις παραγγελίες μεγάλης κλίμακας, χωρίς τις οποίες ο δείκτης θα είχε μειωθεί κατά 0,4%

Απρόσμενη αύξηση σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για δεύτερο διαδοχικό μήνα, καθώς η ζήτηση τον Ιούλιο ενισχύθηκε κατά 2,9% σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν πτώση 1,7%.
Ο Ιούνιος ήταν επίσης ισχυρότερος, καθώς διαμορφώθηκε στο 4,6% αντί για 3,9% που ήταν η αρχική εκτίμηση.
Η άνοδος οφείλεται στις παραγγελίες μεγάλης κλίμακας, χωρίς τις οποίες ο δείκτης θα είχε μειωθεί κατά 0,4%, ανέφερε η γερμανική στατιστική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.
Ο βιομηχανικός τομέας της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης βρίσκεται σε τέλμα, με τις επιχειρηματικές έρευνες της S&P Global να επιβεβαιώνουν αυτή την εβδομάδα ότι η ύφεση που ξεκίνησε στα μέσα του 2022 επεκτάθηκε και τον Αύγουστο, σημειώνει το Bloomberg.

Πηγή αδυναμίας

Η υποτονική ζήτηση από το εξωτερικό αποτελεί βασική πηγή της αδυναμίας, αλλά υπάρχουν επίσης ανησυχίες για την απώλεια ανταγωνιστικότητας έναντι της Κίνας.
Οι κατασκευαστές αμφισβητούν όλο και περισσότερο τις γερμανικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν αυξημένο ενεργειακό κόστος, υψηλά επιτόκια και ελλείψεις προσωπικού στο εσωτερικό τους.
Το τελευταίο σήμα κινδύνου ήρθε αυτή την εβδομάδα, όταν η Volkswagen ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσια στην εγχώρια αγορά.
Στελέχη υπερασπίστηκαν τα σχέδια την Τετάρτη, λέγοντας στους εργαζόμενους ότι η εταιρεία έχασε πωλήσεις περίπου 500.000 αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης