Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνος του στο ...Trillion Dollar Club: Ο Elon Musk θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο το 2027

Μόνος του στο ...Trillion Dollar Club:  Ο Elon Musk θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο το 2027
Η περιουσία του CEO της Tesla και της SpaceX αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 110%
Eάν συνεχίσει να πλουτίζει με τον ίδιο ρυθμό, ο Elon Musk θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέχρι το 2027.
Αυτό προκύπτει από έρευνα της Informa Connect Academy, η οποία διαπίστωσε ότι η περιουσία του CEO της Tesla και της SpaceX αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 110%.
Επί του παρόντος, ηγείται στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στη Γη.
Σύμφωνα με το report 2024 Trillion Dollar Club, ο δεύτερος άνθρωπος που –με τα σημερινά δεδομένα- θα κερδίσει τον τίτλο του τρισεκατομμυριούχου θα είναι ο Ινδός μεγιστάνας Gautam Adani.
Ο ιδρυτής του πολυσχιδούς ομίλου Adani θα έχει γίνει τρισεκατομμυριούχος έως το 2028, εάν ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της περιουσίας του παραμείνει στο σημερινό 123%.
Ο Jensen Huang, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τεχνολογίας Nvidia, και ο Prajogo Pangestu, ο Ινδονήσιος μεγιστάνας ενέργειας και εξόρυξης, θα μπορούσαν επίσης να γίνουν τρισεκατομμυριούχοι το 2028, εάν συνεχίσουν να πλουτίζουν με τον ίδιο ρυθμό.
Ο επικεφαλής του γίγαντα ειδών πολυτέλειας LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Bernard Arnault, που σήμερα είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία περίπου 200 δισ. δολαρίων, θα γίνει τρισεκατομμυριούχος το 2030, δηλαδή την ίδια χρονιά με τον Mark Zuckerberg, CEO της Meta.
Ήδη, πάντως, μερικές εταιρείες έχουν φτάσει να αποτιμώνται πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.
Η Berkshire Hathaway έφτασε στο ορόσημο αυτό στα τέλη Αυγούστου, λίγες μέρες πριν ο αρχιτέκτονάς της Warren Buffett γιορτάσει τα 94α γενέθλιά του.
Η Nvidia έγινε μέλος του club του 1 τρισ. δολαρίων τον Μάιο του 2023 και τον Ιούνιο έφτασε τα 3 τρισ. δολάρια, ακολουθώντας τότε τη Microsoft και αφήνοντας πίσω την Apple, για να γίνει η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.
Όμως, το ερώτημα του ποιος θα μπορούσε να είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη γοητεύει το κοινό από τότε που ο κόσμος απέκτησε τον πρώτο του δισεκατομμυριούχο, το 1916.
Αυτός ήταν ο John D. Rockefeller, ιδρυτής του πετρελαϊκού κολοσσού Standard Oil.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης