Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εντός του 2024 θα δώσουμε 650 πυραυλικά συστήματα για την αεράμυνα της Ουκρανίας

Βρετανία: Εντός του 2024 θα δώσουμε 650 πυραυλικά συστήματα για την αεράμυνα της Ουκρανίας
Οι πύραυλοι είναι σχεδιασμένοι να εκτοξεύονται από χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες πλατφόρμες
Εντός του 2024 το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να προμηθεύσει την Ουκρανία με 650 πυραυλικά συστήματα προκειμένου να ενισχύσει την αεράμυνα της χώρας.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας αναφέρεται ότι η πρώτη παράδοση των 650 «συστημάτων ελαφρών πυραύλων πολλαπλών ρόλων» (Light Multirole Missile, LMM) είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το 2024, στο πλαίσιο σύμβασης αξίας 192 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι πύραυλοι αυτοί, οι οποίοι κατασκευάζονται από τον γαλλικό όμιλο Thales σε εργοστάσιό του στο Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία, είναι σχεδιασμένοι κατά τέτοιο τρόπο ώστε να «μπορούν να εκτοξεύονται από διάφορες πλατφόρμες, χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες» κι επιτρέπουν να πλήττονται στόχοι στο έδαφος και στον αέρα, όπως για παράδειγμα drones.
Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα Παρασκευή 6/9 στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein, στη Γερμανία.
Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές εβδομάδες ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky είχε κατηγορήσει το Λονδίνο ότι επιβραδύνει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, με τη βρετανική κυβέρνηση να απαντά ότι η υποστήριξη της παραμένει ακλόνητη.
Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι πύραυλοι αυτοί θα ενισχύσουν σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας έκανε γνωστό ότι θα προμηθεύσει πυρομαχικά για το πυροβολικό, αξίας 365 εκατομμυρίων ευρώ ως το τέλος του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης