Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία, Μόναχο: Πυροβολισμοί στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για την ναζιστική περίοδο και στο προξενείο του Ισραήλ

Γερμανία, Μόναχο: Πυροβολισμοί στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για την ναζιστική περίοδο και στο προξενείο του Ισραήλ
Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, η αστυνομία πυροβόλησε ύποπτο άτομο, ακόμη ωστόσο δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.
(upd) Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Μονάχου, κοντά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για την ναζιστική περίοδο και στο προξενείο του Ισραήλ.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung,  η αστυνομία πυροβόλησε ύποπτο άτομο στην περιοχή όπου ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί, ενώ η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο και λίγο αργότερα έγινε γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών της Βαυαρίας Joachim Hermann,πως ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του,
Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 09:00 (τοπική ώρα) ένας άνδρας με μακρύκανο όπλο έφθασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπροστά από το κτίριο.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη, ενώ πολύ γρήγορα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς στο γειτνιάζον κτίριο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο επίσης φυλάσσεται.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς.
Η επιχείρησή της ωστόσο συνεχίζεται, με την συνδρομή και ελικοπτέρου.
Το περιστατικό συμπίπτει με την σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο ολυμπιακό χωριό κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972 και στο κτίριο του ισραηλινού προξενείου βρίσκονταν πολύ λίγοι εργαζόμενοι. Από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης