Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ο Netanyahu αποφασίζει τα αντίποινα για τη δολοφονία των ομήρων από τη Hamas

Ισραήλ: Ο Netanyahu αποφασίζει τα αντίποινα για τη δολοφονία των ομήρων από τη Hamas
Το εμπόδιο για συμφωνία είναι η Hamas, λέει ο Λευκός Οίκος
Σχετικά Άρθρα
Σκληρά αντίποινα εναντίον της Hamas για τη δολοφονία των έξι ομήρων ετοιμάζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.
Την ίδια στιγμή, Ισραήλ και Hamas αλληλοκατηγορούνται για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός στη Γάζα.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει απόψε (5/9) μια «συνάντηση εθνικής ασφάλειας», χωρίς όμως να συμπεριλάβει σ’ αυτήν τους πλείστους των υπουργών του, με αντικείμενο την απάντηση του Ισραήλ στη δολοφονία των έξι ομήρων.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ, στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναμένεται να πουν στον Benjamin Netanyahu ότι η λήψη εκδικητικών μέτρων θα είναι δύσκολη, δεδομένου ότι το Ισραήλ πολεμά ήδη τη Hamas όπου χρειάζεται.
Οποιαδήποτε κίνηση θεωρηθεί ότι αποσκοπεί στην εκδίκηση, θα μπορούσε επίσης να βλάψει τις συνομιλίες για την απελευθέρωση των ομήρων, πιθανότατα θα τον προειδοποιήσουν οι στρατιωτικοί.
Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι το πρόβλημα στην σύναψη συμφωνίας, είναι η ίδια η Hamas. Ο Εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας της αμερικανικής Προεδρίας John Kirby, μετά από έντονες πιέσεις των δημοσιογράφων να πει εάν ο Netanyahu είναι εμπόδιο στη συμφωνία, τόνισε πως η Hamas είναι το εμπόδιο αφού «αυτοί πήραν τους ομήρους».
Την ίδια ώρα, στο Τελ Αβίβ οι συγγενείς των ομήρων πραγματοποίησαν διαδήλωση με 27 ψεύτικα φέρετρα, τόσα όσα και οι όμηροι που σκοτώθηκαν στην αιχμαλωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης