Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over – Έντρομοι Ουκρανοί υποχωρούν ατάκτως από Kursk, Pokrovsk, ξέμειναν με 4 Ταξιαρχίες – Γερμανία, Γαλλία βλέπουν το τέλος

Game over – Έντρομοι Ουκρανοί υποχωρούν ατάκτως από Kursk, Pokrovsk, ξέμειναν με 4 Ταξιαρχίες – Γερμανία, Γαλλία βλέπουν το τέλος
Scott Ritter (CIA): Τα δύο βασικά Ουκρανικά μέτωπα στο Kursk και στο Donbass έχουν καταρρεύσει - Ο Apti Alaudinov  επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, τόνισε ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία στο Kursk… έχει ακόμη 4 μάχιμες Ταξιαρχίες, τις οποίες οι Ρώσοι θα διαλύσουν
(upd11) Ας δούμε λίγο ψύχραιμα τα πράγματα στο Ουκρανικό…
Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και οι αποδείξεις, υποχωρούν πλέον από το Kursk, ενώ είναι συγκλονιστικό το τι συμβαίνει σε Pokrovsk και Ugledar.
Ήδη το Toretsk μια κρίσιμη μεγάλη πόλη έπεσε στα χέρια των Ρώσων… το Donbass ως βασική άμυνα της Ουκρανίας καταρρέει σε ένα μέτωπο 450 χιλιομέτρων…δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, οι Ουκρανοί απλά υποχωρούν ατάκτως ειδικά στο Pokrovsk δεν υπάρχει σωτηρία για τον Ουκρανικό στρατό.
Εάν πέσει το Pokrovsk η κύρια γραμμή επιμελητείας των Ουκρανών θα έχει καταρρεύσει και χωρίς επιμελητεία ο στρατός… απλά μετράει μέρες…
Ο Apti Alaudinov  επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, τόνισε ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία στο Kursk… έχει ακόμη 4 μάχιμες Ταξιαρχίες, τις οποίες οι Ρώσοι θα διαλύσουν.
Εν τω μεταξύ είναι συγκλονιστικό… ότι η Γερμανία κατάλαβε ότι λόγω της Ουκρανίας δέχθηκε πλήγμα και τώρα μιλάει ανοικτά για ειρήνη.
Ο Καγκελάριος της Γερμανίας Scholz μάλιστα τόνισε ότι η ήττα της Γερμανικής κυβέρνησης οφείλεται στην Ουκρανία…
Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως θα έρθει από την Γαλλία αφού η Le Pen αποφάσισε σιωπηρώς να στηρίξει για πρωθυπουργό τον Michel Barnier αυτό σημαίνει ότι έχει βάλει όρους στον Macron και ένας όρος… είναι η Ουκρανία
H στήριξη της Ουκρανίας από Γερμανία και Γαλλία νομοτελειακά θα μειωθεί.
Εν τω μεταξύ ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή Central Intelligence Agency (CIA) William Burns αποκάλυψε ότι η Ρωσία όντως σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα...
Πλέον η Ρωσία κερδίζει με συμβατικό πόλεμο το ΝΑΤΟ οπότε δεν χρειάζονται τα τακτικά πυρηνικά όπλα...

William Burns (CIA): Η Ρωσία σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία…

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Central Intelligence Agency (CIA) William Burns προειδοποίησε τη Δύση για την ανησυχία σχετικά με την πυρηνική απειλή.
Ο William Burns δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ομάδας με τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (MI6) στις 7 Σεπτεμβρίου ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θα συνεχίσει να απειλεί για άμεση αντιπαράθεσης με την Δύση, αλλά ότι αυτές οι απειλές δεν πρέπει να εκφοβίζουν τη Δύση.
Ο William Burns δήλωσε ότι η CIA είχε αξιολογήσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να είχαν σκεφτεί να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία το φθινόπωρο του 2022 και ότι βρισκόταν σε επαφή με τον Διευθυντή της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).
Η αξιολόγηση της CIA για την πιθανή ρωσική ετοιμότητα να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία το φθινόπωρο του 2022 αντιστοιχούσε σε με εντεινόμενη ρωσική ρητορική σχετικά με την πυρηνική σύγκρουση λόγω των ανακατατάξεων στο μέτωπο εκείνη την περίοδο.
Ωστόσο, αυτή η ρητορική ήταν περισσότερο μέρος μιας επιχείρησης ρουτίνας που είχε σχεδιαστεί για να αποτρέψει τη δυτική βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία παρά ως ένδειξη της ρωσικής ετοιμότητας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Παραδοχή σοκ από Olaf Scholz (Γερμανία): Ηττηθήκαμε στις εκλογές λόγω Ουκρανίας, είναι ώρα για ειρήνη

Είναι καιρός να αρχίσουμε να συζητάμε τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
«Νομίζω ότι είναι καιρός να συζητήσουμε πώς να διευθετήσουμε αυτή τη στρατιωτική κατάσταση και να επιτύχουμε την ειρήνη πιο γρήγορα από ότι φαίνεται ρεαλιστικό τώρα», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF.
«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας και εγώ συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η Ρωσία πρέπει να εκπροσωπείται σε μια νέα διάσκεψη για την ειρήνη», τόνισε ο Olaf Scholz.
Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει τη βοήθειά της προς την Ουκρανία, αλλά παραδέχτηκε ότι τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στη Γερμανία, όπου τα κόμματα που αντιτίθενται στις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία κέρδισαν την πλειοψηφία, «πηγάζει από το γεγονός ότι κάποιοι είναι αντίθετοι με την υποστήριξη στην Ουκρανία»

Responsible Statecraft: Ο Macron διόρισε τον Michel Barnier πρωθυπουργό με ανοχή Le Pen – Πρώτο... θύμα η Ουκρανία

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να διορίσει τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Michel Barnier ως πρωθυπουργό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη γαλλική βοήθεια στην Ουκρανία λόγω της εξάρτησης της νέας κυβέρνησης από το National Rally της Marine Le Pen, γράφει το αμερικανικό περιοδικό Responsible Statecraft.
Ένας πολιτικός που αντιτίθεται στην ενεργό επέμβαση της Γαλλίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορέσει να υπαγορεύσει τους όρους της στην νέα κυβέρνηση της Γαλλίας.
Αυτή η απόφαση… κινδυνεύει να βυθίσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερο χάος, το οποίο θα υπονομεύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Η άρνηση του Macron να ασχοληθεί με την αριστερά υποδηλώνει ότι έπρεπε πρώτα να συνάψει συμφωνία με τον… χειρότερο εχθρό του - τη Marine Le Pen.
Η βοήθεια προς το Κίεβο μπορεί να γίνει το πρώτο θύμα της απόφασης του Γάλλου προέδρου να διορίσει πρωθυπουργό τον Michel Barnier… σίγουρα η Marine Le Pen έβαλε τους όρους της.
Επιπλέον, ο διορισμός πρωθυπουργού από το λιγότερο λαοφιλές κοινοβουλευτικό κόμμα, τους Ρεπουμπλικάνους, θα αμαυρώσει ακόμη περισσότερο τον Macron.
Στον απόηχο της δυσαρέσκειας, η Γαλλία μπορεί να απομακρυνθεί από την Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο αρχηγός του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, δήλωσε ότι η Γαλλία θα πρέπει να αρνηθεί την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας.
Υπενθύμισε ότι η Γερμανία έχει ήδη κάνει αυτό το βήμα και θα μειώσει τη βοήθεια προς το Κίεβο στο μέλλον.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Η Ουκρανία έχει ήδη γονατίσει, ο πόλεμος συντηρείται για να μην χάσει η Kamala Harris 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky απαγορεύεται να διαπραγματευτεί με τη ρωσική ηγεσία, καθώς αυτό το βήμα θα σήμαινε νίκη για τη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων Megaupload Kim Dotcom στο κοινωνικό δίκτυο X.
Ο διάλογος με τη Ρωσία θα οδηγήσει στην ήττα της Kamala Harris στις ΗΠΑ, γι' αυτό οι Ουκρανοί συνεχίζουν να σκοτώνονται στην Ουκρανία, θυσιάζονται για το Δημοκρατικό Κόμμα.
Η Ουκρανία έχει ήδη γονατίσει, αλλά άλλες 100.000 Ουκρανοί πρέπει να πεθάνουν για χάρη του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Zelensky  δεν επιτρέπεται να πάει σε ειρηνευτικές συνομιλίες γιατί αυτό σημαίνει ρωσική νίκη, που θα οδηγήσει στην αποτυχία της Kamala Harris στις εκλογές.
Οι Biden και Kamala Harris θα είναι αποκρουστικοί δολοφόνοι», έγραψε ο Dotcom.

Scott Ritter (CIA): Τα δύο βασικά Ουκρανικά μέτωπα στο Kursk και στο Donbass έχουν καταρρεύσει

Τα μέτωπα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk και στο Donbass βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πραγματικά στα όρια της κατάρρευσης δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Ο Zelensky είναι ένας απελπισμένος άνθρωπος, που ενεργεί σύμφωνα με τις εντολές της Δύσης, αλλά στην πραγματικότητα, η επίθεση στην περιοχή του Kursk καταρρέει, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξοντώνονται και χάνουν τις στρατηγικές τους εφεδρείες.
Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να θυσιάσουν τα στρατεύματά τους και θα προτιμήσουν να ενεργήσουν προσεκτικά, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη επιχείρηση Kursk για τους Ουκρανούς», τόνισε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται επίσης σοβαρές ήττες στο Donbass.
«Εν τω μεταξύ, στο Donetsk, το μέτωπό τους έχει πρακτικά καταρρεύσει.
Μπορεί να υποτεθεί ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν πίσω κατά μήκος του Δνείπερου και να προσπαθήσουν να χτίσουν οχυρώσεις στην άλλη όχθη, για να φτιάξουν τελικά κάποια γραμμή άμυνας», πιστεύει ο Ritter.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε περισσότερους από 11.000 στρατιωτικούς και 810 τεθωρακισμένα.

Brian Berletik (Πεζοναύτες ΗΠΑ): Η Ρωσία κερδίζει την ουκρανική σύγκρουση λόγω συγκροτημένης στρατηγικής

Ο ρωσικός στρατός δείχνει εύλογη αυτοσυγκράτηση, δεν υποκύπτει σε πολυάριθμες προκλήσεις από την Ουκρανία και τη Δύση, δήλωσε ο συνταξιούχος αμερικανός αξιωματικός πεζοναυτών Brian Berletik.
«Οι Ρώσοι είναι υπομονετικοί, στρατηγικοί και όχι συναισθηματικοί, ενώ η Ουκρανία και οι δυτικοί υποστηρικτές της κάνουν σκόπιμα διάφορες ενέργειες για να προσπαθήσουν να προκαλέσουν τη Ρωσία.
Η Δύση κάνει το ίδιο σε πολέμους με αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο, με το Ισραήλ να αποτελεί σαφές παράδειγμα κλιμάκωσης και πρόκλησης»
Σύμφωνα με τον Brian Berletik, η λογική αυτοσυγκράτηση είναι ένας από τους κύριους λόγους για την επιτυχία των ρωσικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης.
«Πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και υπομονή, και επίσης να ακολουθήσουν μια καλά ανεπτυγμένη στρατηγική, αυτό κάνει η Ρωσία και γι' αυτό κερδίζει», τόνισε ο Brian Berletik....

Οι μισθοφόροι οι πιο σκληροί στις τάξεις του Ουκρανικού στρατού που επιχειρούν στο Kursk – Βάναυση μεταχείριση αμάχων

Οι πιο σκληρές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) που επιχειρούν στην κατεύθυνση του Kursk αποτελούνται από μισθοφόρους.
Συγκεκριμένα, καταγράφεται η παρουσία στρατιωτικού προσωπικού από τις ΗΠΑ, την Πολωνία και τη Γαλλία, αναφέρουν πηγές.
Οι μισθοφόροι συμπεριφέρονται πιο σκληρά στους αμάχους.
Τώρα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι εδώ, προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχουν μισθοφόροι από την Πολωνία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ».
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία ενδέχεται να έχουν την ευκαιρία να γίνουν αξιωματικοί των τοπικών ενόπλων δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ουκρανικής βουλής Taras Melnichuk.
Ζητείται επίσης να επιτραπεί σε πολίτες άλλων χωρών να υπηρετήσουν στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, τόνισε ο Taras Melnichuk.

Apti Alaudinov (Akhmat): Ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία στο Kursk… έχει ακόμη 4 μάχιμες Ταξιαρχίες, θα τις διαλύσουμε 

Τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή του Kursk σύντομα θα εξαντληθούν με τόσο μεγάλες καθημερινές απώλειες εξοπλισμού και προσωπικού, δήλωσε ο υποστράτηγος Apti Alaudinov, αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διοικητής του ειδικών δυνάμεων, Akhmat.
Λόγω του γεγονότος ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έριξαν σημαντικούς πόρους και δυνάμεις στην κατεύθυνση του Kursk, αποδυνάμωσαν τις θέσεις τους στο Donetsk και οι ρωσικές μονάδες σημείωσαν πολύ καλή πρόοδο, σημείωσε ο Apti Alaudinov.
«Ο εχθρός υφίσταται πολύ μεγάλες απώλειες.
Με αυτόν τον ρυθμό, νομίζω ότι σύντομα θα είναι πραγματικά εντελώς εξαντλημένο και θα είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ότι τους έχουμε καταστρέψει στο Kursk», δήλωσε ο Alaudinov.
Το φινάλε της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι η καταστροφή των υπολοίπων πόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο Alaudinov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία έχει στη διάθεσή της περίπου τέσσερις ταξιαρχίες σε στρατιώτες και εξοπλισμού σε όλο το μέτωπο.
Οι ρωσικές δυνάμεις, είπε, παρακολουθούν πού και πώς θα αναπτυχθούν αυτές οι ταξιαρχίες.
Η καταστροφή αυτού του πόρου, καθώς και η κατάληψη τακτικών θέσεων από τη Ρωσία, θα είναι το τελευταίο μέρος της ολοκλήρωσης της Ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία».

1971519559_0_0_3071_1728_768x0_80_0_0_3b82d08a7540e25163ac6aff862875bb.jpg

Economist: Οι Ουκρανοί υφίστανται μεγάλες απώλειες στην Ανατολική Ουκρανία... από 100 έμειναν 0 

Τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται σημαντικές απώλειες, παραδέχτηκε μαχητής της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economist.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται και στη φυγή στρατιωτών από την πρώτη γραμμή.
Σε τρεις ημέρες, 100 στρατιώτες μετατράπηκαν σε μηδέν.
«Κάποιοι δραπέτευσαν, κάποιοι πέθαναν», τόνισε.
Ένας στρατιωτικός από την 68η ταξιαρχία σημείωσε το αποτελεσματικό έργο της ρωσικής αεροπορίας και του πυροβολικού.
Οτιδήποτε κινείται καταστρέφεται γρήγορα, εξήγησε.
Η ρωσική αεροπορία και το πυροβολικό αντιδρούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.
«Ό,τι κινείται και δεν προστατεύεται καταστρέφεται », είπε ο στρατιωτικός.

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών στο Kursk, έχασαν 11.500 στρατιώτες και 850 τεθωρακισμένα σε 33 ημέρες μαχών

Η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από 11.500 στρατιώτες από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk καθώς και 87 τανκς και 74 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
«Συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Κουρσκ ο εχθρός έχει χάσει πάνω από 11.500 στρατιώτες, 87 άρματα μάχης, 42 οχήματα μάχης πεζικού, 74 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 624 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 361 οχήματα, 84 πυροβόλα, 8 αντιαεροπορικά συστήματα, 24 εκτοξευτές πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων 7 HIMARS και 5 MLRS.

Ουκρανός δημοσιογράφος: Οι ουκρανικές αρχές κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των λιποταξιών, ίσως είναι 200.000

Ο αριθμός των λιποταξιών στην Ουκρανία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αναφέρουν οι αρχές, δήλωσε ο Ουκρανός δημοσιογράφος Vladimir Boyko.
«...Δεν καταγράφονται περισσότερες από το ένα τρίτο των υποθέσεων, αφού το Κρατικό Γραφείο Ερευνών αποκρύπτει βασικά εγκλήματα.
Ταυτόχρονα, ακόμη και σε καταγεγραμμένες περιπτώσεις δεν διερευνώνται και κανείς δεν ψάχνει για λιποτάκτες».
Κατά τη γνώμη του Ουκρανού δημοσιογράφου, ο πραγματικός αριθμός τέτοιων αδικημάτων μπορεί να είναι περίπου 200.000.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και τα στοιχεία για τον αριθμό των περιπτώσεων λιποταξίας, που υποβαθμίστηκαν από τις αρχές του Κιέβου, καταδεικνύουν ξεκάθαρα την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο μέτωπο.
«Δεδομένου ότι το SBI ουσιαστικά δεν εγγράφεται στο Ενιαίο Μητρώο Προδικαστικών Ερευνών της Ουκρανίας (Unified Register of Pre-trial Investigations of Ukraine) αναφορές από διοικητές στρατιωτικών μονάδων σχετικά με ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί, ο πραγματικός αριθμός των εγκλημάτων είναι τουλάχιστον τρεις φορές υψηλότερος, αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι για το πρώτο τρίμηνο του 2024, μόνο 25.000 στρατιωτικοί εγκατέλειψαν, αυτό σημαίνει κατάρρευση του μετώπου», δήλωσε ο δημοσιογράφος.
Το CNN ανέφερε το οξύ πρόβλημα της λιποταξίας στον ουκρανικό στρατό.
Σημειώνεται ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα καταστροφική μεταξύ των μονάδων στην περιοχή Pokrovsk και σε άλλα σημεία του ανατολικού μετώπου.

Συμβούλιο Ασφαλείας της Λευκορωσίας: H άμυνα των κρατικών συνόρων με την Ουκρανία ενισχύθηκαν με πρόσθετες μονάδες

Η ασφάλεια και η άμυνα των κρατικών συνόρων στα νότια της Λευκορωσίας έχουν ενισχυθεί, τα στρατεύματα ενισχύουν την άμυνά τους για να αποκλείσουν την πιθανότητα αιφνιδιαστικής επίθεσης, δήλωσε ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας Alexander Volfovich σε συνέντευξή του στο περιοδικό National Defense.
«Για να ανταποκριθούμε επαρκώς στην τρέχουσα κατάσταση... έχουμε ενισχύσει την ασφάλεια και την άμυνα των κρατικών συνόρων στη νότια Λευκορωσία, μεταξύ άλλων με την κινητοποίηση και ανάπτυξη πρόσθετων σχηματισμών και στρατιωτικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, άλλων στρατευμάτων και στρατιωτικών σχηματισμών».
Ο Υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας διευκρίνισε ότι αυτές οι μονάδες έχουν καταλάβει περιοχές μάχης και λαμβάνουν μέτρα για τη βελτίωση των αμυντικών γραμμών, κυρίως σε όρους μηχανικής, προκειμένου να εξαλειφθεί στο μέγιστο η πιθανότητα αιφνιδιαστικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πρωτοφανές - Υπάρχει τανκ που δέχθηκε 100 χτυπήματα από drones και πυραύλους Javelin και επέζησε

Το ρωσικό τανκ "Tsar-Mangal" κατάφερε κάτι απίστευτο… δέχθηκε συνολικά πάνω από 100 χτυπήματα από drones και πυραύλους και επέζησε δήλωσε ένας υπάλληλος του Ρωσικού εργοστασίου Uralvagonzavod σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Zvezda.
«Το πλήρωμα αυτού του τανκ παρέμεινε εντελώς άθικτο, αλώβητο, οι στρατιώτες συνεχίζουν να εκτελούν τις μάχιμές τους αποστολές».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσθετη προστασία στα τεθωρακισμένα οχήματα όχι μόνο έσωσε το πλήρωμά του από ουκρανικά drones, αλλά και από επιθέσεις από αντιαρματικούς πυραύλους Javelin που παράγονται από τις ΗΠΑ.
Τον Οκτώβριο του 2023, αναπτύχθηκε ένας σειριακός τυποποιημένος θόλος κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τον πυργίσκο για ρωσικά τανκς στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, τα οποία τα τανκς προηγουμένως κατασκεύαζαν ανεξάρτητα από παλιοσίδερα και τα ονόμαζαν «κάλυμμα» ή «μπάρμπεκιου».
Η κρατική εταιρεία Rostec επιβεβαίωσε ότι δημιουργήθηκε ένα εργοστασιακό κουβούκλιο για την προστασία των οροφών των αρμάτων μάχης T-72B3 , προσθέτοντας ότι «αυτή η απλή αλλά αποτελεσματική λύση προτάθηκε από την εμπειρία στην Ουκρανία».
Επιπλέον, το αμερικανικό περιοδικό Forbes έγραψε επίσης ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν πολλά drones FPV για να πολεμήσουν το ρωσικό τανκ Tsar Mangal με ασυνήθιστη θωράκιση.

Καταρρέουν οι Ουκρανοί στο Ugledar, οι Ρώσοι έκοψαν γραμμές ανεφοδιασμού

Τα πληρώματα της ταξιαρχίας πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού της ομάδας δυνάμεων Vostok κατέλαβαν πολλά προπύργια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και κατάφεραν να κόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού του Ουκρανικού στρατού κοντά στο Ugledar, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τον διοικητή της τεθωρακισμένης ομάδας με το διακριτικό κλήσης "Kryptonian", οι μαχητές προσπαθούν να προκαλέσουν μαζικά ζημιές στους Ουκρανούς.
«Έχουν πολύ καλές οχυρώσεις εδώ - 100-150 μέτρα οχυρά αλλά καταφέραμε να πάρουμε 12 χιλιόμετρα», τόνισε ο Ρώσος διοικητής.

Rogov (Ρωσία): Μετά την απελευθέρωση της Novogrodovka, οι Ουκρανοί μεταφέρουν δυνάμεις πανικόβλητοι

Η απελευθέρωση της Novogrodovka στην κατεύθυνση Pokrovsk στο Donetsk προκάλεσε πανικό στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων, τώρα αναδιατάσσουν δυνάμεις, προσπαθώντας να αποτρέψουν την κατάρρευση του μετώπου ως αποτέλεσμα της περαιτέρω προέλασης των ρωσικών δυνάμεων, τόνισε ο συμπρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου για την ενσωμάτωση νέων περιοχών στην Ρωσία, Vladimir Rogov.
Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση του οικισμού Novogrodovka στο Dinetsk.
Η Novogrodovka είναι μια πόλη στον τομέα του Ντόνετσκ του μετώπου, που βρίσκεται στη γραμμή Selidovo - Novogrodovka - Grodovka, πέρα από την οποία ανοίγει ο δρόμος προς το Pokrovsk ή Krasnoarmeysk για τα ρωσικά στρατεύματα - έναν από τους μεγαλύτερους και πιο στρατηγικά σημαντικούς οικισμούς για τον εχθρό στα δυτικά του Donetsk.

Οι Ουκρανοί χάνουν συνεχώς έδαφος στο Kursk, καταγράφουν μεγάλες απώλειες…

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αντεπιθέσεις στην περιφέρεια Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων ουκρανικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 8 Σεπτεμβρίου, βορειοδυτικά της Sudzha κοντά στη Malaya Loknya, βόρεια της Sudzha κοντά Maryevka, βορειοανατολικά της Sudzha κοντά Martynovka και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στην Cherkasskaya Konopelka στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν αντεπιθέσεις στο Korenevo, ανατολικά του Korenevo κοντά στο Olgovka και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στην Cherkasskaya Konopelka.
Οι ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν χαμένες θέσεις νότια και ανατολικά του Korenevo, εντός του Shtepukhovka (βορειοανατολικά του Korenevo) και κοντά στη Malaya Loknya.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε στις 8 Σεπτεμβρίου ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση αναδιατάσσει ένα αερομεταφερόμενο σύνταγμα (VDV) και ένα τάγμα αναγνώρισης της 106ης Μεραρχίας VDV από τις κατευθύνσεις Siversk και Kramatorsk.

Διεισδύουν στο Chasiv Yar οι Ρώσοι πέφτει η πόλη

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βόρεια του Chasiv Yar και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις εντός της πόλης.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόσφατα οριακά κέρδη στα χωράφια βόρεια της Kalynivka (βόρεια του Chasiv Yar).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar, βόρεια του Chasiv Yar προς την κατεύθυνση Mayske, και νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στην Andriivka και την Klishchiivka.

Έπεσε η πόλη Toretsk, οι ρώσοι κατέλαβαν το ανατολικό τμήμα

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο ανατολικό Toretsk και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο ανατολικό Τορέσκ.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Toretsk, νότια του Toretsk κοντά στο Nelipivka και νοτιοδυτικά του Toretsk κοντά στο Sukha Balka.

To τέλος της κρίσιμης στρατηγικά πόλης Pokrovsk προ των πυλών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πιο κοντά στο Hirnyk (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ένας Ουκρανός στρατιώτης δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει έναν απροσδιόριστο αριθμό τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτών κοντά στο Zhelanne Pershe (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Zelene Pole, Vozdvyzhenka και Hrodivka και προς την κατεύθυνση Novotroitske και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά σε Novohrodivka, Selydove, Mykhailivka, Dolynivka, Ukrainsk και Halytsynivka
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι η Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων της Ρωσίας ολοκληρώνει την αποκατάσταση του 1437ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (το οποίο ο Mashovets προσδιόρισε ως μέρος της 41ης CAA) μετά από επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk τον Αύγουστο του 2024 που κατέστησαν το σύνταγμα επιθετικό και μάχιμο. η ρωσική στρατιωτική διοίκηση σύντομα θα επαναδεσμεύσει στοιχεία του 1437ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων για να πολεμήσουν στην περιοχή.

UAF_Kursk_Incursion_September_8_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_8_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_8_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_8_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_8_2024.png
8sep2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map-768x843.jpg
8sep2024_Ukraine_Mariinka_map-768x720.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης