Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή σοκ ΗΠΑ: Κανένα όπλο δεν σώζει την Ουκρανία – Le Monde: Απέτυχαν στο Kursk, τρομερή ήττα η πτώση Pokrovsk

Παραδοχή σοκ ΗΠΑ: Κανένα όπλο δεν σώζει την Ουκρανία – Le Monde: Απέτυχαν στο Kursk, τρομερή ήττα η πτώση Pokrovsk
Κατά την CIA οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν καταρρεύσει στο Donbass, η Ουκρανία θα αντέξει για τρεις μήνες, όλη η γραμμή άμυνας που χτίστηκε το 2014... από τους Ουκρανούς διαλύθηκε... το Donbass θα πέσει...
(upd11) Η κύρια επιθετική προσπάθεια των Ρώσων στην Ανατολική Ουκρανία ή Donbass βρίσκεται σε εξέλιξη…
Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν 717.000 στρατιώτες στην Ανατολική Ουκρανία και εξέτρεψαν 60.000 στο Kursk αλλά από το Donbass μεταφέρθηκαν μόλις 25.000 στρατιώτες.
Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν την παταγώδη αποτυχία της Ουκρανίας, στο Kursk ανακόπηκε πλήρως η Ουκρανική προέλαση και καταστρέφονται έχουν χάσει 11.000 στρατιώτες περίπου και στο Donbass η Ρωσική προέλαση έχει επιταχυνθεί 3 με 4 φορές.
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε με απόλυτα σαφή τρόπο… κανένα συγκεκριμένο όπλο δεν θα μπορούσε να «αλλάξει το παιχνίδι» για την Ουκρανία…
Εν τω μεταξύ οι αναφορές ότι ο Zelensky θα εκδιώξει τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky πληθαίνουν… προφανώς θα του φορτώσει τις αποτυχίες σε Kursk και Donbass… έτσι κάνουν οι ηγετίσκοι – μαριονέτες… η ιστορία επαναλαμβάνεται..
Κατά την CIA οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν καταρρεύσει στο Donbass, η Ουκρανία θα αντέξει για τρεις μήνες, όλη η γραμμή άμυνας που χτίστηκε το 2014... από τους Ουκρανούς διαλύθηκε... το Donbass θα πέσει...
Η Γαλλική Le Monde και το αμερικανικό Spectator καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα εάν πέσει το Pokrovsk θα πρόκειται για τρομερή στρατηγική ήττα για την Ουκρανία…

Παραδοχή σοκ από Lloyd Austin (Υπουργός άμυνας ΗΠΑ): Κανένα όπλο δεν θα αλλάξει το παιχνίδι για την Ουκρανία

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε στις 6 Σεπτεμβρίου ότι κανένα συγκεκριμένο όπλο δεν θα μπορούσε να «αλλάξει το παιχνίδι» για την Ουκρανία και ότι το να επιτραπεί στις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ για επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας εναντίον ρωσικών στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας δεν θα άλλαζε το καθεστώς του πολέμου.
Ο Lloyd Austin επανέλαβε ένα σημείο συζήτησης της Κυβέρνησης Biden ότι από τη στιγμή που η Ρωσία έχει μετακινήσει αεροσκάφη που πραγματοποιούν επιδρομές βομβών ολίσθησης εκτός εμβέλειας πυραύλων ATACMS που παρέχονται από τις ΗΠΑ, καθιστά αμφισβητήσιμο το αίτημα της Ουκρανίας για χρήση ATACMS στη ρωσική επικράτεια εναντίον εκατοντάδων γνωστών σταθερών στρατιωτικών αντικειμένων.
Κατά ορισμένα δυτικά μέσα υπάρχουν τουλάχιστον 209 από τα 245 (πάνω από το 85%) γνωστά ρωσικά στρατιωτικά αντικείμενα στην εμβέλεια των ATACMS που δεν είναι αεροπορικές βάσεις και δεν βρίσκονται εντός της εμβέλειας των HIMARS που παρέχονται από τις ΗΠΑ που οι ΗΠΑ επιτρέπουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει στη Ρωσία υπό περιορισμένο περιστάσεις.
Ο Lloyd Austin υποστήριξε επίσης ότι η Ουκρανία έχει τις δικές της εγχώριες ικανότητες που μπορούν να επιτεθούν σε ρωσικούς στόχους πολύ πέρα από το βεληνεκές των πυραύλων κρουζ Storm Shadow που δίνει η Δύση
Ως εκ τούτου, η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό εγχώριας παραγωγής συστημάτων κρούσης μεγάλης εμβέλειας και HIMARS που παρέχονται από τη Δύση για να απειλήσει σημαντικά έναν περιορισμένο αριθμό ρωσικών στρατιωτικών αντικειμένων εντός της Ρωσίας.

Δύο σειρές εκρήξεων σημειώθηκαν τη νύχτα 7 Σεπτεμβρίου 2024 στο Κίεβο της Ουκρανίας

Τη νύχτα, δύο σειρές εκρήξεων σημειώθηκαν στο Κιέβου και σε γειτονικές περιοχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, γράφει το RBC-Ukraine.
Το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε επίσης πάνω από την πόλη.
Οι πρώτες εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο περίπου στη 01:35 ώρα Μόσχας και επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ακούστηκαν στις 03:10 ώρα Μόσχας.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της πρωτεύουσας, ενημέρωσε για τη φωτιά στην περιοχή Pechersky.
Ωστόσο, από το περιστατικό δεν υπήρξαν θύματα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας όπως Κίεβο, Poltava, Οδησσός κ.α.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε προηγουμένως επίθεση του ρωσικού στρατού σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας.

Το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει – Υποχωρούν στο Kursk οι Ουκρανοί, ηττώνται σε Kupyansk, Toretsk, Pokrovsk, Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν πρόσφατα χαμένες θέσεις στην περιφέρεια Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών σε όλη την ουκρανική προεξέχουσα περιοχή στις 6 Σεπτεμβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό υποδεικνύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν πρόσφατα θέσεις βορειοανατολικά του Zhuravli (ανατολικά του Korenevo).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις νοτιοδυτικά του Korenevo κοντά στην Komarovka, κοντά στο Korenevo, ανατολικά του Korenevo κοντά Matveyevka και Olgovka, βορειοδυτικά της Sudzha κοντά στη Malaya Loknya και το Pogrebki, βόρεια της Sudzha κοντά στο Russkoye Porechnoye. βορειοανατολικά της Sudzha κοντά Martynovka, και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στην Cherkasskaya Konopelka και στο Borki.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν άλλη μια ρωσική διάβαση σε ποτάμι στην περιοχή του Glushkovsky Raion (δυτικά του Korenevo).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης συνεχίζουν να προσπαθούν να φτάσουν στον αυτοκινητόδρομο 38K-017 (Kursk City-Rylsk) και ότι οι ρωσικές
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «ελέγχουν» περισσότερα από 1.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιφέρεια Kursk που αναλογούν σε 100 οικισμούς αλλά το ISW έχει παρατηρήσει ότι ελέγχουν 49 οικισμούς.

Προελαύνουν προς Kupyansk οι Ρώσοι

Ρωσικές πηγές συνέχισαν να ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά του Kupyansk, μάλιστα προχώρησαν έως και 900 μέτρα βαθιά δυτικά και έως και 300 μέτρα νότια Pishchane (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Επίσης προέλασαν κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους τεσσάρων χιλιομέτρων και 900 μέτρων σε βάθος βόρεια και ανατολικά της Stelmakhivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk) και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις 1,5 χιλιόμετρο από θέσεις βορειοδυτικά της Synkivka (βορειοανατολικά του Kupyansk).

Έπεσε η πόλη Toretsk, συνεχίζεται η προέλαση των Ρώσων

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα εντός του Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στις 6 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου διευκρίνισαν περαιτέρω τη μέγιστη οπτικά επιβεβαιωμένη έκταση της ρωσικής μπροστινής γραμμής των δικών τους στρατευμάτων στο βόρειο και ανατολικό Niu York, βόρεια του Niu York και στην ανατολική Nelipivka (όλα νότια του Toretsk).
Η Ουκρανική Ταξιαρχία Azov δήλωσε στις 6 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο ενός απροσδιόριστου τμήματος του Niu York, υποδηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν ασκούν έλεγχο σε ολόκληρο το Niu York.
Το ISW δεν έχει παρατηρήσει πρόσφατα δημοσιευμένα πλάνα των ουκρανικών δυνάμεων που επιχειρούν στο Niu York, αλλά θα συνεχίσει να ενημερώνει τους χάρτες του καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο νότιο Toretsk και κοντά στο Druzhba (βορειοανατολικά του Toretsk).

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν την χαριστική βολή στο Pokrovsk

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν περιορισμένες θέσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων και προελάσεων στην περιοχή στις 6 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν θέσεις στη νοτιοδυτική Halytsynivka και στη δυτική Mykhailivka (και τα δύο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Halytsynivka και πλησιάζουν στα νότια προάστια του Ukrainsk (και τα δύο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).

ΒΒC και Mediazona: Οι Ρώσοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν επιβεβαιωμένα μεταξύ 2022 και 2024 φθάνουν τους 68.011

Η παρακολούθηση επιβεβαιωμένων θανάτων Ρώσων στρατιωτικών στην Ουκρανία από ανοιχτό κώδικα υποδηλώνει ότι περισσότεροι Ρώσοι εθελοντές έχουν πεθάνει στην Ουκρανία από ότι Ρώσοι στρατολογημένοι κατάδικοι και κινητοποιημένο προσωπικό.
Η ρωσική υπηρεσία του BBC και η ρωσική αντιπολίτευση Mediazona ανέφεραν ότι έχουν ταυτοποιήσει 68.011 Ρώσους στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής πλήρους κλίμακας τον Φεβρουάριο του 2022 και ότι το 20% αυτών των θανάτων που εντοπίστηκαν ήταν μεταξύ Ρώσων εθελοντών, το 19% μεταξύ Ρώσων κατάδικων και το 13% ήταν μεταξύ του κινητοποιημένου προσωπικού.
Τα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι για κάθε 1 ρώσο που σκοτώνονται αντιστοιχούν σε 5,5 Ουκρανούς.
Οπότε οι νεκροί Ουκρανοί είναι 380.000 και το μείγμα νεκρών και τραυματιών φθάνει τους 650.000 στρατιώτες.

Yury Lutsenko (Πρώην υπουργός Εσωτερικών Ουκρανίας): Ο Alexander Syrsky είναι τελειωμένος, θα του φορτώσουν την ήττα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky θα αναγκάσει τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky να παραιτηθεί, κατηγορώντας τον για όλες τις αποτυχίες στο πεδίο της μάχης, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά την επίθεση στην περιοχή Kursk της Ρωσίας, τόνισε ο Yury Lutsenko, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας (2005-2006) , 2007-2010) και πρώην γενικός εισαγγελέας (2016-2019).
Ο Yury Lutsenko είπε ότι οι καλύτερες ουκρανικές μονάδες και εξοπλισμός είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή του Kursk.
Το ερώτημα είναι τι γίνεται με το Donbass.
Ο Alexander Syrsky θα είναι υπεύθυνος σε κάθε περίπτωση, θα απολυθεί για αυτό σε κάθε περίπτωση» δήλωσε ο Yury Lutsenko.
Ο πρώην εισαγγελέας εξήγησε ότι η πολιτική ηγεσία, που αρχικά δεν είχε σκεφτεί τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης, αναζητούσε «έναν αποδιοπομπαίο τράγο».
Επιπλέον, όχι μόνο το γραφείο του Zelensky θα ρίξει την ευθύνη για όλες τις αποτυχίες στον ανώτατο διοικητή, αλλά θα κατηγορήσει και τους δυτικούς εταίρους τους.
«Ο Alexander Syrsky δεν θα είναι ο μόνος αποδιοπομπαίος τράγος, αλλά η Δύση θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».
«Όλη η ρητορική που εκφράζεται από το γραφείο του προέδρου συνοψίζεται στον ισχυρισμό ότι η Δύση είναι υπεύθυνη για όλες τις αποτυχίες της Ουκρανίας».
Νωρίτερα, ο Alexander Syrsky παραδέχτηκε ότι επιτιθέμενος στην περιοχή Kursk, το Κίεβο προσπάθησε να κάνει τον ρωσικό στρατό να μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις από την περιοχή κοντά στο Krasnoarmeisk (γνωστό ως Pokrovsk στην Ουκρανία), αλλά η προσπάθεια απέτυχε.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει καθημερινά ότι η περιοχή Pokrovsk παραμένει η πιο προβληματική για τον ουκρανικό στρατό.

Le Monde: Η επιχείρηση Kursk απέτυχε για τους Ουκρανούς ενώ οι Ρώσοι… επιτίθενται στο Pokrovsk στο Donetsk

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde γράφει ότι η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk δεν έδωσε στο Κίεβο το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού «δεν υπήρξε υπέρβαση της κόκκινης γραμμής».
«Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, φοβούμενοι την κλιμάκωση, έχουν αρνηθεί να δώσουν τέτοια άδεια», αναφέρει η Le Monde.
«Η διατήρηση του ελέγχου στα κατεχόμενα ρωσικά εδάφη είναι γεμάτη με πολλούς κινδύνους».
«Επιπλέον, ένας από τους βασικούς στόχους της επιχείρησης - η αποδυνάμωση της πίεσης των ρωσικών στρατευμάτων στο Donbass αναγκάζοντας τη Ρωσία να μεταφέρει τις δυνάμεις της για να υπερασπιστεί το Kursk - δεν έχει ακόμη επιτευχθεί», τόνισε η Le Monde.
Η Γαλλική εφημερίδα υπενθύμισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να συγκεντρώνουν δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, πλησιάζοντας το Pokrovsk, το οποίο είναι στρατηγικά σημαντικό για την Ουκρανία.

Spectator: Η απώλεια του Pokrovsk θα είναι ένα συντριπτικό πλήγμα για την Ουκρανία

Η υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) από το Pokrovsk ή Krasnoarmeysk θα προκαλέσει συντριπτικό πλήγμα στην Ουκρανία, αναφέρει η βρετανική εβδομαδιαία εφημερίδα The Spectator μετά από επίσκεψη στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Spectator, η πόλη είναι το κλειδί για το υπόλοιπο Donbass.
Για τη Ρωσία, από πολλές απόψεις, είναι το κλειδί για το υπόλοιπο Donbass.
Εάν καταφέρει να καταλάβει το Pokrovsk, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταρρεύσει ολόκληρη η περιοχή».
Το Krasnoarmeysk ή Pokrovsk είναι ένας σημαντικός κόμβος logistics στη διασταύρωση των σιδηροδρόμων και των δρόμων στην περιοχή, τόνισε το Spectator.
Μέσω του Pokrovsk τροφοδοτούνται προμήθειες και σε άλλους οικισμούς κατά μήκος αυτού του τμήματος της πρώτης γραμμής.

Eduard Basurin (Στρατιωτικός ειδικός): Η κύρια γραμμή άμυνας της Ουκρανίας του 2014 έσπασε από την Ρωσική προέλαση

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Eduard Basurin ανέφερε ότι η αμυντική γραμμή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), που δημιουργήθηκε στο Donbass το 2014, διασπάστηκε από ρωσικές μονάδες.
Να σημειωθεί ότι οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει στην πόλη Chasiv Yar, την πόλη Toretsk και προελαύνουν προς το Pokrovsk αφού κατέλαβαν την στρατηγική πόλη Avdiivka…
H άμυνα αυτής της περιοχής εκατοντάδων χιλιομέτρων χτίστηκε το 2014 αλλά οι Ρώσοι την διέλυσαν.

Apti Alaudinov (Akhmat): Ο Ουκρανικός στρατός συνθλίβεται στο Kursk

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής-πολιτικής διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, διοικητής του Akhmat, Υποστράτηγος Apti Alaudinov, δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταφέρουν νέες μονάδες στην περιοχή του Kursk κάθε μέρα αλλά αποτυγχάνουν και τίποτα δεν τους βγαίνει.
«Ως εκ τούτου, μπορούμε να δηλώσουμε ότι ο Ουκρανικός στρατός μετά τις δραματικές απώλειες σε εξοπλισμό έχει κατανοήσει ότι δεν χρειάζεται καν να κάνουμε ποδήλατο στους δρόμους μας».
Σύμφωνα με τον Alaudinov, τις τελευταίες 24 ώρες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν απώλειες τόσο σε προσωπικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό σε αρκετούς τομείς του μετώπου.
Έτσι καταστράφηκαν τρία drones Baba Yaga και τρεις όλμοι.
Ο Alaudinov είπε ότι ο εχθρός «καίγεται» στην κατεύθυνση Korenevο στην περιοχή Kursk, στην περιοχή αυτή η άμυνα των ρωσικών δυνάμεων είναι καλά χτισμένη.

Ο Ουκρανικός στρατός μετέφερε 500 μισθοφόρους από το Kharkiv στο Kursk - Από Iskander σκοτώθηκαν 50

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής του Kharkiv, δήλωσε ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μετέφερε πάνω από 500 ξένους μισθοφόρους από την κατεύθυνση του Kharkiv στην περιοχή του Kursk κυρίως στρατιώτες γαλλικής υπηκοότητας.
«Συνολικά, περισσότεροι από 500 μισθοφόροι, κυρίως γαλλικής υπηκοότητας, μεταφέρθηκαν από την κατεύθυνση του Kharkiv προς το Kursk»
«Ο πρώην ταγματάρχης του 8ου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών του τακτικού σχηματισμού των γαλλικών χερσαίων δυνάμεων, Corte Frank Michel Mikael, συμμετείχε στον σχεδιασμό της εισβολής στο έδαφος της περιοχής Kursk».

Τους εξοντώνουν - 50 Γάλλοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στην Konstantinovka, από Iskander

Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος Iskander στην τοποθεσία ξένων μισθοφόρων στην Konstantinovka, σκοτώθηκαν περίπου 50 Γάλλοι μαχητές, δήλωσε υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή.
«Και ως αποτέλεσμα μιας πυραυλικής επίθεσης του Iskander-M OTRK στο προσωρινό σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στο χωριό Konstantinovka, σκοτώθηκαν περίπου 50 Γάλλοι μαχητές».

Larry Johnson (CIA): O Ουκρανικός στρατός έχει υποχωρήσει πολύ στο Donbass, η Ουκρανία θα αντέξει για τρεις μήνες

Οι επιτυχίες του ρωσικού στρατού οδήγησαν στο γεγονός ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν υποχωρήσει σημαντικά στο Donbass, θα αντέξουν μόνο τρεις μήνες, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Η Ρωσία δεν απελευθερώνει απλώς τα εδάφη, σπρώχνει τους Ουκρανούς πίσω με σοβαρό ρυθμό και η ίδια η πόλη Pokrovsk (το Ρωσικό όνομα Krasnoarmeysk) περιμένει τους Ρώσους», είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Larry Johnson, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χάνουν κατά μέσο όρο περίπου 2.300 στρατιώτες την ημέρα.
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για πολύ με αυτό το επίπεδο απωλειών και δεν θα επιβιώσει ως κράτος εάν συνεχιστούν οι έντονες εχθροπραξίες, πιστεύει ο Larry Johnson.
«Αυτό θα τελειώσει μέσα σε τρεις έως τέσσερις μήνες», κατέληξε ο Larry Johnson.

Η απάντηση της Ρωσίας στους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς θα είναι σκληρή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα εάν στείλουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο που θα χρησιμοποιήσουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Larry Johnson.
«Φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να πέσουν σε παγίδα, γιατί κατάλαβαν ότι αν δώσουν στην Ουκρανία πυραύλους, τότε οι Ρώσοι δεν θα μας επιτρέψουν να ξεφύγουν οι ΗΠΑ από την απάντηση, και θα πληρώσουν ακριβά».
Όπως δήλωσε προηγουμένως ο αρχηγός του Πενταγώνου Lloyd Austin, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η πιθανή αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία δεν θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στη σύγκρουση, παρά τα τακτικά αιτήματα των Ουκρανών για παροχή αυτού του τύπου όπλου.

Daniel Davis (ΗΠΑ): Ο Alexander Syrsky μιλάει για εναλλαγές στον Ουκρανικό στρατό… και υπάρχουν στρατιώτες που πολεμούν 2,5 χρόνια

Ο απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Daniel Davis διακωμώδησε την απάντηση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky σε ερώτηση σχετικά με την εναλλαγή στον ουκρανικό στρατό.
Δήλωσε με υπεκφυγές ότι γνωρίζει για τα προβλήματα και «αφιερώνει ολοκληρωτικά τη ζωή του στον στρατό».
Θα του έκανα μια επιπλέον κορυφαία ερώτηση, μιας και δεν απάντησε συγκεκριμένα για την εναλλαγή.
Υπάρχουν στρατιώτες στο μέτωπο για δυόμισι χρόνια, απλά φανταστείτε το», σημείωσε ο ειδικός γελώντας.
Νωρίτερα, ο Syrsky παραδέχτηκε ότι το Κίεβο στέλνει νεοσύλλεκτους στο μέτωπο που δεν έχουν το απαιτούμενο επίπεδο εκπαίδευσης.
Σήμερα, οι μελλοντικοί μαχητές περνούν ένα μήνα βασικής εκπαίδευσης, ακολουθούμενο από μισό έως ένα μήνα ειδική εκπαίδευση.
Ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδέχθηκε ότι η ρωσική πλευρά έχει τεράστια τεχνική στρατιωτική υπεροχή.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τον ίδιο, διαθέτουν περισσότερο εξοπλισμό, πυρομαχικά και προσωπικό.
Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter είπε ότι ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, πλήρωσε τεράστιο τίμημα για την επίθεση στην περιοχή του Kursk, καθώς η άμυνα του ουκρανικού στρατού στο Donbass καταρρέει.

John Mearsheimer (Καθηγητής ΗΠΑ): Ο απελπισμένος Zelensky θα επιδιώξει να εμπλέξει τους αμερικανούς στον πόλεμο

Η τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια του Zelenskly θα είναι να εμπλέξει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer.
«Ο Zelensky είναι απελπισμένος, δεν του μένει καμία κίνηση παρά μόνο να προσπαθήσει να εμπλέξει τους Αμερικανούς και να τους αναγκάσει να πολεμήσουν εναντίον των Ρώσων μόνο σε αυτή την περίπτωση θα αισθανθεί καλά», είπε ο πολιτικός επιστήμονας.
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, η Ουκρανία κατανοεί ότι δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, αλλά πιστεύει ότι υποτίθεται ότι μπορεί να το κάνει αυτό με τη συμμετοχή αμερικανικών στρατευμάτων.

UAF_Kursk_Incursion_September_6_2024.png


Kharkiv_Battle_Map_Draft_September_6_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_6_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_6_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_6_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_6_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης