Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακό προβάδισμα Trump ενόψει του debate με Kamala Harris

Οριακό προβάδισμα Trump ενόψει του debate με Kamala Harris
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/9 το κρίσιμο debate των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ
Οριακό προβάδισμα διατηρεί o Donald Trump έναντι της Kamala Harris για την προεδρία των ΗΠΑ ενόψει του εξαιρετικά κρίσιμου debate που είναι προγραμματισμένο για τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης 10/9 (στις 04:00 τα ξημερώματα Τετάρτης 11/9 ώρα Ελλάδας) στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την έρευνα των Sienna College/New York Times, ο Donald Trump προηγείται με 48% έναντι 47% της Harris, αν και οι δημοσκόποι σημειώνουν πως η διαφορά αυτή είναι εντός του ορίου στατιστικού λάθους (±2,8%).
Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η διαφορά είναι δυο μονάδες (48% έναντι 46%), η οποία είναι επίσης εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,6%).
Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και άλλων δημοσκοπήσεων, όπως αυτή της CBS/YouGov poll, η οποία έδειξε ότι ο Trump προηγείται με 50% έναντι 49% στην πολιτεία του Michigan και με 51% έναντι 49% στο Wisconsin.
Πρόκειται για μετρήσεις που δείχνουν πως παρά τις αιφνίδιες αλλαγές στο Δημοκρατικό κόμμα, η βάση των Ρεπουμπλικάνων που στηρίζουν τον Trump παραμένει ακλόνητη.
Υπό αυτές τις συνθήκες Trump και Harris θα αναμετρηθούν το βράδυ της Τρίτης 10/9 σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο debate, με τα φώτα να πέφτουν κυρίως στην Kamala Harris, η οποία καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο προεδρικό αξίωμα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το εύρημα της δημοσκόπησης των Sienna College/New York Times που αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι θέλουν να μάθουν περισσότερα για την Kamala Harris, καθώς οι απόψεις για τον Trump είναι σε μεγάλο βαθμό καθορισμένες.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 28% των πιθανών ψηφοφόρων δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για την υποψήφια των Δημοκρατικών, ενώ μόνο το 9% που είπε το ίδιο για τον Trump

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης