Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί πολίτες πιέζουν να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για το σαμποτάζ στους Nord Stream – Στη γωνία ο Scholz

Οι Γερμανοί πολίτες πιέζουν να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για το σαμποτάζ στους Nord Stream – Στη γωνία ο  Scholz
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF, ρωτήθηκε αν εμπιστεύεται τον πρόεδρο της Ουκρανίας Vololymyr Zelensky μετά από αναφορές για εμπλοκή του Κιέβου στις εκρήξεις
Ο Γερμανός καγκελάριος OIaf Scholz δεσμεύτηκε ότι οι αρχές της χώρας του δεν θα φεισθούν προσπαθειών για να ερευνήσουν τις πράξεις δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για αυτές καθώς υπάρχουν σημαντικές πολιτικές πιέσεις για να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση .
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF, ρωτήθηκε αν εμπιστεύεται τον πρόεδρο της Ουκρανίας Vololymyr Zelensky μετά από αναφορές για ανάμειξη του Κιέβου στις εκρήξεις. «Έχω καλές σχέσεις με τον Vololymyr Zelensky», αρκέστηκε να απαντήσει.
«Ταυτόχρονα, είναι απολύτως σαφές για μένα ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να διερευνηθούν.
Χαίρομαι που ο γενικός εισαγγελέας μας και οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν σημειώσει τέτοια πρόοδο», είπε.
«Επιμένουμε να μην κρυφτεί τίποτα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τιμωρηθούν όσοι το έκαναν».
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανέφερε «πρωτοφανή ζημιά» σε τρεις ενώσεις των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου του συστήματος Nord Stream.
Αργότερα, Σουηδοί σεισμολόγοι είπαν ότι είχαν εντοπίσει δύο εκρήξεις στη διαδρομή των αγωγών Nord Stream στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.
Μετά το περιστατικό, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας άνοιξε υπόθεση με κατηγορίες για διεθνή τρομοκρατία.
Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία ξεκίνησαν τις δικές τους εθνικές έρευνες, αλλά αρνήθηκαν να εμπλέξουν τη Ρωσία.
Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung (SZ) ανέφερε στις 14 Αυγούστου 2024, επικαλούμενη μια κοινή έρευνα με την τηλεόραση ARD και την εβδομαδιαία Die Zeit, ότι οι Γερμανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό εκπαιδευτή καταδύσεων που θεωρούνταν ύποπτος ότι έπαιξε ρόλο στην υπονόμευση του Αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream.
Ενώ η τελευταία γνωστή τοποθεσία του υπόπτου ήταν στην Πολωνία, φέρεται να εξαφανίστηκε.
Η γερμανική εισαγγελία, ανέφερε η εφημερίδα, υποπτεύεται άλλους δύο Ουκρανούς εκπαιδευτές καταδύσεων για συμμετοχή στη δολιοφθορά των Nord Streams.
Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα  Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη πηγές, ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Vololymyr Zelensky ενέκρινε το σχέδιο δολιοφθοράς των αγωγών Nord Stream 1 και 2, αλλά προσπάθησε να ακυρώσει την απόφασή του αφού το πληροφορήθηκε η CIA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης