Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπερπληθυσμός στις φυλακές της Βρετανίας - Εξετάζει την ενοικίαση χώρων στην Εσθονία

Υπερπληθυσμός στις φυλακές της Βρετανίας - Εξετάζει την ενοικίαση χώρων στην Εσθονία
Το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας της Εσθονίας, άφησε τις φυλακές της μισοάδειες
Σχετικά Άρθρα
Οι έγκλειστοι στις φυλακές της Βρετανίας θα μπορούσαν να εκτίσουν τις ποινές τους στις φυλακές της Εσθονίας, βάσει σχεδίων που εξετάζει η κυβέρνηση των Εργατικών στο νησί, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης υπερπληθυσμού.
Αφού το κράτος της Βαλτικής προσφέρθηκε να εκμισθώσει την πλεονάζουσα χωρητικότητα σε άλλες χώρες, το βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι διερευνά «όλες τις βιώσιμες επιλογές», καθώς οι φυλακές βρίσκονται «σε σημείο κατάρρευσης».
Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στην Τelegraph ότι η αμφιλεγόμενη λύση είναι «στο τραπέζι» λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, καθώς οι φυλακές ανδρών στην Αγγλία και την Ουαλία σχεδόν εξαντλήθηκαν από κελιά τον περασμένο μήνα.
Το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας της Εσθονίας, αντίθετα, άφησε τις φυλακές της μισοάδειες.
Η Shabana Mahmood, υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας και η Εσθονή ομόλογός της Liisa Pakosta, θα συζητήσουν για τη μίσθωση φυλακών στο περιθώριο εκδήλωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν νοικιάσει στο παρελθόν χώρο φυλακών στην Ολλανδία, αλλά οι αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο, καθώς η χώρα ξοδεύει σχεδόν 100.000 βρετανικές λίρες ανά κρατούμενο.
Ωστόσο, σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής, όπως η Εσθονία, το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 20.000 λίρες ανά κρατούμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης