Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία και Καναδάς ενισχύουν την Ουκρανία με αυτοκινούμενα Howitzer και ρουκέτες

Γερμανία και Καναδάς ενισχύουν την Ουκρανία με αυτοκινούμενα Howitzer και ρουκέτες
Τα Howitzer θα προέλθουν από τη βιομηχανία, όχι από τα στρατιωτικά αποθέματα της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα
Για την παράδοση επιπλέον 12 αυτοκινούμενων Howitzer στην Ουκρανία δεσμεύτηκε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius, στο περιθώριο μιας συνάντησης της λεγόμενης ομάδας χωρών του «Ramstein» που χορηγούν όπλα στο Κίεβο.
Μιλώντας σήμερα 6/9 στους δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ramstein, στη δυτική Γερμανία, ανέφερε πως τα Howitzer θα προέλθουν από τη βιομηχανία και όχι από τα στρατιωτικά αποθέματα της χώρας.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας του Καναδά Bill Blair γνωστοποίησε πως ο Καναδάς σχεδιάζει να στείλει 80.840 πλεονάζουσες μικρές ρουκέτες αέρος-εδάφους στην Ουκρανία καθώς και 1.300 εκρηκτικές κεφαλές τους ερχόμενους μήνες.
Ο Καναδάς ανακοίνωσε αρχικά τη μεταφορά 2.160 ρουκετών CRV7 τον Ιούνιο. Κάθε ρουκέτα CRV7 μπορεί να φέρει εκρηκτικές κεφαλές που έχουν σχεδιαστεί με διάφορους τρόπους για να πλήττουν κτήρια, άρματα μάχης ή στρατιώτες.
Θα δωρίσει επίσης μονάδες σασί από 29 M113 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, που δεν χρησιμοποιούν πλέον οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις, είπε ο Bill Blair.
Η χώρα έχει δεσμευθεί να παράσχει συνολική στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο ύψους 4,5 δισ. καναδικών δολαρίων (3,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ), επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης