Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Δύση ανησυχεί ότι οι Ρώσοι τελικά θα καταφέρουν να απωθήσουν τους Ουκρανούς από το Kursk

Bloomberg: Η Δύση ανησυχεί ότι οι Ρώσοι τελικά θα καταφέρουν να απωθήσουν τους Ουκρανούς από το Kursk
Ορισμένοι συμμαχικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναγκαστούν να παραδώσουν τα εδάφη στις συνοριακές περιοχές του Kursk «μέσα σε λίγους μήνες εάν η Ρωσία πραγματοποιήσει μεγαλύτερη αντεπίθεση»
Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας ανησυχούν ότι στον απόηχο της επιτυχημένης αντεπίθεσης του ρωσικού στρατού, τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις συνοριακές περιοχές στο Kursk μέσα σε λίγους μήνες, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους.
Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ανέφερε ότι ένα μήνα μετά την ουκρανική επιχείρηση, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξακολουθούσαν να αμφισβητούν ποιο ήταν το τελικό παιχνίδι της Ουκρανίας για την περιοχή στην περιοχή του Kursk.
Ορισμένοι συμμαχικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναγκαστούν να παραδώσουν τα εδάφη στις συνοριακές περιοχές του Kursk «μέσα σε λίγους μήνες εάν η Ρωσία πραγματοποιήσει μεγαλύτερη αντεπίθεση».
Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν ασφυκτικά στο Donbass, ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι «το κόστος της επιχείρησης Kursk μπορεί να αποδειχθεί υψηλό» για την Ουκρανία, ανέφερε το Bloomberg.
Επίσης τόνισε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky είπε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κατάσταση στην περιοχή του Kursk «ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συνομιλίες».
«Αλλά χωρίς κανένα σημάδι από τη Ρωσία ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί σοβαρά, ορισμένοι σύμμαχοι ανησυχούν ότι η Ουκρανία μπορεί να μην είναι σε θέση να το κρατήσει αρκετό καιρό ώστε να μοχλεύσει τις διπλωματικές προσπάθειες», πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης