Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυτικά του Donetsk (Pokrovsk, Ugledar ή Vuhledar) γράφεται ο επίλογος ήττας της Ουκρανίας – Πέφτει και το Kurakhove – Καταρρέει το ηθικό

Δυτικά του Donetsk (Pokrovsk, Ugledar ή Vuhledar) γράφεται ο επίλογος ήττας της Ουκρανίας – Πέφτει και το Kurakhove – Καταρρέει το ηθικό
Καθαρά στην επίθεση οι Ρωσικές δυνάμεις δυτικά στο Donetsk
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν πρόσφατα την κλιμακούμενη επιθετική τους προσπάθεια για να εξαλείψουν την Ουκρανική άμυνα δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk και να προχωρήσουν μέχρι και κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-15 (που συνδέει τις πόλεις Donetsk με Zaporizhia).
Οι συντονισμένες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις από τη νότια πλευρά της κατεύθυνσης Pokrovsk προς τη δυτική πλευρά της ουκρανικής άμυνας γύρω από το Ugledar ή Vuhledar πιθανότατα στοχεύουν στην αύξηση της πίεσης στις ουκρανικές δυνάμεις που αμύνονται στη δυτική περιφέρεια του Donetsk και θα θέτουν προϋποθέσεις για περαιτέρω κέρδη στην επιθετική προσπάθεια της Ρωσίας στο Pokrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πρόσφατα εντείνει σημαντικά τις επιθετικές τους επιχειρήσεις κοντά στο Vuhledar από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι στιγμής έχουν σημειώσει σημαντικά τακτικά κέρδη στην περιοχή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο κέντρο Prechystivka (δυτικά του Vuhledar) κατά τη διάρκεια μιας μηχανοκίνητης επίθεσης.
Πρόσθετο γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου δείχνει αναφερόμενα στοιχεία της Ρωσικής 40ης Ναυτικής Ταξιαρχίας Πεζικού (Στόλος Ειρηνικού, Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή) που υψώνει μια ρωσική σημαία στη βορειοδυτική Prechystivka, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό.
Επίσης οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από τη Zolota Nyva (αμέσως δυτικά της Prechystivka) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα αμέσως ανατολικά του Vuhledar κοντά στο ορυχείο Pivdennodonbaska No.1, στην Makarivka (νότια της Velyka Novosilka και δυτικά της Vuhledar) και Prechystivka τις τελευταίες ημέρες.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin αναγνώρισε τις εντεινόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, ισχυριζόμενος ότι η Ρωσική Ανατολική Ομάδα Δυνάμεων (υπεύθυνη για το μέτωπο περίπου από το Vuhledar έως το Hulyaipole) κατέλαβε «ένα τρίγωνο» εδάφους βάθους πέντε έως επτά χιλιομέτρων στις 3 Σεπτεμβρίου.

Καθαρά στην επίθεση οι Ρωσικές δυνάμεις δυτικά στο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν εντατικές επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοδυτικά και δυτικά της πόλης του Donetsk με επίκεντρο το Vuhledar και Pokrovsk, αλλά και Toretsk και Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις φάνηκαν να εντείνουν αρχικά τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk στα τέλη Ιουλίου προκειμένου να επιτύχουν τον μακροχρόνιο τακτικό τους στόχο να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο 0-0532 (Kostyantynivka-Vuhledar), αλλά έκτοτε συνέχισαν μεγάλες μηχανοκίνητες επιθέσεις στην περιοχή μετά την επίτευξη αυτού του στόχου.
Οι ρωσικές ανακατατάξεις ως απάντηση στην ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk δεν έχουν διαταράξει το ρωσικό επιθετικό ρυθμό δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk προφανώς πανικοβάλλοντας τον Ουκρανικό στρατό…
01_22.jpg
Η στρατηγική – όχι απλά τακτική - ήττα των Ουκρανών πλησιάζει με φόρα

Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Vuhledar λίγο αφότου άρχισαν να κερδίζουν σημαντικά εδάφη στη νότια πλευρά του Pokrovsk, υποδηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να διεξάγουν ταυτόχρονα επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της νότιας πλευράς της κατεύθυνσης Pokrovsk, αμέσως δυτικά της πόλης Donetsk, κατά μήκος της εθνικής οδού 0532 και κοντά στο Vuhledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια άμεση τακτική προσπάθεια στα τέλη Αυγούστου του 2024 κατά μήκος της γραμμής Selydove-Ukrainsk-Hirnyk νοτιοανατολικά του Pokrovsk με στόχο τη διεύρυνση ελέγχου της κατεύθυνση του Pokrovsk και την εξάλειψη των ευάλωτων σημείων στις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη καταφέρει να διευρύνουν το νότιο τμήμα του προεξέχοντος Pokrovsk και συνεχίζουν τις προσπάθειες να περικυκλώσουν ουκρανικές θέσεις σε αγροτικές περιοχές ανατολικά του Hirnyk και βόρεια της Krasnohorivka.

Οι Ρώσοι στοχεύουν στην κατάληψη Kurakhove και Vuhledar

Η εντατικοποίηση της Ρωσίας κοντά στο Vuhledar πιθανότατα στοχεύει να πιέσει τη δυτική πλευρά της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά του Donetsk, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Kurakhove.
Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου O-0532 μεταξύ Kostyantynivka και Vuhledar προσφέρουν στις ρωσικές δυνάμεις ευκολίες προέλασης που θα υποστήριζαν τόσο την προσπάθεια κατάληψης του Kurkahove στα βόρεια όσο και των ρωσικών προσπαθειών να τυλίξουν και να καταλάβουν το Vuhledar στα δυτικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αποτυχημένη επιθετική προσπάθεια στη δυτική περιφέρεια του Donetsk τον χειμώνα 2022-2023 με μαζικές μετωπικές μηχανοκίνητες επιθέσεις εναντίον του ίδιου του Vuhledar, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις έμαθαν από τα λάθη τους και επιδιώκουν σταδιακή προέλαση κατά μήκος πολλαπλών αλληλοϋποστηριζόμενων γραμμών προέλασης αυτή η στρατηγική έχει αποδειχθεί απίστευτα αποτελεσματική…
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα στοχεύει στην κατάληψη του Kurakhove και του Vuhledar για να επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να κάνουν ταχύτερα τακτικά κέρδη μέχρι και κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-15.
Η κατάληψη του Vuhledar από τους Ρώσους, θα αφαιρέσει ένα ουκρανικό ισχυρό σημείο που οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αξιοποιήσει με επιτυχία για να αποτρέψουν τις ρωσικές προσπάθειες να προχωρήσουν στον αυτοκινητόδρομο H-15 από το νότο.
Το Vuhledar βρίσκεται 23 χιλιόμετρα νότια του αυτοκινητόδρομου H-15 και η περιοχή μεταξύ του Vuhledar και του αυτοκινητόδρομου αποτελείται κυρίως από ανοιχτά πεδία που θα απαιτούσαν από τις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν επιτυχείς μηχανοκίνητες επιθέσεις.
Η επιδιωκόμενη από τη Ρωσία κατάληψη του Kurakhove θα αφαιρούσε ένα άλλο σημαντικό αμυντικό σημείο από τις ουκρανικές δυνάμεις,
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην επιθετική προσπάθεια στο Pokrovsk όπου θα καταλάβει προσεχώς…

Προμηνύεται ολική κατάρρευση μετώπου στο Donetsk

Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια του Donetsk προμηνύουν την επικείμενη κατάρρευση της κύριας γραμμής σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή του 2022 στο Pokrovsk από την έναρξη της ρωσικής επιθετικής προσπάθειας για την κατάληψη της Avdiivka τον Οκτώβριο του 2023.
Μια ρωσική κατάληψη του Pokrovsk θα περιέπλεκε σίγουρα την ουκρανική επιμελητεία, και περαιτέρω ρωσικές προελάσεις δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk θα αμφισβητήσουν τις αμυντικές θέσεις της Ουκρανίας στην περιοχή για να είναι σίγουρο.
Η απώλεια του Pokrovsk και η απώλεια και η κατοχή οποιουδήποτε ουκρανικού εδάφους, θα ήταν σημαντικό πλήγμα για το ηθικό της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις μετά την κατάρρευση του Chasiv Yar θα απειλήσουν τις κρίσιμες πόλεις Slovyansk και Kostyantynivka.
03_9.jpg
Προέλαση Ρώσων στην κατεύθυνση του Siversk και Chasiv Yar

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς την κατεύθυνση του Siversk στις 5 Σεπτεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Pereizne (νότια του Siversk).

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νότια του Chasiv Yar και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή στις 5 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά του Klishchiivka (νοτιοανατολικά του Chasiv Yar) κατά μήκος του καναλιού Siversk-Donets Donbass.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar, βόρεια του Chasiv Yar κοντά στην Kalynivka, ανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Ivanivske, νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Klishchiivka και νότια του Chasiv Yar προς την κατεύθυνση του Predtechyne και της Ivanopillia στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου..

Κατέλαβαν το Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Toretsk και προχώρησαν έως και 600 μέτρα στην Druzhba (βορειοανατολικά του Toretsk).

Προέλαση και στην Kherson για τους Ρώσους

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα στην κατεύθυνση της Kherson εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων στην περιοχή στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, στο Δέλτα του ποταμού Dnipro. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ουκρανικού Ναυτικού, Πλοίαρχος Dmytro Pletenchuk, ανέφερε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συσσωρεύουν απροσδιόριστο αριθμό συστημάτων αεράμυνας στην Κριμαία για να υπερασπιστούν τη Γέφυρα του Στενού του Κερτς από επιδρομές ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης